Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Karakara

Inkakarakara päästi yllättävän lähelle Machu Picchun raunioilla. Sain työnnettyä laajakulman lähes linnun nokkaan kiinni ennenkuin se lehahti lentoon. Kuva on tonemapattu yhden valotuksen HDR-kuva (useampaa valotusta ei oikein liikkuville eläimille pysty tekemään).
-Ville Miettinen

Annetut kommentit

Hei tää on kyllä aivan mahtava kuva!! Mikä toi pieni piste tuolla linnun yläpuolella on? Mut en anna sen haitata vaan annan tästä täydet pisteet.
Aah, antaisin jo kuvan nimen herkullisesta japanilaismaisuudesta kolme pistettä. Aa, mutta onhan tämä kovin kovin miellyttävä kuvakin, silmille ja aivoille yhtälailla. En edelleenkään hirveästi välitä tuosta tavasta, jolla lintu piirtyy, ja ehkä alareunan kivikko on menny jo liian valoisaks... Ja kuvan ottamisen jälkeen jos ois ollu mieli terävimmillään, ois tuon taustan voinu valottaa vaikka kaks tai kolme stoppia alempaakin, ja napsia talteen nuo kirkkaimmatkin kohdat. Pilvet liikkuu hitaasti, eikä niiden editoimisessa pienet virheet näy kovin helposti.

Aika pikkujuttuja nää mun valitukset silti on. Mää tykkään tästä kuvasta ja osaan arvostaa sitä, että tällanen näky ja tilaisuus on otettu filmille. :)
vautsi!
U-P-E-A! Tää edustaa jo sen verran edistynyttä kuvankäsittelyä että viisainta meikäläisen pysyä hiljaa ja ihastella vaan. Upea tunnelma kuvassa, jotenkin suorastaan epätodellinen. Olis kiva nähdä lisää kuvia Macchu Picchulta, olen jo lapsesta asti haaveillut pääseväni joskus sinne.
Hyvä kuva loistavat pilvet, vau:)
Hieno kuvahan tämä on, mutta minusta vaikuttaa siltä, että tuo Jarin mainitsema "eksoottinen aihe" - tai itse asiassa eksoottinen ympäristö - kohottaa merkittävästi tämän kuvan arvostusta (lue: pistemäärää) Aukeassa. Sama ilmiö on kyllä ollut aiemminkin havaittavissa joidenkin kuvien osalta. Ja jotta en kommentillani tulisi leimatuksi tuohon ykköstenantajien joukkoon, niin mainittakoon, että annoin kuvalle muistaakseni nelosen. Haluaisin todella nähdä niiden tyyppien kuvia, jotka ovat tälle ykkösen lätkäisseet.
Ihastella täytyy. Dramaattisen vaikuttava, vähän teatraalinenkin tyyli sopii petolinnun ja maiseman henkeen ja on siksikin perusteltu. Yhdyn kaikkiin muihinkin edellisiin kehuihin. Kivimuuri ja haukka(?) taistelevat hieman huomiosta. Muuri on näyttävä, mutta paranisiko kokonaisuus, jos olisi tummempi ja pehmeämpi?
Sampo, kyllähän eksotiikkalisästä ollaan puhuttu jo paljon. Tosiasia on, että jos kuvaa lähdetään katsomaan ja kommentoimaan, niin totta vie aiheelle täytyy antaa oma huomionsa. Jokainen ihminen katsoo kuvia omista lähtökohdistaan, ja olisi mun mielestä älytöntä kieltää heitä olemasta kiinnostuneita kuvista, joissa on heille jotain ihan uutta ja kiehtovaa. Eikö?

Jos eksotiikka/uutuusarvot unohdetaan, ollaan objektiivisia. Sitenkö ihmisten pitäis kuvia katsoa? Objektiivisesti? *brrrr*
Ymmärrän pointtisi. Täysi objektiivisuus minkä tahansa kuvan (tai itse asiassa minkä tahansa asian) arvioinnissa on utopistinen ajatus. Jossain mielessä objektiivisesti voinee ja kannattanee katsoa lähinnä "puhtaasti dokumentaarisia" kuvia (mitä ne sitten ovatkaan). Mutta kun siirrytään vähänkään muihin tarkoitusperiin, on objektiivisuus mahdotonta. Siksipä myös kuvien pisteytys on tietyllä tavalla absurdia ja parhaimmillaankin vain suuntaa-antava. Jotain yhteistä ihmisten arviointiperusteissa kuitenkin löytyy, koskapa parhaimmat pistemäärät saaneet kuvat eivät valikoidu täysin satunnaisesti :)
On kyllä aika upea kuva, turhaa kai sitä toistelemaan sen enempää toisten sanoja.
photarimatskua 2 p
Sampo: "Siksipä myös kuvien pisteytys on tietyllä tavalla absurdia..."

Sepä olikin hyvin sanottu.. Voisitko toistaa? :) En määkään enää jaksa niitä nappeja painella. Kommentin ku antaa, niin voi ehkä vaikuttaakki johonki, pisteyttämällä ei.
kuva tuo uhmakkaan ja sadunhohtoisen tunnelman, hieno!
Luulin tätä ensin maalaukseksi ! Aivan mahtava kuva!
Helposti 5p.
Ensin katsoin että onpas hieno kuva, mutta sitten erehdyin katsomaan pitempään.

HDR, miksi? Tietysti loistava tapa hukuttaa tirppa tuonne taustaansa, mutta huomattavasti parempi olisi ollut ilman. On hyyyyvin harvoja tapauksia joissa yhdestä valotuksesta arvottu hdr olisi parempi kuin alkuperäinen.

Ilman ihme trendikikkailuita olisi ollut mielestäni hieno, mutta ei nyt. Hienoa, jatkakaa
Upea, en voi muuta sanoa.
Upea kyllä! 5p
Siis /&%¤#/&"%#/¤&"#%&/!!!!!!!!!!! 5p! Aivan mahtava kuva! Tekee vaan vaikutuksen...
Lintu erottuu huonosti. Voi olla että isossa koossa (1000 pikselia - onhan se naurattava) näyttää paremmalta.
Jos kuitenkin linnun ympäri järjestää vähän vaaleampi alue?
Emätiedä
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.1 (181 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty