Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Minä?

Tyttö odotti hetkeä, jolloin äiti joutaisi töiltään.
-Touko Sipiläinen

Annetut kommentit

Nähty tämä on ennenkin, mutta en aukeassa. Loistava kokonaisuus 5p.
No jopas... Kylläpä on osuva ilme tytöllä ja muutenkin kuvana kaikin puolin onnistunut. 4p.
Suorastaan täydellinen kuva. Kuva joka vangitsee ja kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
oli jo harhakuvan parhaimmistoa, ja nyt aukean kärkeen. kaikin puolin mahtava ja puhutteleva. jees!
Hyvä. Eipä tähän paljon muuta voi kommentoida. Teknisesti toimii ( valaistus, kontrastit jne ), kuten myös kuvana. Tunnelma välittyy kivasti. 5p, joka on muuten harvinaista.
Onpas kauniit sävyt! Tuosta alareunasta ehkä poistaisin hieman, ehkä en:)
Jep, harhakuvan ehdottomasti paras valokuva, nyt myös tämän paikan puhuttelevin kuva! Ei tälle voi kun nöyränä lyödä vitosta kehiin..
Mistä tämä kuva on muuten otettu? Missä kasvaa noin jumalaisen kauniita lapsia?
Todella hyvä kuva. Tytön ilme on todella hyvä ja ihan täyttä unicef kampanjakamaa. 5pojoo saat.
Mahtava on. Jännä sommittelu. Jäin katselemaan tätä pitkään, ja hieman alkoi häiritsemään tuo tuolin- tai pöydänjalka ja katkeava hiustupsu, mutta niihin ei todellakaan kiinnitä ensi katsomalta huomiota. Vaikuttava kuva. Noissa silmissä on erittäin vahva tunnelataus. Kuvaajan ja taivaan heijastuma näyttää melkein uhkaavalta. Mukavasti tuo eloa tuo syaani kaulakoru.
pöydän/tuolinjalka tuo lisää inhimillisyyttä kuvaan. ilman sitä olisi turhan kliininen. on kyllä upeasti onnistunut kuva. tulee mieleen kehitysmaan lapsi, joka osaa vielä iloita elämästä sellaisenaan, ilman pleikkareita ja pokemoneja. ihan sydän sulaa. tuo lapsen viaton ja hämmästelevä ilme kyllä sulattaa kovimmankin äijän mielen.. 5p
Jos katsoo pelkästään lapsen silmiä, tyttö vaikuttaa melkein kauhistuneelta tai ahdistuneelta, mutta kun katsoo koko kasvoja, näkee mikä aarre lapsessa piilee. Itse olin Arizonassa Navajoreservaatissa (tosiaankin kehitysmaa keskellä jenkkejä) ja siellä näkyi tällaisia lapsia.
Todella hyvä kuva. Tytön ilme ja valo tässä kuvassa ovat aivan huikean hienot.
Hienoa että lapsen äiti on töissä muuten olisi taas vaarana että kyseessä on pelättyä sosiaalipornoa.
Kuva on sen verran hieno että kiitos kun näytit sen meille.
Hieno kuva. Kaunis valo ja mukava kuvakulma. Rikkoo "totuutta" että lapsi täytyy kuvata laskeutumalla itsekin alas. Kysymys joka tässäkin tapauksessa on myös hyvä jälleen kerran kysyä on: jos kuvassa olisi suomalainen lapsi, olisiko pistemäärä sama. Eksotiikka myy aina.
Mietin samaa (tämän ja muutaman viime päivien kehitysmaakuvien kohdalla) kuin Tero edellä. Suomalainen ja siisti lapsi on Aukeassa selvästikin kirosana, tavallisuudessa ei nähdä tunteita. Vierautta on huomattavasti helpompi arvostaa. Joka tapauksessa tykkään tästä kuvasta yhä, mutta ajattelemisen aihetta se antaa silti. Haluaisin todellakin nähdä suomalaislapsen kuvan, joka olisi niin onnistunut, että keräisi pisteitä samaan malliin!:)
Ehh.. Olen nyt ehkä kylmääkin jäätävämpi ihminen, mutta mun pitää sanoo, etten voi ihastella tytön ilmettä. Siitä jää monta kysymysmerkkiä - jopa sellanen, onko tuo katse suunnattu pelottavalle kameralle, vai mille. Valo on miellyttävän eksoottinen, sille pisteet. Alareuna jää hieman vaille funktiota ja jäänyt (tai ilmeisesti editoitu) hieman liian tummaksi. 3p.
Sanottakoon vielä, että ku annan 3p, ei se tarkota, että pitäisin kuvaa keskinkertaisena :) Mää en lähe tohon pisteiden nimeämiseen, ja annan vanhan kaavani mukaan. Eli kolmonen on jo aika erikoisen hyvä.
Ihan sellainen kommentti (mm. Leenalle), että kuka on sanonut, että tyttö ei voisi olla suomalainen? Mikä tuki päätelmääsi?
Sekö että hänellä on tumma iho, ruskeat silmät ja kaulassa "epätyypillinen koru" ja hän seisoo hiekkaisella maalla?
Pitäisikö olla vaaleat hiukset ja siniset silmät? Seisoa laminaattilattialla vaaleassa ympäristössä tai koivuja taustalla

Sori, mutta ärsyttää vain suunnattomasti tuollaiset musta-valkoiset kommentit, että "suomalainen ja siisti" lapsi. Voisi vähän uudelleen järjestää maailmankuvaa.

Mitä kuvalla halutaan kertoa, tai mitä tässä kuvassa on erikoisempaa kuin lapsen erilainen ihonväri.
Jos Suomalaisesta lapsesta otetaan samanlainen kuva kehoitus on, laita kuva kotialbumiin.
Jos selailee hiemankin vaikkapa ulkolaisia foorumeita niin näitä on nähty lukemattomia.
Ehkäpä Suomessa tämä erilaisuus kiehtoo..?
Voin toki olla väärässäkin.
Minua viehättivät erityisesti värisävyt, ne ovat juuri oikeat. Niin hyvät, että laittaisin kuvan heti seinälle!
(Ja kyllä elovena lapsistakin on nähty hyviä, viiden pisteen arvoisia kuvia, ehkä sellaiselta kuvalta kysytään vaan eri asioita.)

Värisävyt ovat hienot ja tekniikka on kohdallaan. Myös lapsi on hellyyttävä. Tytön katse vain on niin perinteinen kameraan kohdistuva "mikä tuo on?" joka syö tehoa kuvalta.
Mahtavat värit. Itselleni tuli heti mieleen että miltä kuva näyttäisi jos tyttö olisi sijoitettu alareunaan? Mutta puhutteleva kuva kyllä.
Aivan varmasti toimis tällanen kuva suomalaisella pellavapäälläkin. Jos vaan kaikki muutkin asiat kuvassa olisi tähän tapaan kohdallaan, eli pääasiassa paljonpuhuva ilme, mielenkiintoinen asento ja kaunis värimaailma. Jos kuvassa ois ruispellossa seisova suurisilmäinen elovenatyttö 5v niin yhtälailla sillekin vitonen lähtis.
Lähinnä Marjalle siis tämä kommentti. Kuvaajalle ei sitten olekaan kuin kehuja.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.96 (179 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty