Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

2.

Muistatko vielä sen
yön jolloin taivas romahti
valui kosteana peittona
makuuhuoneen ikkunasta

Muistatko vielä sen
kuinka nuolin
kyyneleesi kun tulit
itkien kotiin

öisin hikoilit silkkisen
yöpaitani
voi rakas
unissasi olet
niin yksin

Muistatko vielä sen
miltä pilvet tuoksuivat
yönä jona et
herännyt huutaen

Muistatko vielä sen
olla rauhallinen ajan edessä
niinhän se oli
pilvet tuoksuivat ikuisuudelta


-Tiina Neulaluoma

Annetut kommentit

Alkaa hienon tuoreesti. Loppua kohti ilmaisu minusta tyrehtyy vähän, mutta tunnelmaahan tästäkin runosta löytyy. Nelkuksi kääntyy minulle.
Tämä runo on kuin jatkoa edelliselle myrskyisälle tunteelle, mutta tässä kuvataan jo sitä hiljaisuutta, joka edellistä runoa seurasi. Hiljaisuudessa nousevat muistot esiin. Ne ovat surullisia, mutta niin kuin runo sanoo, rauhallisia ajan edessä.
Tämä on todella kaunis ja vaikuttava runo.
Runon alun tunnelma on tiivis, lopussa ote vähän herpoaa. Tässä kohdassa tekisi mieli itkeä: "Muistatko vielä sen / kuinka nuolin / kyyneleesi kun tulit / itkien kotiin". Sitä seuraava kappale on myös todella hyvä. Mulle tulee mieleen siitä PMMP. "Pilvet tuoksuivat ikuisuudelta" on vähän tylsä. Ajatuksena toimii juu mutta tuossa kirjoitettuna ei. Siihen kaipaisi jotain muuta ei-ennaltarvattavampaa. Tällekin 4
Olisin ehkä kallistunut kieliopillisesti tavanomaisempiin ratkaisuihin, soljuvuussyistä.
Minustakin alun kolme kappaletta ovat tosi hyvät. Kaksi viimeistä kappaletta voisi melkein yhdistää, niissä on turhaa toistoa pilvien tuoksusta.
Aivan loistava. Jostain syystä tämä hieno runo on jäänyt minulta(kin) lukematta - kokematta, mutta onneksi viisaat ihmiset olivat nostaneet tämän näkyville, siitä kiitos. Runon kirjoittajalle: olet todella hyvä sisäisen elämän kuvaaja ja mestarillinen runoilija. Toivottavasti elämän tiesi kulkee runouden polkuja.( ainoat "moitteet" tulevat joistakin kielen tavanomaisuuksista)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.06 (18 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty