Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Vanhainkodissa.

Minä kuolen
-Otahan kahvia


-Reetta Raittila

Annetut kommentit

Heh. Mulle vastataan usein samalla tavalla. Mutta kahvi kyllä ratkaisee pääsääntöisesti kaikki ongelmat.
Niin monella tasolla aivan älyttömän nerokas.
jos nyt jotain pitäisi sanoa, niin otsikosta poistaisin pisteen... eipä tähän muuta ole lisättävää... ei kun uutta putkeen! :)
On hyvä. Paras neljän sanan runo jonka hetkeen olen nähnyt.
Hieno! Haluan puhua vs. minä en pysty lohduttamaan, heitän jotain paskaa vain sanoakseni jotain.
Neroutta! Tälläisiä oivalluksia kaivataan! 5.pistettä.
tämä on kyllä todella nerokas ja puhutteleva.
Noinhan me toimimme, ja ne ovat ilonpilaajia ja tosikkoja, jotka jaksavat muistuttaa itseään ja muita kuolevaisuudesta. Tulkitsen, että tämä runo puhuu ystävyydestä ja lohduttamisesta, mutta olisi vielä huojentavampaa jos kenenkään toisen ei tarvitsisi muistuttaa (oletan, että puhujia on kaksi) nykyhetkestä ja elämän hyvistä puolista, vaan henkilö itse jatkaisi: "Minä kuolen. Ja sinä. Keitetäänkös kahvia?"
jep jep hieno/yllättävä, voisi olla jonkun mustan huumorin sarjakuva stripissä...
Kerta kaikkisen upea.
hihi, mahtavaa
Kun teksti vie lukijan yllättävään paikkaan, se toimii. Kommentit kertovat, että monet lukijat eivät olleet käyneet täällä vielä. Minulle tämä ajatus on tuttu ja vähän vettynytkin.

"otahan kahvia"-vastaus voi kertoa kiireestä, väsymyksestä, vähättelystä, mutta myös terveestä asenteesta: kuolema on yksi elämän osa, ei sen vastakohta, varsinkin vanhainkodissa. Tällaisia sävyjä tai sävyjen vaihteluja olisin kaivannut tekstiin.
ihan loistava!
Olen Lauri L:n kanssa samaa mieltä, mutta en kuitenkaan kaipaa mitään lisää. Minulle tämä lyhyt sananvaihto on täysin riittävä, ja jotain lisäämällä se vain vesittyisi. Moniselitteisyydessä on tämän runon arvo.
Kah, olin antanut jo pisteet. En ollut ennättänyt vain mitään kirjoittaa. On täytynyt olla kiire, sillä en yleensä anna pisteitä ilman selitystä.
Tuli samaistumisen tunne. Kuten Lauri sanoo, toisessa säkeistössä voi nähdä merkitysten kirjon: kiireen ja kylmyyden, toisaalta läheisen rakkauden. Minä näen ehkä enemmän jälkimmäisen, sen että silloinkin kun ainoa mitä enää voi sanoa on "minä kuolen", joku on siinä, huolehtii mummun kahvihampaasta. Ehkäpä tulkintavihjeen voisi antaa. Toisaalta hyvä runo jättääkin auki, joskus näin äärimmäisessä muodossa. Pisteiden puuttuminen toimii.
Voiko sitä enää tiiviimmin sanoa.
Noni. Eipätässä, 5.
ai sinäkin täällä! =) yksinkertainen on kauneinta oivaltamista.
5!5!5!5!5!5!5!5!5!5!5!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.13 (23 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty