Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Matalalento


-Henri Honkala

Annetut kommentit

Mahtava kuva! Hieno ja erikoinen liike pysäytettynä, ja vähän harvemmin nähty lintukin. Tässä on painovoimaa, lintuhan näyttää liikkuvan ilmassa kuin jokin lentävä lautanen. Pidän!
komea on. mukaan vain vuoden luontokuvakisaan!
No tämä on jo valovuoden päässä tylsästä peruspönöstä, joita ne edelliset teknisesti melkein täydelliset tirppakuvasi olivat.

Vaikka tilanne on vähemmän erikoinen kuin monet varmaan luulevat - sieltä kirjohilammikolta, jossa saa maksua vastaan sääksien kalastusta piilokojusta käsin kuvata, eikö vain - ja kamerasi yltää varmaankin kohtuulliseen sarjakuvausnopeuteen, niin onhan tämä erittäin komea kuva roiskeineen ja täydellisine siipien asentoineen. Sääksellä näyttäisi tällä kertaa tulleen huti, kun kalaa ei kynsissä näy. Jarin kanssa olen kyllä samaa mieltä tummuudesta ja rajauksen ahtaudesta. Pitäisin tätä silti parhaana tähän mennessä nähdyistä kalastuskuvistasi.
Suorastaan loistava otos. 5p.
Upea kuva. Pidän tuosta linnun silmästä=) ja hienosti kaartuvista siivistä.
On varmasti paras näkemäni kalasääski kuva. Sommittelusta tai kuvan terävyydestä en löydä valittamisen varaa. Olisi kiva nähdä kuva isompana... Loistava! 5p.
Kiitoksia kommenteista! Kuva on otettu 11.9. kuluvaa vuotta "siellä kirjolohilammikolla", myöhään iltapäivällä. Originaali oli vielä jonkin verran tummempi, mutta enempää en halunnut kuvaa vaalentaa jotta laskevan auringon hämyinen tunnelma säilyisi. Rajaus on tosiaan vähän nafti, mutta pulu oli jo kovaa vauhtia menossa ruudusta ulos ja sen oikealla puolella oli reilusti tyhjää joka ei minusta sinne istunut, joten rajasin sen pois.
Komea otus. Maallikkokommenttina, kun ei ole mitään hajua onko tollanen nyt vaikea vai helppo kuvata: kerrankin sisällöltään kiinnostavaa luontokuvaa. Tällasen päälle ymmärrän paljon paremmin kuin sellaisten "tässä on tämmönen törkeen harvinainen, joka pönöttää".
Minusta taas edellisessä sääskisarjassasi oli vielä parempia kuvia tarjolla.
Hieno tämäkin on, mutta tuo jo mainittu ahtaus hiukan häikkää.
Ja toinen seikka jonka haluaisin olevan toisin olisi se, että sääski olisi saannut kääntyä parikymmentä astetta kuvaajaan päin jotta linnun vatsa ja jalat olisivat näkynyt myös.
No se on korkeemmassa kädessä, ei niinkään kuvaajan vika.
Tämä oli nyt tälläistä kateellisen kaverin pilkunhässimistä, mutta näin tämän näin, ankaran kriitikon silmin, joista rankaisen antamalla vain kolme pinnaa.
Ihmetyttää todella miten joku pitää tälläistä ykkösen kuvana?! Todella vaikuttava kuva ja teknisesti moitteeton. Todella hienoa työtä.
Hah, luulin että se on kotka. Loistava otos joka tapauksessa!
Ei tälle voi vähempää kuin 5p antaa. Aivan loistava!
..Kuka on kehdannut tälle 3 huonomman antaa? huh huh! Hävetkää!
Tää on niin täydellinen ettei tätä ees osaa arvostella. 5p. ehdottomasti!
Kyllä kuvassa luonnetta riittää. 4.p
Upea kuva
Tiukka rajaus tuo kuvaan jännitystä. 5p ehdottomasti!
"Ja toinen seikka jonka haluaisin olevan toisin olisi se, että sääski olisi saannut kääntyä parikymmentä astetta kuvaajaan päin jotta linnun vatsa ja jalat olisivat näkynyt myös"
joku lepo siihen kritiikkiin, jos kuvassa on
a) rajaus kohdallaan
b) tarkennus kohdallaan
c) loistava liikkeenkuvaus
d) moitteeton kaikin puolin

Mahtava. 5p.

Sääksen valoisuutta kannattaisi säätää, nyt se jonkin verran uppoaa taustaansa, vai sanoisiko, ettei nouse kunnolla esille. Kuva on siten tavallaan kesken, vaikka moni asia onkin hyvin tehty, tarkennus, sommittelu ja linnun asento eli hetki jolloin laukaisinta on painettu (mikä on se vaikein) ja tausta rauhallinen.

Huippukuvan ainekset, mutta valokuvana vain peruskuva, vaikka ei ole helppo ottaa, ei siitä periaatteessa pitäisi kuvan arvon muuttua. Säädä kuntoon, niin ei pitäisi olla mitään valittamista.. :)
Tarkennus on kohdillaan ja valo osuu mukavasti. Asentokin hyvä ja ilmettäkin löytyy. Tausta nyt ei ole täydellinen mutta häiritsevä se ei ole.
En muista onko kuvaajan paras kuva sääksestä, mutta kelpaisi kyllä omaan albumiin.
Paikalla olleena voin sanoa, että ei se helppoa ole varsinkaan kun valoa ei ole ollut. Tilanne on nopea ja usein tirppa näyttää vain selkäänsä. Sarjan laukominen toki auttaa mutta omat "vehkeet" ei pysy kyydissä. Kokemuksena hieno, vaikka ei kuvaisikaan, eikä koju laske mitenkään kuvan arvoa. 4p, ensi kesänä sitten ne täydet...
Lintuunhan selvästi tulee valoa, kyseinen ruutu on vaan säätämättä loppuun. Kyllä tästä ruudusta kuvan saa kun vaan säätelee.. Vedostaminen on osa valokuvaamista, ei sitä pidä väheksyä tai jättää tekemättä, dokumentaarisuutta se ei vähennä, päinvastoin nostaa pääasian paremmin esiin.
Ihan loistava kuva! säädöt on niin kunnossa kuin ne olla ja voi.
Kannattaisi jokaisen säätää omaa näyttöä jos ei tästä voi olla pitämättä. Tämä on säädetty varmasti sellaiseksi kuin kuvaaja on se halunnut nähdä ja tuoda julki :=) 5p ehdottomasti
Ei kirjoittamani kommentti perustu kuvan tummuuteen tai valoisuuteen, eli on oikeastaan aivan sama millä näytöllä kuvaa katselet Anita. Minun kommenttini perustuu kuvan kontrasteihin ja valoeroihin itse kuvassa.. Linnun valoisuuden suhde taustaan siis. Sitä eroa voi parantaa ihan selkeästi.

Kysymyshän ei ole tykkäämisestä tai tykkäämättömyydestä, vaan valokuvasta ja sen toteutuksesta.
Tämä on, kuulkaas, parhaita näkemiäni luontokuvia. Siis aivan loistava, tulee mieleen joku taisteluhävittäjä tai jotakin...
Stealth-hävittäjä vauhdissa.

Eritäin hieno kuva, jossa linnun valous kohdallaan, niinkuin koko kuvankin, ja rajaus on hyvä.
Loistavaa!!!Hieno tuo liike, terävyys ja värit!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.08 (171 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty