Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

tulipeople!!

200mm, f/20, 3,2sec
-Mikael Westman

Annetut kommentit

Toimisi lehtikuvana jos etualan jäsentymättömistä ihmisistä oivaltaisi että ne ovat ihmisiä, nyt se täytyy oman tajunnanhistoriansa kautta todeta,--- ei kuvan perusteella. Niin sanottu irmatäti ilmiö. Tarkoittaa sitä että lomalta otetussa täysin epäterävässä kuvassa on Irmatädin pojat epäterävänä ja ylivalottuneena mutta Irma ilahtuu ja sanoo:" No onpas Erkillä kiva uusi pusero ja Taunolla niin komee rusketus," Miksi...? Koska Suomessa joudutaan arvaamaan kuvista mitä niissä on ja ihmiset ovat siinä kehittyneet ilmiömäisiksi jopa siten että täällä kuka vaan voi tehdä ammatikseen valokuvausduunia koska kohderyhmä arvaa sujuvasti mitä kuvassa on, Kohderyhmä kun on tottunut siihen että kuvat ovat mössöä.
Kiva esimerkki jore. Tän kuvan ekassa versiossa oli yhellä ihmisistä digikamera kädessä jonka näytön valo näkyi kuvassa mut jotenkin se häiritsi tunnelmaa ni poistin sen.. muuten kuva on täysin muokkaamaton.
muistan tämän vanhasta aukeasta. mukavan tarkka, mutta edelleen liian ahdas ylhäältä

Oishan tota ihmismerta voinut valaista jollain isoilla salamoilla. Mutta salamavalo on tosi kylmää liekkiin verrattuna, ja taas ollaan ongelmissa. Keltanen värigeeli salaman eessä auttais, jep. Mutta sitten taas, kenet sinne sais sitä salama pitelemään? Ammattilainen siihen lähtisi, alta aikayksikön :)

Mutta täähän ei oo lehtikuva. Miellyttävä valotus. Ehkä liian ahdas rajaus. Hmm, uhmaan tuomari Puusaa ja sanon, että ihan kiva kuva ;)
Pidän tunnelmasta ja ahtaasta rajauksesta, josta tulee mieleen festarit tai muut tapahtumat, joissa porukka on tiiviisti kasassa bilettämässä. Kuvaa ei välttämättä ole otettu biletystilanteesta, mutta hyväs fiilis siitä välittyy ;)
Tykkään ihmismerestä, tulee tiivis ja lämmin tunnelma jota korostaa tuli. Yläosa on tosiaan hieman liian ahdas, osa kuvioista leikkautuu häiritsevästi pois, samaa leikkautumista sivureunoissa myös.

Se, että ihmisiä ei tunnista kuvasta ihmisiksi kuin oman tajunnanhistoriansa kautta -- mielestäni tämä on juuri sen takia hyvä kuva. Jos ihmisten siluetit olisivat liian selkeitä, kuva näyttäisi lavastetulta ja selitellyltä. Nyt siinä on enemmän katsomista ja miettimistä, kun etsii kuvasta ihmisvartaloita ja yrittää hahmottaa niitten äärirajoja. Liian selkeä kuva olisi tylsempi ja alleviivaavampi, mikä ei aina ole hyvä asia.
Kiitti palautteesta. Rajauksesta sen verran, että toi on mitä kameran kennoon tarttu eli en oo jälkikäteen fotarissa rajannu. Toisaalta jos noi lieket mahtuis kokonaan se söis ehkä tiivistä tunnelmaa eikä noi liekit näyttäis välttämättä niin isoilta imo.. Jos oisin kuvannu vähä laajemmin ois tietty voinu koittaa vähän erilaista rajausta. :)
Yläreunaa rajattu liikaa, myös näitä kuvia on netti pullollaan...ei omaperäistä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.52 (83 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty