Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Pieni ihminen suuressa maailmassa

Tokiosta, Suminda- joen varrelta.
-Silja Gylden

Annetut kommentit

tämän voisi kääntää suuri ihminen pienessä maailmass. jotenkin surullista...
Hieno kuva, Silja. Hyvä! -Juha
VALOKUVA ilman kikkailuja. Foorumin parhaimmistoa 12+. Saanko seinälleni.
Minäkin tykkään, tausta todella hyvin sommiteltu.
Kiitos tähän astisista kommenteista! Kiva saaha positiivista palautetta. Lisää vaan rakentavia kommentteja pareannusehdotuksia.
Vähä epätasapainonen sommitelma, kun oikea reuna on ihan sysimusta ja vasen puoli kevyt.. Mutta ei se hirveesti haittaa, koska kaihomielistä tunnelmaa tästä suorastaan pursuu.

Teemana tää idän kehitys on aika koskettava kans. Japanista vielä ymmärtää tään kaiken, mutta kun sama hulluus valtaa Kiinan, ei mitään vanhaa saati perinteistä jää jäljelle. Tää kuva tuntuu vähä niinku sanovan, että viimesiä viedään.
Oo, ehdottomasti olisin nähny tään kuvan hieman isompana ja etenkin parempilaatuisena (eli vähemmällä pakkauksella). Tiedostokoko on nyt jotain 68kb, joka on vajaa viidesosa sallitusta. Jpeg-pakkaus kyllä näkyy ja koskee mun silmiä kovasti. Auts..
Joo huomasin ite kanssa et kuvanlaatu heikkeni ku pienensin sitä. En oikee ite ymmärrä tollasten päälle. Mite sais pienennettyä sillai ettei kuvanlatu kärsi? Kysyn varmaa iha tyhmiä..
Jos kuva on jpg-muodossa (tai muussa pakkaavassa muodossa), niin laatu heikkenee väistämättä aina kun tällainen kuva tallennetaan uudestaan. Eli joka kerta kuvasta katoaa informaatiota. Siksi originaali on aina syytä säilyttää "pakkaamattomassa" muodossa (esim. raw-muoto, tiff, Photosopin oma psd) ja uuden vedoksen tekeminen kannattaa alottaa aina originaalista, ei jostain muokatusta jpg-kuvasta. Jos mahdollista, vedoksetkin kannattaa tallettaa esim. tiff tai psd muodossa.

Kuvan kokoa ei kannata "vekslata"; koko kannattaa muuttaa vain kerran; koon muuttaminen aiheuttaa aina pientä blurrautumista. Eri kokoja voi tarvittaessa kokeilla kuvan kopiolla. Monissa kuvankäsittelyohjelmissa "resize"-toiminnolla on asetuksia, jotka määrittävät käytettävän algoritmin; niitä kannattaa kokeilla, mikä on paras vaihtoehto (ainakin Photosopissa tarjolla oleva "Bicubic" algoritmi on useimmiten sopivin).

Useimmissa kuvankäsittelyohjelmissa voi tallennusvaiheessa valita pakkaussuhde; mitä enemmän pakataan, sitä huonompi laatu ja pienempi tiedostokoko, ja toisinpäin, mitä vähemmän pakataan, sitä parempi laatu, mutta samalla suurempi tiedostokoko. Jos tiedostokoolla ei ole väliä, kannattaa aina käyttää parasta pakkauslaatua (siis vähäisintä pakkausta); joskus pitää etsiä kompromissi pakkauksen (laadun) ja tiedostokoon suhteen.

Luultavasti tämä oli useimmille tuttua asiaa, mutta tulipahan kerrattua. Eli, lyhyt vastaus kysymykseesi: käytännössä ei mitenkään.
Kiitos Sampolle valistuksesta.
Tuossa ositteessa on ihan hyviä neuvoja niitä kaipaavalle: http://www.jorepuusa.fi/Koulu%20final/kuvakasitellaan.html
Toimii! Näenköhän ihan harhoja, vai onko tuolla laivan katolla tosiaan joku? Kuvassa on hiljaisen painostava tunnelma ja viimeisen eloonjääneen totaalista yksinäisyyttä, jota hieman rikkovat valoisat ikkunat oikean reunan taloissa ja ilmeisesti toisen laivan vanavedestä jäänyt valkoinen vaahtoraita.
Markon mainitsemassa ohjeessa oli myös resoluutiosuositus (72 ppi). Mainittakoon vielä lisäyksenä, koska aiheuttaa usein hämmennystä, ettei ppi:llä ole merkitystä, jos kuva on tarkoitettu ruudulle eli siis Aukeaan:)
Mullon muuten -ilman mitään besser wisser ajatusta- ihan kelpoisia kommervenkkejä tervävöityksiin ja tommosiin juttuihin. Et jos Silja haluut, ni s-postitse saa udella, tosin edellyttää vähintään Photoshop Elementsin oleskelua koneella.
Hieno kuva Silja. Mut silti vielä parempi olis ilman laivaa, jotenkin korostuis kuvan tunnelma vielä enemmän mun mielestäni.
Mä en jättäis laivaa pois, siitä tulis hirveen tylsä. Mut makuasia. ü
Tekniikkapuoli: HDR? Vasemman puolen rakennusten pimeän puolen hailakkuus ja värit näyttävät jotenkin kovin siltä.

Muu: Talot kulkevat minusta mukavassa rytmissä taustalla, näkymä itsessään tuo mieleen oman tiensä kulkijan joka on vähän 'eksyksissä' vieraassa ympäristössä.
Ei oo HDR:ää, ainakaa tietääkseni. :D Kamerasta valitsin asetuksen "vedenalainen".
en lukenu näitä mutta tää on suorassa ja silti kaatuu :O
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.33 (60 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty