Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Punaisempaa

Sanomatta mitään
nainen eli yksinään
joskus kurotti ulos ja kosketti
hän piti taiteesta
se oli kaikki hyvin yksinkertaista

hän oli vuokrannut huoneen
hän kuuli
kaiken liikkuvan

kaupunki sanoi ettei se ollut hyvä

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Niko Nuutinen

Annetut kommentit

Tämä on hirveän hyvä. Pidän paljon. Tuo rivi "hän piti taiteesta", se on periaatteessa hyvä ja pelkisttetty tuossa välissä. En tiedä johtuuko pisteiden ja isojen alkukirjainten paikasta vai lauseen muodosta, niin vaikka miten luen runoa ääneen, se lause jotenkin rikkoo rytmin negatiivisessa mielessä minun suussani.
Mukavan mystinen ja arvoituksellinen tunnelma tässä. Se kiehtoo.4.pistettä.
Hänen vuorovaikutuksensa ympäristön kanssa tapahtui taiteen kielen kautta. Naisen kuulon vihjataan olevan lähes hyperaistin tasolle kehittynyt. Varmaan siksi, ettei hän haaskannut aikaansa puhumalla vaan kuunteli. Huomio kiinnittyy muutenkin naisen aisteihin. Hän koskettaa ja kuuntelee. Käsitteiden symmetria vihjaa näin ollen hänen myös tuntevan ja näkevän tarkasti. Epäsovinnainen henkilö, fool on the hill, sellaisista ympäristö sanoo aina, ettei se ole hyvä. Olemme verbikeskeinen kulttuuri, turhan touhottajia, täällä ei kuulu ilmiöihin syventyä. Ainoastaan käyttää niitä hyväkseen.
En tiedä, minusta tuntuu että mietit runoa kirjoittaessasi naista, joka ei ole olemassa. (Siinä ei ole mitään vikaa, niinhän kaikki, mutta jokin hieman kinnaa..) Kuten Jani sanoo, mystinen ja arvoituksellinen. Mutta jotenkin itsetarkoituksellisesti. 3p.
Kamalan hyvä tämä kyllä on.. loppua kohti tosin vähän huononee. En pidä tosta vikasta lauseesta, vaikka se ilmeisesti on koko runon perustana. Mutta kuten sanoin, tämä on tosi hyvä..

Minullekin tuli tästä sellainen olo, että naista ei ole oikeasti olemassa. Tämä on ihan hyvä, mutta jokin mättää. En pidä tuosta "hän kurkotti ulos ja kosketti / hän piti taiteesta". Taiteesta pitäminen aiheuttaa pienen yök yök reaktion. :)
Todella hyvä. Pidin tästä todella paljon. 5p.
Konstailematon. Kiitos.
Erinomaista! :) Täydellinen. Pidin erityisesti "kaupunki sanoi ettei se ollut hyvä".
ah tunnelmassa on jotain todella mielenkiintoista. Sain selkeän kuvan tästä kaikesta.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.2 (10 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty