Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Small step for a man

Opiskelijaystävä pyysi kuvaamaan häitään, koska ammattikuvaajaan ei ollut varaa. Kenen leipää söin tekiessäni ystävälle palveluksen? Tekeekö se minusta lisäksi huonomman ihmisen ja harrastajastatukseni kuvasta automaattisesti huonon?


-Aleksi Rinta-Kauppila

Annetut kommentit

Tunnelmallinen kuva, mutta hieman persoonaton. Juhlavieraat ovat mukavasti valaistut, mutta häiritsevästi paloiteltuja. Katossa on mukava tekstuuri, mutta katto itsessään hallitsee liikaa kuvaa.

Kuvan otsikkoa en ymmärrä. Onko tarkoitus puhua ihmiskunnasta vai tehdä tahallaan samainen kielioppivirhe, jonka Neil Armstrongin sanotaan tehneen (ja toisaalta olleen tekemättä)? Turvallisenpaa olisi pysytellä suomenkielessä - varsinkin kun kuva muuten näyttää hyvin suomalaiselta.
Outoa selittelyä, mutta kuvasta pidän. Dramaattinen, erilainen. Jotenkin noi häävieraat ovat välinpitämättömän näköisiä. Ihan kuin hääpari sanoisi hyvästejä vieraille.
Kielioppivirhe tahaton
Selittelyyn liittyen voisin sanoa vielä sen, että olen itsekin kuvannut kavereiden häitä pyynnöstä. Kuvausjälkeen en koskaan ole ollut tyytyväinen, vaikka kaverit eivät ole uskaltaneet haukkua. Eläessäni olen ollut vain yksissä häissä, joissa muistan olleen ammattikuvaajat tilattuna. Yleensä kukaan ei kuvaa häävieraiden lisäksi. Ehkä joku pikkuserkku jättää videokameran jalustalle yksistään taltioimaan. Kieltäytyäkin voi pyynnöstä, mutta minä olen aina suostunut, varoittanut mahdollisesta pettymisestä ja kehoittanut käymään edes kunnon potretit ottamassa ammattilaisen luona.

Taidamme me ystävien palvelijat vain viedä sen leivän jonkun suusta, mutta jättää sen myös samalla syömättä.

Kielioppivitheistä sen verran vielä, että varmasti itsekin niitä teen. Teen niitä vain mieluummin omalla äidinkielelläni.

Pitää vielä kaiken tämän sivuaiheista kirjoittamisen jälkeen taputtaa Aleksia selkään ja todeta, että olet saanut kyllä hyvän kuvan aikaan. Ainakin paremman kuin monista omista vastaavista kuvistani. Tosin aina vastaavassa tilanteessa olen kuvannut paria (tylsästi) edestäpäin ja yrittänyt vangita hymyilevän kasvoparin kameran muistiin.
Hmmm:) Minulle kuvasta tuli ensin mieleen "Niskavuori", rakennus/kirkko on vanha ja vieraiden oikealla pitkä hame ja vasemmalla miesten asento seistä penkin päässä ja ehkä se oli myös tämä mustavalkoisuus.
Kuvia on varmasti myös edestä niin olettaisin, tämä ehkäpä kuvaa parin astumista tulevaiusuuteen luulisin:)
Aika perinteisellä tavalla mainio ja omaperäinen footto :) Jep, minunki on pakko nillittää tosta selittelystä, iha vähäsen.. Ei se oo kivaa. Mutta syön hattuni, jos hääpari ei tykkää tästä!
Tykkään varsin paljon kuvasta ja tunnelmasta. Yleensä en hirmusti tykkää kuvien korjailusta jälkikäteen, mutta tästä kyllä ehdottomasti poistaisin nuo rumat ja tilaan (mielikuvaani?) sopimattomat liian nykyaikaiset tuolit.
Pidän kovasti. Tuossa on hiukan kliseisyyttäkin mukana, mutta toimii silti omana itsenään. Niskavuorelaisuus toteutuu ainakin kuvan vanhanaikaisen tunnelman vuoksi. Toivotan hääparille yhtä valoisaa tulevaisuutta, kuin kuvan liikkeen suunta antaa ymmärtää :)
Oikein hieno kuva. Puusahan on ainoa joka tuosta kuvatekstissä mainitsemastasi asiasta on jaksanut kitistä, joten en kyllä uhraisi kuvatekstiä pelkästään yhdelle henkilölle osoitetuksi... :)
Tuostahan se alkaapi matkasi kohti avioeroa :)
Poistin tuon kuvatekstin jo sitä julkaistessani kerran, mutta jostain syystä se jäi. Annoin jäädä. Vuodatustahan se on, myönnetään.

Iso kiitos varsinkin sanallisesta kommentoinnista ja myös numeraalisesta arvostuksesta.
"You fail in life" joo hehe.
Vähän häiritsee nuo reunoilla katkeavat hahmot, ja semisti epäskarppi jälki.
Itse olisin rajannut tästä ns uskaliaan taideversion (toki tällanen versio itselleen hääparille): naisen hartioista ylös, vähän ennen ovien reunoja sivut pois, about varjojen loppukohdasta alas, eli suurinpiirtein tuon viimeisen erottuvan laudan puoliväliin asti.
Mua häikkää kans tuo et vasemmanpuoleiset vieraat näyttää ensteks kävelykeppiä käyttäviltä, mut ne onkin kai tuolinjalat. Mut sitten kaikki muu onkin tosi hienoa ja tunnelmallista! Esim rajaus, sävyt ja tarkkuus.
Tämä on omalla tavallaan hauskan ironinen kuva: vieraiden ilmeet tuskin voisivat olla synkempiä ja hääpari näyttää kulkevat kuin suoraan tuhoon. Valitettavasti tämä on totta, itsekin monissa häissä vierailleena voin sanoa, että kylläpä täällä sitten osataankin tehdä ilon ja onnen juhlasta mahdollisimman ankea, synkkä ja puuduttava. Äidit yrittävät hiljentää lastensa itkut häpeissään kun virttä veisataan ja puvuissaan hikoileva miesväki odottaa hampaita kiristellen, että milloin päästään käsiksi niihin jatkojen viinaksiin...
Small step for mankind and giant leap for a man - sanoisin. =p
Outoa kun joku puhuu "persoonattomasta", kun kuva on varsin persoonallinen, myös syvällisempi kuin alkuun uskoisi.

+Miehet ja naiset eri puolilla tapahtumaa todistamassa (vielä kun hääpari olisi ollut eri päin, eli tyttö poikien puolella ja poika tyttöjen)
+askeleet toivoon ja tulevaisuuteen, valoon ja onneen. Puhki palaneet ääriviivat ja pehmentyminen valolla on minusta erittäin onnistunut ratkaisu.
+hyvä dynamiikka ja tarpeeksi sävyjä, isompaan vedokseen niitä voi ehkä virittää lisää, ehkä vinjettiä yläreunaan (katto saisi olla vähän tummempi.. ehkäpä?)

No mielipiteitähän nämä vaan :)

Hieno kuva, pidän paljon!!
Periaattessa ihan kaunis kuva, mutta selkäpiitä kuitenkin karmaisi jokin uhkaava ja pelottava, kuin kuoleman läheisyys...
Selkäpiitäsi varmaan karmii kuvasta hyvin välittyvä vakavuus avioliiton kynnyksellä, kuten jo nimi johdattelee "suuri askel miehelle itselleen". Kuva on edelleen monen kerran katsomisen jälkeen kiinnostava ja vahva!
Tai ainakin ymmärrän sen tarkoittavan asiaa käänteisesti :)

Hyvä kuva ja nimi kuvalle mainio ;) ;)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.61 (90 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty