Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Oma varjo, ilkein varjo...


-Janne Mankila

Annetut kommentit

Hui, tää on karmivan hieno :)
tämä on yks sun parhaistasi :) ehkä eniten tässä harmittaa tuon hahmon pienuus. olisi voinut tulla piirun verran lähemmäksi
Hieno =) Mikä toi mötikkä on olkapään kohdalla?
Arvasin kuvaajan ennen kun näin nimen, jee!:) Tässä on tällaista "talkin´to me?!"-feelistä.
Tykkään, hieno on :) Puiden oksat on komean pelottavat, koettavat kurotella tuota varjoa.
Pysäytti.
Mukava idea ja komea toteutus.
Minusta ei niinkään pelottava, päinvastoin huvittava.
Mustanaamio käväisi myös mielessä.
Ompa yllättävää kommenttia tullu! Santerille pitää sanoa, että kyllä se pikku-ukko munki mielestä on vähä liian pieni... Aattelin korjata tilannetta printtaamalla tään tosi isoks, mutta täällähän se on mahotonta. Artturille tuli siinä vastaus kans, eli se mötikkä on polvillaan oleva ihmishahmo. Tarkotus oli, että jos sama polvistuva asento toistuu varjossaki, homma ois selkeempi.. Mutta niinku sanoit, ei se ihan nii oo.

Santtu, tuota Talkin' to me -tulkintaa jos vertaa siihen, mitä alunperin hain takaa, oot varmaan yhtä väärässä ku minä olin sun Grey-kuvan kohalla. ;~)

Kuvan ottaminen ei muuten ois ollu mahollista ilman erään Hectorin apua, joten hänelle iso kiitos!
En ole koskaan nähnyt näin pitkää varjoa yhtä tasaisena. Varjoa on ollu pakko tummentaa ja se tekee tästä hiukan epätodellisen vaikka asia on näinkin todellinen ja käsin kosketeltava. Varjon luonnollisuutta hiukan kaipaisin. Ymmärrän että tässä on haettu ääripäätä.
Varjoja ei oo tummennettu, heh. Syynä kovaan kontrastiin on muutenkin se tosiseikka, että kuvaushetkellä ulkona oli pilkkopimeää, ja ainoan valon tarjosi armaan Tojota Korollan toinen etulamppu, toisen ollessa peitettynä ovimatolla. Ja pitkät valot oli päällä. :)
Mitäs jos tuo pieni ihmispolo seisoisi tuolla nyppylän päällä samassa asennossa kuin varjo(n aikaansaanut)? Hyvät on kontrastit.
Mukava, mitetin vain oliko itselaukaisia ja kamera kaulassa? vai?
On karmaisevan hieno:) Tää on kun jostain kauhuleffasta jossa varjo kohta ahmaisee noi onnettomat sielut suihinsa!
Myös puun oksat on karmean pelottavan näköisiä, kun valmiina nappaamaan ohikulkijan syleilyynsä:)
Mä en mene enää ikinä pimeällä ulos!
Pieni hahmo jää liian kauas, että toisi kuvaan muuta kuin häiriötä. 20 askelta lähemmäksi ja sama uusiksi, niin paranisi paljon.
Noi puut on erihienot!
mikä pirun möhkäle tuol edes on?:( pilaa pahasti. ! puut parhaita .. puut on aina parhaita.
Mun mielestä tää olis ollu kerrassaan mainio pläjäys lokakuun Kohtaamisia-kuukausiteemaan! Vaikkei se selvästikään ole otettu aihetta silmälläpitäen, sehän sopis siihen oivasti. Sitäpaitsi olisit saanut siinä kerrankin tilaisuuden julkaista kuvasi ilman kuvaajan nimeä... jota mahdollisuutta muistan sun kaivanneen jossain keskustelussa.

No joka tapauksessa omaperäinen, hieno otos puineen kaikkineen, ja kyllähän sille täällä tulee ainakin enemmän katsojia ja pisteitä, vaikket sä niistä pisteistä juurikaan välitä ;-). Kuten mainittua, polvistunut hahmo sais olla isompi. Oliko kiirus jonnekin, loppuiko armaalta kärsivällisyys vai mikset ottanut hommaa samantien uusiksi?
Liika on aina liikaa.
turhapa kai tässä periaatteessa on samoja mutista mutta sanotaanpahan kuitenkin. eli; valo tuo puiden "uhkaavan" kurkotuksen mageesti esille ja varjo on vallattoman komia, mutta toi "mötikkä".. ukkeli on liian kaukana tuodakseen oivalluksen..

mulle tästä tulee mieleen, että oman pääkopan sisällä ovat pahimmat peikot ja esteet elämässä.. ja jos olis nähny kunnolla että toi ukkeli on ihan kyykyssä ton varjon edessä, ni oispahan ollu hieno! mutta hieno tää on jokatapauksessa :)
Tuolla ylempänä ehdin jo sanoa, miksi tuo ukkeli on niin pieni.. Tarkotus kun oli printata tää tosi isoks, jollon kauempi hahmo ois tullu selkeemmin esiin. Pikkuset asiat, jotka ei ihan heti silmille lävähdä, on kuvissa kuitenki tosi jännä juttu - vaikkei tällasessa pääkohteena ehkä toimikaan täysillä.

Ja kuvan tarinan kannalta ukon pienuus on ensisijasen tärkee juttu, vaikka visuaalisesti selvästi tökkiikin. Nää kaks, tai oikeestaan kolme, oli syitä, miks en koskaan aikonu tätä tänne aukeaan laittaa, mutta nyt kuitenki päädyin tähän. :)

Pirkitalle vastaan, että kaksoisvalotus oli, kyllä. Ja molemmat hahmot on mun tekemiä, niinku siinä muinaisessa 'Yin ja Yanne' -kuvassa, edellisessä aukeassa. Tää on sille oikeastaan pari..
Iso-Janne - hih! PUiden oksat todella antavat kammottavan tunnelman tälle kuvalle. Blair Witch project tulee mieleen...
Janne, tuli tässä mieleen että kuvasta vois olla spesiaaliversio aukealaisille jossa tuolla mäessä juoksisi Kelju K Kuvaaja kameran ja jalustan kanssa varjoa karkuun ;) Mahtavahan tämä on.
Mä katoin eka et täs lasketaan stigoilla kilpaa :)
Tämä on nähty jo niin monta kertaa aiemmin, onko Janne ideat lopussa ?
Laita seuraavaksi vaikkapa auringonlaskukuva..
Tehokas ja upea otos.
Auton valot...siltikin aivan mahtava kuva! Sarjakuvamainen, hillitön ja hieno!
Kiitoksehko, nimetön.. Harva on nähny tään kuvan ennen tätä aukean esitystä. Enkä usko, että olet yksi heistä. :) Ideat ei oo lopussa - päinvastoin, tuntuu, että pursuan niitä, mutten jaksa miettiä käytännön toteutusta. Ja oon vähä laiska.

Muille sitten ihan oikeasti kiitos! :~) Tässä kuvassa on paljon ruttaamista, joten hieman oon ihmetellyt näinkin avointa vastaanottoa. Purkaa kovemmin vaan!
Suuret kiitokset palautteestasi! On aina yhtä mukavaa ja palkitsevaa saada rakentavaa kommenttia.

Tää kuva saa kyllä kaikenlaisia ajatuksia päähän. Kyllä menisi kylmät väreet jos tuonne tien päähän joutuisi yksin kävelemään. Tylsästi sanottuna "jännä kuva" - mutta sitä se on.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.29 (120 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty