Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Karu mutta kaunis

Sallatunturilta
-Matias Törrönen

Annetut kommentit

Tosi ihana on maisema ja kuva. 5.

kun tässä ei ole mitään selkeää kohdetta johon tarkentaa, niin olisi toivonut etualan olevan tarkka..
Hieno hetki ja mukava kuvakulma, mutta aika siniseksi on lumi jäännyt. Rajausta muuttaisin ottamalla ylhäältä muutaman sentin pois näin louhikko saisi enemmän "voimaa". Vai pitäiskö ottaa myös alhaalta hiukan pois? Ehkäpä ottaisin.
Minulla mielenkiinto kohdistuu tuonne oikealle kuusikkoon, se on hieno! Kuvan alaosa ei pahemmin kiinnosta.
Todellaki tykkään tästä... Kokonaisuus on todella mielenkiintoinen... Mäkelällä hyvä pointti, ku kokeilin rajata sitä näytöllä ni kuvaan tuli vielä enemmän ytyä... Makuasia sekin hyvin toimii näinkin.4
Olisiko tosiaan mahdollisuutta jotenkin terävöittää tai muuten ryhdittää? Hieno on maisema, mutta kuvaa voisi ehkä saada paremmaksi vielä jos se ei olisi ihan näin orjallisesti kolmasosasäännön mukainen.
Hieno valaistus ja hieno tunnelma.

Jos saa jossitella niin jalusta olisi ollut tarpeen, silloin olisi voinut käyttää pitempää valotusaikaa ja saanut vielä laajemman terävyysalueen. Vaan onpa jalusta aika raahattava tällaisissa paikoissa.
Edellisen, todella omaperäisen ja hienon kuvasi jälkeen - jolle painoin nelosen - odotin sinulta jatkossakin jotain yhtä mielenkiintoista, ja siksi yllätyinkin melkoisesti nähdessäni kuvaajan nimen tämän alla. No tuosta varmaan jo kävikin ilmi, etten nyt oikein ihastunut tähän.

Kivat värit kyllä, ja sinisyyttähän maisemaan tulee kovinkin paljon talvisen auringonlaskun jälkeen ja se on siis OK, mutta tuo etualan epäterävyys ei tämäntyyppiseen maisemakuvaan sovi ollenkaan enkä tykkää yhtään tuosta lumen läikikkyydestä lähimmissä kivissä (joka ei näytä kohinalta, mutta olisiko ehkä kohinanpoiston tekosia). Sen sijaan sumupilvet juuri huippujen tasalla kuin myös taivaanrannan punerrus on kaunista, ja voisinkin kuvitella telellä+jalustalla kuvatessa olleen mahdollisuuksia oikeinkin hyvään kuvaan. Nyt jäi kakkoseen tämän pisteet minulta.
Mikko ja Antti: jalusta olis kyllä ollut mahtava juttu tuolla, sellaista vaan ei tosiaankaan viiti raahata joka paikkaan. En kyllä sit tiiä oisko sen saanu aseteltuu tonne kivikkoon hyvin.

Terävyyttä toivoisin itsekkin etualalle, näin jälkeenpäin.

Antti: Koitan kuvata mahollisimman monipuolisesti erilaisia aiheita ja eri ympäristöissä. (kyllä laikut ovat kohinanpoiston luomuksia).

Rajausehdotukset oli hyviä.
Kiitti tähänastisista kommenteista.
Mun mielestä kuva on aivan mieletön. Silmä lepää, eikä tahdo ihan heti pois. Etualan epätarkkuudesta hieman miinusta, muuten mahtava kuva kauniilla värimaailmalla. Kuvassa on syvyyttä.
Minusta tuo etualan epätarkkuus on tässä tavallaan jopa hyväksi, sillä kuvassa katse kiinnittyy heti "kaukaisuuteen", koska etualalla ei ole mitään kiintoisaa. Ja kaukaisuuteenhan sitä tunturin laelta katsellaan. (Tietenkin, jos tarkoitus oli kuvata louhikkoa, niin... ;)
Eihän tässä etualan ole tarkoituskaan olla ihan tarkka, se on paljon mielenkiintoisempi hämäränä. Jos se olis oikein tarkka niin silmä ei heti kiinnittäis huomiota tuonne kaukaisuuteen jossa on aivan upeat värit ja usva. Nyt kokonaisuus on miellytävämmän oloinen, ei kaiken tarvitse aina olla veitsenterävää.
Mie piän tästä:)
Miu mau mukkaa ruo kuva olisi kun siitä rajaisi alaosasta n. neljänneksen pois ja sitten vielä _vähän_ tummentaisi etualaa, jolloin se ei varastaisi niin paljoa huomiota pääkohteelta, joka käsittääkseni kuitenkin on siellä horisontin ja metsänrajan tietämillä?
Todellakin: karu mutta kaunis.
5p!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.39 (87 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty