Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Mitäs nyt

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Kohtaaminen koulutiellä
Kuvaaja:Jukka Kontkanen

-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Hyvä!
Miksi et rajannut/muokannut tuota mustaa osaa pois?
Mun mielestä tuo vasemman reunan musta on omiaan kertomaan katsojalle liikkeen suunnasta - ihan siis abstraktilla tasollakin, ei pelkästään fyysisenä liikkeenä. Se on vähä rajottava ajattelutapa, jos miettii, että aina pitäis tyhjät kohat rajata pois. Eikö? o.O
Tässä on jotain symboliikkaa..miten ihmeessä mun tulee mieleen uusi ja vanha vuosi kun ne kohtaavat.Nuori uusi vuosi odottaa kun vanha vuosi laahustaa rajalle...Katulamppu on kuin rajapyykki uuden ja vanhan välillä.
Hyvä kuva, pidän kuvista jotka antavat mielikuvia..
Käytetyt värit kyllä luovat ahdistavaa, tunkkaista tunnelmaa, mutten ole varma, viekö se kuvan pointtia eteenpäin.. Tällä hetkellä sanoisin, että ei, mutta tulkintani saattaa muuttua. :)
Jollain käsittämättömällä tavallani pidän tästä, minkä ikäinen tämä kuva on, siis onko otettu muutaman vuoden sisään vai kymmenen?
Siinähän on ilmiselvästi ankkuri.
Otettu muutaman vuoden sisään.
Tästä tulee minulle kaksi tunnetilaa: Se kun ekaluokkalaisena hyppeli reppu selässä hyppi talvipimeässä kaheksaan kouluun ja Kuolema. En osaa päättää kumpi kuvassa on Kuolema, tuo reppuselkäinen vai köyryselkämummo. Kaikenkaikkiaan tunkkainen ja karsea kuva, joka nostattelee niskavilloja 5 pisteen edestä. Ihan kuin katselisi filminauhaa elämästä....Huh.
Olet Jukka tosiaan onnistunut tässä kuvassa kuten yhteenvedossa mielipiteenäsi totesit. Tuo kohtaaminen on sangen vaikuttava, eikä vasemman laidan mustakaan hairitse. Esteettistä vaikutelmaa saattaisi parantaa, jos katulampun valossa näkyisi vaikka pari komeaa kuusta.

Yksittäiskuvana tällainen ei taitaisi oikein toimia, mutta Kohtaamisia-teemaan se sopii erinomaisesti, ja pidän tätä edelleen näyttelyn mielenkiintoisimpien kuvien joukkoon kuuluvana.
Kiitos AP ja muutkin kommentoijat.

Tein tämän kuvan vain tätä varten.

Niin, kuvasta minulla oli heti melkein päässäni ajatus, minkälaisen kohtaamisen haluan jä lähdin kahden poikani kanssa sitä kuvaamaan. Yllätyksenä sillä pellolla jossa kuvasin olikin keltaiset valot. En saannutkaan kuten halusin 3-4 valotolppaa kuvaan niin että hahmoja ois erottanut....mielikuvituksessani se onnistui.

Poikani(pukeutuneena mummoksi) kertomaa: yksi raktorimies tuli ja kysyi "mitä te teette", "kuvataan" vastasi mummo, "jaa teettekö te elokuvaa", "ei tehdä" mummo ärisi, "jaa" kuski jäi hämmästeleen, "mee kuule sivuun niin saadaan tää kuva otettua" sanoi mummo, "jaa sivuun, joo" raktorimiehen tuumailua ja pähkäilya ja pään raapimista , sitten hiljakseen raktorilla pois.

Minä itse olin silloin siellä kaukana pellolla josta yritin neljää tolppaa saada kuvaan ja soittelin pojille ohjeita¨, eli minua kuski ei koskaan nähnyt.

Kiitos pojille esiintymis suorituksesta (pappa betaala, muuten ei ois onnistunut).
Mukava kertomus. Sen luettuani arvostan kuvaa entistä enemmän (ja yllätit tässä myönteisesti muistaessani esim. yhtä vanhalla Aukealla ollutta kuvaasi pojistasi). Wanhan ajan tunnelma on harvinaisen onnistunut, ja tuo köyryselkä"mummo" tästä nimenomaan kuvan tekee.
Hieno kuva!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.95 (61 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty