Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Mies joka tapasi itsensä

Lääketieteen dosentti Julius Mielikäinen oli niin suuri narsisti, että kun eräs suuri lääkealan yritys etsi lehti-ilmoituksella koehenkilöitä kloonausta varten, hän tarttui välittömästi puhelimeen ja tarjoutui vapaaehtoiseksi. Maatessaan sängyllä ja tuijottaessaan kylmää halogeenilamppua hän näki itsensä ja klooninsa tekemässä suurenmoisia urotekoja yhdessä niin kuin kaikki ne kuuluisat veljekset, joista hän oli lukenut. Kenties he rakentaisivat lentokoneen ja lentäisivät sillä Atlantin yli. Tai  keksisivät parannuksen syöpään. Jotain mullistavaa se olisi joka tapauksessa.

Sopimukseen kuului, ettei Julius saanut tietää, kuka hänen klooninsa oli adoptoinut. Lääkeyritys ei kertonut mitään muuta kuin sen, että operaatio oli onnistunut ja että hänen klooninsa voi hyvin. Se riitti Juliukselle. Hän luotti vahvasti siihen, että jonain päivänä klooni törmäisi häneen kadulla, aivan sattumalta, ja he tunnistaisivat toisensa heti. He kättelisivät, halaisivat ja lasillisen ääressä pohdiskelisivat sitä, minkälaiset varusteet olisivat tarpeen Atlantin yli lennettäessä. Nahkaiset lentäjän lakit ja suojalasit hän oli hankkinut varmuuden vuoksi etukäteen.

Julius tapasi klooninsa joka päivä – tai niin hän kuvitteli. Jokainen vastaantulija näytti hänen mahdolliselta klooniltaan, mutta Juliuksen merkitsevistä katseista, hymyistä ja nyökkäyksistä huolimatta kukaan ei reagoinut toivotulla tavalla. Kukaan ei reagoinut mitenkään.

Vuosien saatossa Julius menetti vähitellen toivon siitä, että hän tapaisi vielä joskus klooninsa. Hän masentui ja ryhtyi juomaan unohtaakseen koko jutun. Joka lasillisella kloonaus alkoi tuntua yhä kauheammalta erehdykseltä. Alkoholi oli ainoa asia, joka helpotti ahdistavaa ja puristavaa tunnetta hänen rinnassaan, ja sekin hoitokeino vaati jatkuvasti suurempia annoksia toimiakseen. Suurimman osan ajasta hän pysytteli kotonaan pullo kädessä ja tuijotti puista kaappikelloa, jonka väsymätön raksutus vei hänet hetki hetkeltä lähemmäs yksinäistä ja katkeraa kuolemaa. Lentäjän lakki pölyttyi hyllyn päällä.

Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin, kun risupartainen ja kaikin tavoin säädyttömän näköinen Julius oli hakemassa postia aamutakki päällä pihansa päädyssä olevasta laatikosta, hän näki miehen, joka oli suurin piirtein hänen kokoisensa. Hän osasi jo odottaa pettymystä vanhasta tottumuksesta, mutta jostain syystä hänen sisälleen oli yhtäkkiä syttynyt se sama toivonkipinä, jonka hän oli tuntenut neljännesvuosisata sitten. Aamutakissaan ja tohveleissaan hän juoksi miehen perään ja koski hänen olkapäätään. Mies kääntyi ja katsoi Juliusta silmiin. Hän hymyili.

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Jere Salonen

Annetut kommentit

Annoin tälle kylmästi 5 pistettä todella hyvästä juonesta, tarinasta. On vain harmillista, että se on noin lyhyt, sillä tuollaisella sisällöllä voisi päästä pitkälle, siitä voisi tulla mainio pitkä novelli tai kirja.
Hyvä alku. Ymmärrettävä, se on aina plussaa. Korvaisin alun "välittömästi" sanan Veronikan kommentissaan käyttämällä ilmauksella "kylmästi". Tai voisihan sen poistaa myös halogeenilampun edestä, jossa se on mielestäni turha. 5p annan tästä
JES: KYLMÄSTI FEMMA.
Mahtava viimeinen kappale, kunniamaininta ensimmäisesta narsisti-lauseesta. Mistä ihmeestä sinä oikein keksit?
Hyvä idea, hyvin kirjoitettu. Lyhyt tämä on varmaan sen takia, ettei Aukeaan kannata panna paljon tätä pitempiä tekstejä, sillä juuri tämän pituinen "mininovelli" on lukijaystävällinen täällä Aukeassa. Yksityisesti tätä tosiaankin voisi laajentaa halutessaan normaalipituiseksi, sillä tässä on hyvä ja mielenkiintoinen aihe.Se hyvä puoli on lisäksi lyhyehkössä tekstissä, että se on tiiviin tuntuinen, ja esimerkiksi tässä tapauksessa mahtuu kaikki olennainen mukaan ja juttu tuntuu kokonaiselta. Tässä on kokonainen tarina. Kehityskertomus esim. siitä, miten alun perin kunnianhimoisesta ihmisestä voi tulla alkoholisti. :) Ja silti loppu on "onnellinen".
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.73 (11 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty