Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

#45/100 Anna ja Sara

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Olin edellisenä päivänä ihastellut Berliinin keskustassa juutalaisten kansanmurhan muistomerkin visuaalisuutta ja oikeastaan jo etukäteen tiesin, millaisen kuvan haluan. Muistomerkillä oli - kuten varmasti aina - paljon väkeä. Anna ja Sara tulivat vastaan, ja pistelin heidän luokseen. Selitin haluavani kuvan sarjaani ja pyysin tyttöjä kuvattavaksi muistomerkin sisään. Heille sopi hyvin.


Molemmat tytöt olivat saksalaisia. Berliinissä asuva Sara oli esittelemässä kaupunkia ystävälleen Annalle, joka oli tullut kyläilemään. Harmittelin, miten viikko kaupungissa ei tunnu riittävän mihinkään. R20;Hei, minä olen asunut täällä 15 vuotta ja törmään silti jatkuvasti uusiin asioihin. Mikään aika ei riitä BerliinilleR21;, Sara nauroi. Hieno, hieno paikka.


Kyselin, tietääkö kumpikaan miten holokaustin muistomerkkiä pitäisi tulkita. Miljoonien juutalaisten murhaa muistaa graniittipaalujen meri, jota ei kuvasta pysty ymmärtämään - se on koettava. Päädyimme erilaisiin tulkintoihin, kun tietoa ei ollut kenelläkään. Itse koin kiehtovaksi sen, miten ulkoapäin muistomerkki näyttää tyhjältä ja epämääräiseltä. Paikalla vierailevat sadat imiset vain hukkuvat muistomerkin sisälle, eivätkä he edes näe toisiaan sokkeloissa. Tytöt arvelivat puolestaan, että pylväät viittaavat samantyyppiseen geometriseen estetiikkaan kuin juutalaisuuden museo Kreutzbergissä.


Kuva suurempana: http://flickr.com/photos/teppo/781931669/in/set-72157600137876910/
-Teppo Moisio

Annetut kommentit

Tästä pidän paljon.
Tuo eräänlainen hohde tyttöjen ympärillä on todella hieno kuten koko asetelmakin. Tyttöjen ilmeet onnistuneita: etummainen näyttää avoimelta, takana oleva sen sijaan melkeinpä epäileväiseltä.
Tästä pidän... kaunis valo.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.31 (16 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty