Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kaksin


-Kari Leo

Annetut kommentit

Harvoin tulee annettua täyttä viittä pistettä. Haluaisin aina keksiä jotain rakentavaa sanottavaa kommentteihini, ettei mene ihan nuoleskeluksi, mutta kyllä nämä kuvat laittaa harrastelijan aika hiljaiseksi :)

Tässä on ehkä parasta omaperäisyys, en ole ikinä nähnyt samanlaista kasvikuvaa.
Hyvä kuva. Mitenköhän toimisi neliönä? Nostakaapa joku epähuomiossa antamani kolmonen neloseksi.
Kyllä täältä nelonen napsahtaa, tosin olisi napasahtanut muutenkin. Hieno sommittelu ja muutenkin eteerisen kaunista. Pieni yliterävöisys ottaa hiukan silmään joka näkyy sienten reunoilla valkoisena kehänä.
"Take us to your leader!"
Tässä on ainesta, mutta hieman hutiloitu ulkoasu vie uskottavuutta. Olisit terävöityksen sijaan panostanut kromaattisen poikkeaman poistoon siellä Fotarissa.
Tätä kuvaa ei paranna tuo tekninen rosoisuus (ca,yliterävöitys,sävyt hieman laimeat). Selvästi kuitenkin keskivertokuvaa parempi, kuvaajalla selvästi näkemystä.
Juu, tiukemalla rajauksella toimisi paremmin, neliö vois olla toimiva.
5p.Tää on hieno!!!!!!!!!
Hieno kuva! Kiitettävän omaperäinen sienikuva. Poikkeaa eduksensa aukean "normaaleiden" sienikuvien joukosta. Toteutus samaa varmaa linjaa kuin muissakin hienoissa luontokuvissasi.
Tausta paikoin ruma, mutta muuten kiva
Aihe on hyvä, ja niin on toteutuskin. Mutta kuvassa on rauhaton tunnelma. Nuo 'hyökkäävät lonkerot' sienien ympärillä häiritsevät kokonaisuutta.
Muuttamaton? Hetkinen... Tyhmä kysymys, mutta onko tää jonkun filtterin läpi otettu, vai onko tuo pallukka tuolla takana kuu tahi joku muu? Hauska kuva, anyway.
Juu, muuttamaton on. Tuo keltainen pallukka on puiden takaa nouseva aurinko. Täydellä aukolla kuvattaessa yksittäiset kirkkaat valopisteet toistuvat lähes pyöreinä. Mitä enemmän himmentää, niin sitä kulmikkaampana valopallot piirtyy. Siis varsin tuttu ilmiö. Mitään suotimia ei ole käytetty.
Kiitos, Kari, nopeasta vastauksesta! Olet oikeassa, kyllähän mun tuo "kulmikkaistuminen" olisi pitänyt tietää, näkyyhän se joissain mun omissakin kuvissa. Auringoksi sitä pallukkaa oikeastaan arvelinkin (vaikkei se by the way kovin keltaiselta näytä), mutta "kuu" ja "muu" rimmas paremmin :)

Harvinaisen tyylikäs sienikuva tosiaan, joskin hitusen häiritsee tuo ilmeisesti vastapalloon kuvaamisesta johtuva alareunan kohina. Onko tuo sitten sitä "kromaattista poikkeamaa" josta Tom tuossa ylempänä puhuu..? (Anteeksi maalaisuuteni...)


hetken mietin 4 ja 5 välillä, mut kyl se 5p on. tosi hyvä
Siis kertakaikkiaan!!! Kyllä.
Se 'kulmikkaistuminen' johtuu aukon lehdistä. Mitä enemmän lehtiä aukossa on ja mitä isompana se on, sitä pyöreämpi bokeh.
Kromaattinen poikkeama taas johtuu huonolaatuisesta objektiivista, joita pokkareissa yleensä esiintyy. Mitä suurempi polttovälialue objektiivilla on, sitä varmemmin poikkeamaa esiintyy, noin pääsääntöisesti. Hyvällä kiinteäpolttovälisellä objektiivilla ei pitäisi poikkeamia tulla.
Wikipediaan vaan ja chromatic aberration hakuun.
Nämä tekniset jutut menevät ehkä vähän ohi itse aiheen, mutta toivottavasti Karilla ei ole mitään sitä vastaan, kun kuva kerran herättää myös tällaista keskustelua. Kiitoksia tiedosta, Tom. Pitäisi minunkin oikeasti tutustua vähän tarkemmin kameran rakenteeseen, niin ei tarttis ihmetellä :)
Ei, ei todellakaan ole mitään tekniikkakeskustelua vastaan. Tekniikka kun on kuitenkin valokuvauksessa näkemisen ja ilmaisun tärkein apuväline.
"Kromaattinen poikkeama taas johtuu huonolaatuisesta objektiivista, joita pokkareissa yleensä esiintyy."

Tässä tapauksessa ei pitäisi ole siitä kiinni.
"Tässä tapauksessa ei pitäisi ole siitä kiinni" Joo en myöskään usko,että tässä tätä CA:ta
esiintyisi joka vielä yleensä huonommissakin objektiiveissä tulee esille kuvan reuna-alueilla
Mutta sen verran tossa olen lueskellut eri medioista,että digikenno on paljon vaativampi
objektiivin sisäisille heijastuksille kuin jos kuvaisi Filmille. !?
Niin ja kuvasta vielä että on Hieno,ehkä parempi tosiaan neliönä.

Oho, kirotusvirhe. Tarkoitukseni oli sanoa että, Tässä tapauksessa ei pitäisi olla siitä kiinni. :)

Olen Pekka kanssasi samoilla linjoilla siinä, että ongelma on ennemminkin kennosta kuin lasista johtuva.

Niin sitä eri tavoilla nähdään ja koetaan; minusta nuo mainitut "lonkerot" tuovat kuvaan sitä jotakin, erityistä kontrastia, jota ilman se näyttäisi jotenkin tyhjemmältä. Hieno kuva ja tunnelma! -Juha


Ystävänpäiväksi hyvä kuva:)
Hauska idea, huonosti toteutettu
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.79 (112 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty