Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Hanhipoppoo

Valkoposkihanhia digiscoping-kuvassa (siis pokkarilla kaukoputken läpi kuvattu). Säädin tarkoituksella tummat alueet mustiksi, vaikkei hanhia enää väriensä perusteella tunnistakaan kuten alkuperäisessä kuvassa.

Kokeilin ensin EXIF-tietojen jättämistä näkyviin, mutta Aukean systeemi ei ollut yhteensopiva käyttämäni ohjelman kanssa: ylänurkan näyttämät tiedot olivat aivan vääriä. Jos ne kuitenkin kiinnostaisivat, ne näkyvät oikeina täällä sivun alalaidassa. (Siihen versioon vertaamalla voi muuten katsoa, miten Noise Ninja poistaa kohinaa: tässä Aukean kuvassa käytin sitä).
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Antti Partanen

Annetut kommentit

Mielessäni tässä kuvassa kuuluu hiljaisuus...
tuomiopäivän meininkiä...5p.
Tykkäsin enemmän ninjaamattomasta. Se ohjelmanpätkä tuntuu tekevän kaikesta muovia.
No jaa, muovisuuden vaikutelmaan voi siinä kyllä vaikuttaa aika paljon säätämällä eri tavoin kohinanpoiston voimakkuutta. Ja kun ko. ohjelma on itselleni aika uusi hankinta, sopivan määrän löytäminen on vielä harjoittelun alla... joten kiitokset vaan mielipiteestä, täytynee pyrkiä jatkossa jättämään kohinaa hiukan jäljelle (tosin tässäkin kohdistin Ninjan vaikutuksen vain taivaalle).

Saattaisinpa itsekin tykätä linkin kuvasta enemmän, jos kuvittelisin siinä näkyvän ruman kohinan sijasta sopivasti siistiä filmiraetta. Eli koska en tykkää kohinan ulkonäöstä, mun silmiäni tämä tasainen taivas miellyttää selvästi enemmän kuin se rosoinen.
Ymmärrän yskän. Tuossa taannoin Vinkkiosasto -keskustelussa neuvoin miten ainakin Photoshopilla saa värillisen kohinan pois. Nääs mua kun ei se kohina sinänsä niinkään häiritse, vaan se kirjava malli siitä, jota digikamerat luonnostaan kovilla herkkyyksillä tekee. (Paitsi Nikonin uus D3 näyttäis olevan mestari siinäkin asiassa!) Toisaalta monasti pieni ns. väritön kohina tekee mun mielestä digikuvasta hiukan filmimäisemmän - tai jotenkin analogisemman oloisen.
Toi jippo vie muuten karvan verran myös sävyjä mennessään, mutta yleensä siitä ei ole haittaa. Mutta tuo oli nyt vaan tuommoinen neuvo. Saahan sitä ihminen vapaassa maassa tehä melkein mitä haluaa. ;)
Hieno tunnelma tässäkin kuvassa.. Viettääkö pikkasen vasemmalle, näyttäisi sille? Hyvä kuva ja sävyistä tykkään taas. Hanhet tossa alareunassa tosi hienot. Olisiko kuvaa missä olisi paljon mustaa maata alhaalla, sitten hanhet ja viimeiseksi vesi keltaisena taustalla? Ei siis ollenkaan taivasta.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.21 (58 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty