Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Did You Know Him?


-Iikka Koistinen

Annetut kommentit

Englanninkielinen nimi ontuu.
Mukavan hillityt sävyt, ja kertoo tarinaa. Hyvä.
Ihan kiva kuva, en vain täysin syty näihin kuviin, joissa pääkohde katsoo poispäin tai muuten kasvot peittyvät. Minusta kuvasta saa ilmeikkäämmän (:-)), jos kohteen kasvot näkyvät.
En usko yleensäkään että angstin esittäminen ja sen asettaminen teoksessa kohteeksi auttaa ketään millään tavoin. Mun mielestä se on liian "teini" ajatusmalli... Se, että sen kautta voi kertoa vaikka mitä tarinoita tai uusia ajattelutapoja ja ihmeellisyyksiä, on kuitenkin aika iso mahdollisuus. Ja tässä kuvassa en nää, että sitä ois käytetty hyväks. Toisaalta, voihan olla että parin päivän kattelun jälkeen koen jonku hoksauksen..

Kuten Mia edellä sanoi, englanninkielinen nimi tuntuu epäluontevalta. Eikö jotku sano, että kukaan ei vihaa viinaa enemmän ku entinen alkoholisti? No, tässä tapauksessa tunnistan tuon nimeämistyylin mulle itelleni niin tutuksi, ja sitä kautta noloksi, että se tuntuu vaan ilkeältä. :D Eli katsojassakin on vikaa.
Tää on vaikuttavin kuva pitkään aikaan. Oli pakko antaa vitonen, vaikka tajuaisin ehkä mitä parannettavaa tässä on, jos oisin oikeasti perehtynyt valokuvataiteeseen.
Vähän aikaa kun tätä kattelee, niin rupee miettimään joitakin asioita ja sitä, että mikä niiden tarkotus on. 1 on nuo valot piirongissa, tulee mieleen että sillä on piirongin laatikossa jotakin mystisiä valoja, jotka sitten sieltä loistelee, mutta tarkotusta en tajua. 2. Ikkuna. Mies on kääntynyt poispäin ikkunasta, sille tosin keksin syitä, en tiedä oletko näitä miettinyt kuinka pitkälle, mutta kun se katselee poispäin ikkunasta, niin se ei näe mahdollisuuksia. Toisaalta ikkuna on pimeä, niin minulle tulee mieleen, että ikkunan takana on joku uhka, jota hän ei huomaa, kun on poispäin siitä. Mielestäni ikkunan ja kaikki (uhat ja mahdollisuudet) olis helposti voinut jättää kokonaan pois kuvaamalla hiukan enemmän vasemmalta, koska lopultakin ikkuna on aika ärsyttävä elementti tässä.

Sitten tuo matkalaukku. Jos nainen on jättänyt hänet, niin miks laukku on vielä tuossa? Vai onko tuo matkalaukku? Hieno kuva kaikesta huolimatta. =)
Ups, tuohan oli him. Eli miehestä. Ei kyllä oikein aukene tämä kuva. Miksei se ole did you know her? Jos se ajattelee jotakin naista? Tietty se voi olla joku homppelikin... Tai sitten yritetään saada katselija miettimään tuota miestä, mikä on kuvassa. Nojoo, en jaksa spekuloida liikaa tätä, menee vähän levottomaks.
Olen minäkin ihan samaa mieltä siitä että englanninkielinen nimi tuntuu oudolta, ja täytyy häpeäkseni(kö?) myöntää etten ymmärrä kuvan ideaa. Päätelmiä löytyy mutta ei niistä sen enempää. :P Ikkunaa ei mielestäni kannattaisi rajata ulos sillä silloin menisi osa sängystäkin, ja jos kamera olisi siirtynyt vähän vasemmalle, olisi mennyt pilalle tämä hieno kuvakulma. Tykkään kovasti, tässä on kivat hailakat värit ja nuo lamput ovat kauniit. Miten ne on oikein saatu tuollaiseksi? (Jos sellasta saa kysyä...)
Mielestäni myös tuo nimi ei ole osuva, mutta kuva kyllä osuu. Hieno sommittelu ja valaistus - kohtivalaistus toimii tässä erittäin hyvä. Mielestäni täysin kyllä viiden pisteen osuma :)
Aika Komeeta Kirjottaa Näin Ilmeisesti? Aika Kiva Värimaailma..

Miksi Aukeassa Kuvilla On Aina Korneimmat Nimet?:)
Aah, ihanaa tietämättömyyttä. Nimi ja tarina tulee Michael Andrewsonin kappaleen "Did You Know Him":n mukaan. Ja Jari miksi aukeassa keskitytään aina töiden nimiin, eikä itse töihin?

Mia kiitos. Kehityin nyt valokuvaajana todella paljon.

Artturi kuvan tarinan voi kokea monella eritavalla riippuen omasta elämästään. Ideana on siis tämä mies, joka on työn jälkeen tullut kotiin ja vaipunut pieneen masennukseen johtuen vääristä valinnoista. Hän on joko voinut pettää, tai häntä on petetty. Tai hän on tavannut jonkun, mutta päästänyt hänet menemään.

Harva meistä katselee murhellisena ulkomailmaan ikkunasta, joten siina myös yksi syy, miksi herra on kääntänyt selän ikkunaan päin. Samoin tarinan "ajankohta", eli juuri kotiin tuleminen tukee kuvan asentoa paremmin. Ikkuna on jätetty kuvaan tuomaan tilantuntua.

Toivottavasti liika selittäminen ei nyt pilannut muiden tarinoita kuvasta. Kiitos heille, jotka jaksoivat kirjottaa itse kuvasta, eikä tuosta nimestä.


Tähän kuvaan kaipaisin yhtä elementtiä, laittialle vasempaan alalaitaan jalkapohjia pilkistämään päiväpeiton alta. Silleen ihan vienosti näkyviin että ei ekalla katselulla välttämättä edes huomaa. Hyvä kuva näinkin :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.19 (94 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty