Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Hakaniemi


-Mikko Miettinen

Annetut kommentit

Onpas yksinkertaisesti sanottuna todella kaunis kuva. Elävät värit (= sinisen, kellanvihreän ja punertavan valon yhteispeli) nostavat tämän monen vastaavan kuvan yläpuolelle ja estävät kuvaa jähmettymästä omaan kauneuteensa.
Ehkä etualaa olisi voinut rajata tarpeettomana pois. Onneksi joku ottaa joskus hienoja kaupunkikuvia, jää semmoinen usko ihmiselle että kaupungissakin voi olla kaunista... :)
Ah, muistoja. Osaa se Helsinkikin toisinaan kaunis olla. Kiitos tästä.
Rajausvinkit kun aukeassa yleensä ovat niiiin tärkeitä ja yleisiä annampa tässä omani.. Mötistä poikki vasemmalta. Sini jo nappasikin alhaalta vähän.

Hieno kuva, mahtiavat värit ja tunnelma!

Tuosta rajauksesta sen verran, et mikäköhän siinä on, et useimmat kommentit on sellasii mis kauheesti kesitytään vain siihen rajaukseen ja tuntuu et kuvan sisällöllä ei oo lainkaan väliä, kunhan on kultaset keskitiet ja leikkuut just matemaattisesti kohillaan..
perin normii settii. skidii rajaust ja vois toimii paremmin
Kommentti Miikalle: on aina ilahduttavaa, kun tässä muotoja ja kaavoja tuijottavassa maailmassamme joku pitää sisältöjen puolta. Hyvä puheenvuoro sulta siis! Se vain, että ainakin ylläolevassa kuvassa muotoa ja sisältöä ei oikein voi toisistaan erottaa. Päämääränä on kaiketi tässäkin esteettinen elämys, jonka tuottamisessa esim. rajaus ja sommittelu ovat tärkeitä. Eivätköhän rajaus- yms. vinkit tähtääkin siihen, että sisältö nousisi esiin vielä paremmin. Mutta totta: ei pidä ajatella ulkoapäin annettuja kaavoja, vaan ajatella kuvan suhteet ym. muodot joka kerta erikseen itse. Jos päätyy aina kultaiseen leikkaukseen tms. tavanomaisiin ratkaisuihin, homma alkaa helposti jäykistyä.
"Eivätköhän rajaus- yms. vinkit tähtääkin siihen, että sisältö nousisi esiin vielä paremmin."

Nimenomaan näin. Eiköhän kaikkien kuvauksellisten keinojen päämääränä ole nimenomaan sisällön luominen ja esiin tuominen. Tosin sekin on totta, että ei aina kaikkea kannata sommitella matemaattisen täsmällisesti, vaikka se usein antaakin silmää miellyttävän lopputuloksen ja on ehkä "turvallisin" ratkaisu.

Minusta parasta Aukeassa on juuri se, että katsojat kommentoivat rakentavasti kuvaa ja antavat parannusehdotuksia. Niistä voi oppia jotain itsekin (siis kaikki, ei pelkästään kuvaaja), ja ainakin saa uusia näkökulmia kuvaan. Taitaa vain olla niin, että rajaus, valotus, tarkkuus yms. "tekniset" seikat ovat niitä helpoimmin kommentoitavissa olevia asioita; vaikeampaa on analysoida kuvan sisältöä, kuvakerrontaa, symboliikkaa, dynamiikkaa, rytmiä, jne.
normaali tosi hyvä. 3+
Rajaukseen voin vastata sen verran, että tämä oli 15 sek valotuksella ILMAN jalustaa, joten rajaus oli hieman hankalaa. Mutta ymmärrän kyllä kommentit rajauksesta. Pieni täsmennys vain tähän. ;)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.15 (47 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty