Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Urban storm

Helsingin keskustan yläpuolella joku on hieman vihainen.
-Dima Tsvetkov

Annetut kommentit

Vasen laita rakennuksineen näyttää hienolta. Olisin itse rajannut kuvasta kokonaan pois tuon oikean reunan kirkkaan alueen.
Mä oisin saattanut rajata oikean mukana myös alareunan. Siis sen mustan osan. Vasen ylä on todella hiano!
Miten olet ottanut kuvan? Onko käynyt vain tuuri, että olet laukaissut oikeaan aikaan vai onko sinulla joku automaattitunnistin, joka ottaa kuvan puolestasi? Olisi kiva tietää sillä olen itsekkin yrittänyt ottaa salamista kuvia...huonoin tuloksin =)
Onnea, pääsit tällä kuvalla lehteen. Mietin Hesarin juttua lukiessani (kun kuva oli lehdessä toista kertaa ja sinua haastateltiin) millaista valotusta käytit. Sanoit kytänneesi tätä kuvaa pari tuntia.
Helvetin hieno. En oletettavasti olisi rajannut tästä yhtään mitään. :D
Rajaamalla oikean reunan pois kuvasta saisi tuiki tavallisen ukkoskuvan. Nyt oikean reunan tapahtumat luovat kontrastia. Hyvä näin.
Varsin mielenkiintoinen ja pitkään katseltava kuva.
Oikean reunan "valotornado" on aivan mahtava! Ja tietenkin kuva kokonaisuudessaan, erikoinen tunnelma.
Itse sanoisin, että juuri tuo vesipisara tekee tästä kuvasta mielettömän hienon! Se tuo kuvaan todella vahvaa mystisyyden tunnelmaa, joka myös ukkoseen perinteisesti liittyy. Ilman tuota vesipisaraa kuva olisi tunnelmaltaan huomattavasti latteampi, vaikka muutoin hienoutensa hyvin säilyttäisikin.
[virheet korjattu] Olen itsekin miettinyt teidän toivomia rajauksia. Jokainen niistä tekee kuvasta dokumentaarisesti tylsäksi. Oikealla kuvan kirkas reuna nimenomaan täyttää kuvaan kaupunkilaista sisältöä ja eloa. Ilman sitä kaupunkilaisuus katoaisi ja siitä tulisi pelkkä kuva salamasta. Idea on kuitenkin tuoda kuvaan kaupunkilaista eloa, jonka nuo valot antaa. Ikävästi vaan sateen pisara osui objektiiviin juuri tuohon kohtaan jossa valot leviää massaksi. Kuvan alareuna ei ole musta, siinä näkyy kyllä puiden vehreys (tarkista näytön asetukset/kalibrointi :) Alareunaan puut reunustavat kuvan alapuolta, jolloin talorykelmä ei nousisi kuvaan tyhjästä nurkasta. Siksi päädyin tulokseen etten rajaa kuvaa lainnkaan, vaan minusta se toimii hyvin tälläisenään.

Parin tunnin metsästyksellä tarkoitan lähinnä sitä että yritin saada useita salamakuvia, parvekkeeni oli valitettavasti väärässä suunnassa tuolloin, jolloin näkyville tuli vain muutama salamaa. Kuvaustekniikka on 30 sekunnin valotus pienellä aukolla, jolloin toivoo että salama osuu kohdalleen. Kannattaa olla huolellinen asetusten kanssa. Vinkkinä kertoisin, että aseta kameran asetukset niin, että kuva alivalottuisi 30-20sekunnin aikana, mutta kuitenkin siitä tunnistaa objekteja. Sillä salaman sattuessa se lisää kuvaan sopivasti valoa. Mutta jos kameran asetukset on sellaiset, että ilman salamaa kuva näyttää päviäkuvalta, niin silloin tietenkin salaman sattuessa kuva ylivalottuu käyttökelvottomaksi. Tässä tämä.

Seuraavan myrskyn aikana voisi ottaa riskin ja mennä Malminkartanon jätemäelle kuvaamaan salamasarjoja :) Jos vaan säilyy hengissä.
salamien kuvaamisessa ja kalastamisessa on vähän sama fiilis:)olen samaa mietä ettei oikeeta laitaa tulisi rajata pois.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.51 (100 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty