Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Lentoon


-Hannu Laamanen

Annetut kommentit

Hyvä kuva! Rajaus ja tarkennus ovat onnistuneet hyvin. Vähän häiritsee tuo kauimman joutsenen puuttuva pää. Kuvana tää olisi myös parempi jos sitä joutsenta ei siellä olisi, mutta kuva kyllä ansaitsee sen 4 pistettä. :)
Tää on hieno ja aika harvinaislaatuinen tilanne. Joutsenethan yleensä lähtee "pakoon" ihmisestä poispäin.
Kaikki arvostelijat voi käydä itse yrittämässä samanlaisen tai paremman kuvan ottamista.
Hieno!
Lintukuvana sen verran harvinaisen hyvin onnistunut vaikeasta tilanteesta, että annan 5 p.
Mä olisin muokannut tuon ihan takana olevan päättömän joutsenen pois. Mukavasti sopii juuri soivaan Scandinavian Music Groupin Rauhan lauluun tämä: "ja me juoksemme lujempaa kuin uskoisi/meidän on saatava tietää/minne fasaanit menivät". No juu, ei ole fasaaneja, mutta lujaa menevät ja lintujakin ovat :D!
mua häiritsee jopa toi liika tarkkuus
Ööm, mitäs ihmeellistä kuvassa on? Se on vaan rahasta kiinni; ostakaa uus canon tai nikon ja siihen tarpeeks iso suttunuija, niin pelit ja pensselit hoitaa loput. No totta kai kalkkunat on ensin löydettävä, mutta vaikkapa Hämeenlinnan Aulangolla on aina yks kiintiö pullajoutsen kuvattavaks.
Ei, en vihaa luontokuvia, rakastan niitä, jos ne antaa jotain. Tää on ainoastaan tekniikkanäyte.
Tarkkuutta on että silmiin sattuu. Mielestäni joutsen kuviin kuuluu pehmeys.
Mullakin pisti ekana tarkuus silmään. Häiritsee.
Kuvan liika tarkuus on selvästi yliterävöintiä, sen verran reippaat halot on esim. siiven reunassa. Ei mikään kunnollinen kamera tuota oikein aseteltuna tuollaista jälkeä.

Täyttä bullshittiä on se että tämä olisi ainoastaan rahasta kiinni tai pelkkä tekniikkanäyte. Sen ymmärtää jokainen joka on joskus kuvannut lintukuvia. Toki näihin tarvitsee hyvät välineet jotta onnistumisia tapahtuu muutoinkin kuin tuurilla ja sattumalta. Hyvien välineiden lisäksi tarvitaan kuinkin todella monta muutakin asiaa ja taitoa jotta kuvan saa otetuksi.

Kuvassa on varsin hyvä tilanne ja sommitelma.

Takana siiven kärjen kohdalle osuva päätön joutsen olisi pitänyt muokata pois.
Kuva on hyvä ja tilanne hieno, mutta liika terävöitys ei kuulu luontokuvaan. Mun mielestäni luonto on aihe jossa kuvan pitäis olla mahdollisimman luonnollisen näköinen.
Ton päättömän joutsenen silti ottaisin pois.
'Toki näihin tarvitsee hyvät välineet jotta onnistumisia tapahtuu muutoinkin kuin tuurilla ja sattumalta. Hyvien välineiden lisäksi tarvitaan kuinkin todella monta muutakin asiaa ja taitoa jotta kuvan saa otetuksi.' = tekniikkanäyte. :D
OK, laaja käsitys "tekniikkanäytteestä" implikoi sitten sen että kaikki ei näytellyt, asettelemattomat tai lavastamattomat näkymät valokuviksi taltioituina ovat "tekniikkanäytteitä". Hyvä, saatiin termi selväksi.
Enpä oo monesti ollu Markon kans hirveesti eriä mieltä, mutta tällä kertaa oon niin samaa mieltä, että tämä on jo ennätys. :)

Kameroiden tarkennussysteemit kehittyy ajan myötä ihan hirveesti, ja kun linssiki valitaan hyvin, ei tarkkojen kuvien saanti vaadi enää kuin murto-osan niistä taidoista, mitä kolmekymmentä vuotta sitten vaalittiin. Tosin, saattaahan olla, että näinkin hyvin osunut tarkennus ois kerännyt paljon enemmän oohheja ja aahheja ennenvanhaan. Silloinkin lähinnä tekniikkanäytteenä... Hyvän termin keksi.

Mun mielestä päätarkoitus tällä kuvalla on näyttää tarkka (ja muuten raa'asti yliterävöitetty) joutsen lähdössä lentoon. Siinä ei paljon tulkinnanvaraa jää. En aisti mitään erityistä jännää. Luonto- ja eläinkuvat tekee just sen parhaillaan, mun mielestä, joten ei liene kyse siitä, että kuuluisin väärään kohderyhmään.

Karille haluisin sanoa, että nuo muokkaukset pitäis tehä luonnossa, jos sitä luontoa yhtään haluaa kunnioittaa. ... Hehheh.. Ei, en tarkota linnun ampumista. :D

PS: Tää on muuten toinen "Lentoon" -niminen kuva etusivulla.. Varsin omaperäinen valinta.

PPS: En oikeesti oo näin ilkeä ihminen. Tuplahymiö! o.O ja ;~D
Runsaista edellä olevista hymiöistä huolimatta olen edelleen sitä mieltä että kuva ei ole "ainoastaan tekniikkanäyte". Kuvaan on kovan kameratekniikan ja kameran käsittelytekniikan lisäksi tarvittu ainakin kuvauspaikan ja kohteen valinta ja löytäminen (vaatii tietoa ja edes hieman kokemusta), kuvaidea, kuvakulman valinta ja sopiva kuvanottohetki - sarjakuvauksella tai ei.

Erimielisyys tässä tapauksessa on ehkä sanaan "ainoastaan" liittyvä? Jos tämä kuva leimataan ainoastaan tekniseksi taidonnäytteeksi, niin sitten sama leima voidaan lyödä todella suureen osaan kuvista. Mihinkä kuviin ei? Se on mielestäni mielenkiintoinen kysymys.

Toistan vielä että hyvillä välineillä on toki iso merkitys tämän tyyppisissä kuvissa. Tälläinen kamerasoftan tekemiseen osallistuva insinöörisetä kuin meikäläinen on kyllä perillä automaattitarkennuksen kehittymisestä vuosien myötä.

Ei minulla ole mitään syytä tai tarvetta jotenkin "puolustaa" tätä nimenomaista kuvaa, enhän ole edes siihen sopivassa asemassa. Annoin muistaakseni 3 pistettä, jos noita vähän hölmöjä pisteitä haluaa miettiä. Oman pisteytyksen suhteutus on Aukean keskimääräiseen tasoon. Maailman kaikkien luontokuvien joukossa tämä kai olisi ehkä 1 tai korkeintaan 2 pistettä. Kuva on tosiaan yliterävöitetty piloille ja vasemman yläkulman lähellä oleva päätön joutsen on häiritsevä. Valaistushan ei myöskään ole erityisen hieno, jos ei erityisen huonokaan. Kahden linnun asetelmasta pidän ja siitä että kuva on ymmärretty ottaa riittävän matalasta kuvakulmasta. Siipien asennot ovat kivat ja pärskeet hienot.

Sanoin eilen illalla omalle kanuunalleni ja ällälaseille että käykääpäs ottamassa tätä lintukuvaa parempi kuva huomenna aamuhämärissä. Peijakas kun mitään kuvaa ei ole ilmaantunut muistikortille, pelit ja pensselit eivät hoitaneet hommaa... No, se ratkaiseva askel jäi hoitamatta, kamerankamojen raahaaminen jonnekin missä on lintuja.

Aikas jees.
Kari:
"Jos tämä kuva leimataan ainoastaan tekniseksi taidonnäytteeksi, niin sitten sama leima voidaan lyödä todella suureen osaan kuvista."

Miksei sitten lyödä? :) Näyttäisi valokuvien maailma hiukkasen erilaiselta, eikö? Onko se huono asia sitten, sen saa jokainen päättää omalla kohdallaan.
Mainio kuva lentoon lähtevistä joutsenista. En taaskaan oikein ymmärrä valitusta liian tarkoista kuvista, välillä taas natistaan siitä, kun kuva ei ole tarkka. Minkäköhänlainen sen sitten pitäisi olla? Jos on varaa kunnon kameraan, niin mitäs siitä sitten..
mainio tilanne:)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.23 (80 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty