Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Riskilän hyppy

Merikarvia, heinäkuu 2006. Etsi kuvasta kärpänen.
-Tuomo Björksten

Annetut kommentit

Loistava! Huvittava toi lintu. Ehkä olisin jättäny iha vähä enemmä tilaa vasemmalle. 4p.
Riskilän lähdön vangitseminen vastavaloon on jo sinänsä hieno suoritus. Linnun runkohan jää näissä lähes aina harmittavan tummaksi, mutta toisaalta vastavalon maalailemat räpylät sekä siivenkärjet piirtyvät kauniimmin. Kallion/kivikon seinämistä löytyy onneksi hyvin sävyjä.
Toi kärpäsjuttu oli Tuomo helppo, se on kuvan takana litistyneenä kun laitoit tän pöydälle.
Pertti: :-D
Enpä olisi ikinä arvannut, että valitset tämän Aukealle... eihän tällä taida olla mitään asiaa kuviesi Top 100 -listalle (ellei julkaisun tarkoituksena sitten ollut etsiä se kärpänen, jota en löydä).

Kuten hyvin tiedät, Ruotsinmaan kurkireissultasi löytyy monta komeaa kuvaa, jotka voittaisivat tämän kevyesti myös pisteissä varsin luultavasti Parasta-listalle päästen. Esitänpä siis toivomuksen, että laittaisit niistä seuraavaksi pystyyn vaikka Top 5 -näyttelyn, sillä jo Aukean tasonkin nostamiseksi useampien kuin yhden kurkikuvasi julkaisu olisi enemmän kuin paikallaan. Jos kurkikuvavalintasi osuvat minunkin makuuni, painan kaikille 4-5 p. Itse asiassa tekisi mieleni näyttää parilla linkillä siitä sarjasta löytyvää huipputavaraa, mutta kun en tiedä, mitä sellaisesta tykkäisit, annan asian olla.

Tämä kuva sen sijaan ei miellytä silmääni ollenkaan kalsean näköisten etualan kivien, yhtä tylyn näköisten taustakivien, melko mitäänsanomattomien sävyjensä ja tyhjän taivaansa takia. Ei, vaikka tuo paikka on minulle hyvinkin tuttu (kuten sivumennen sanoen kuvaustilannekin). Riskilä on kyllä kivassa asennossa ja vastavalo valaisee käsisulat ja räpylät mukavasti, taivas ei ole puhki eivätkä kivet tukossa, mutta tarkalleen siihen ne kuvan ansiot loppuvatkin. Tilanteessakaan ei ole mitään erikoista, kun kyllähän ne riskilät lentoon lähtevät tämän tästä, joten sarjaa laukomalla lähtökuvia syntyy aika vaivattomasti.

Tällainen kuvan lyttääminen ei varmaan tunnu mukavalta, mutta tulipa ainakin rehellinen mielipide. Vuodatuksen päätteeksi yhtä rehellinen pisteytys eli nipin napin kakkoseen hellyin.
Edit: voisiko se kärpänen olla tuo piste siiven alla tai sitten samanlainen piste kauimmaisen kiven edessä, jotka kummatkin tietysti huomasin, mutteivät ne kärpäseltä näytä.
Mun mielestä tää on taas todiste siitä, että Tuomo on suomalaisen perinteisen luontokuvauksen kärkinimiä tällä hetkellä. Loistavaa!
Antti: Kärpänen on tosiaan piste siinä siiven alla. :-) Ja mitä kuvaan tulee, minä pidän tästä itse. Se lienee riittävän hyvä syy kuvan julkaisemiselle.
No näköjään minun ja Tuomon maku joidenkin kuvien hyvyydestä eroaa kovasti, sehän on käynyt ilmi joskus aiemminkin. Ja se taitaa koskea myös muutamia allekirjoittaneen kuvia: esim. kerroit taannoin toisaalla pitäväsi kovasti eräästä kuvastani (ja pari kolme muutakin sanoi omissa kommenteissaan kuvan miellyttävän), ja itsekin kyllä jossain määrin siitä pidin, mutta en missään tapauksessa kovasti; vilkaisin sitä juuri äsken enkä enää tiedä mitä ko. kuvasta ajattelisin, mutta lemppareitani se ei ole.

Mutta ollaanhan me oltu joskus samaakin mieltä. Makuasioita, sitähän se kuvien paremmuusjärjestykseen laittaminen usein on...
Ihan vaan mielenkiinnosta kysyisin, mikä tuosta 'vesipisarasta' tekee kärpäsen. Vai onko kyseessä sisäpiirin huumori:)?
Markku: Saattaa se olla vesipisarakin, mutta kun katselin isossa koossa kuvaa, näytti se pisaraa enemmän joltakin lentävältä ötökältä.
Musta tää on hirveän hieno kuva. Rohkea tilallinen avara rajaus. Ajoitus nappiin. Kaunis valo, joka korostaa lintua. Ei ihan tavis lintukuva vaan jo taiteellisempi.
Hieno näikin, mutta ehkä hieman tiukempi rajaus tiivistäisi kuvaa vielä paremmaksi.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.12 (58 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty