Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Sinä olet se!

Lääkäri määrää kiitosta masentuneelle. Rakkautta ja onnistumisen tunnetta. Lääkäri
kirjoittaa reseptin: taputus olalle aamuin ja seksiä illoin. Lääkäri tarjoaa työtä,
sellaista, jossa saat käyttää aivojasi ja käsiäsi. Uusia haasteita elämään. Lääkäri kyllä huomaa,
että sinulla on lahjoja. Ne täytyy hyödyntää. Maailman on aika nähdä sinut
niin kuin lääkäri sinut näkee. Sinua tarvitaan.

Lääkäri katsoo suurin silmin sinuun. Lääkäri ei enää näytä lääkäriltä. Lääkäri luhistuu
syliisi. Kukaan muu ei sillä tavoin osaa kuunnella lääkäriä. Lääkäri rakastaa sinua. Lääkäri
tarvitsee sinua. Lääkäri tahtoo sinut omakseen. Tietenkin lääkäri antaa sinulle omaa tilaa ja
vapautta. Lääkäri lupaa ettei koskaan suutu sinulle. Lääkäri kuuntelee ja ymmärtää. Lääkäri
antaa sinulle kaiken tilan minkä tarvitset. Jos vain annat lääkärin tulla osaksi
elämääsi – edes silloin tällöin. Silloin kun sinä haluat. Vain sinä, ei kukaan muu.

Lääkäri lyö rumpua ja tanssii. Lääkäri nauraa ja pyyhkii hikeä kasvoiltaan. Lääkäri
ei ole vuosiin ollut näin onnellinen!

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Tämä on niin hauska, että nauran ääneen joka kerta kun luen tätä - minun oli pakko lukea tämä ääneen ystävälleni, koska tämä on niin villin absurdi. :D Aivan mieletön.

Toistoa tässä on hiukan liikaa, huomasin lukiessani ääneen. Tavallaan se, että kaikki lauseet alkavat Lääkäri-sanalla, on ihan ok ja toimiikin, mutta toisessa kappaleessa toistetaan eri lauseissa samoja asioita. Vrt. "Tietenkin lääkäri antaa sinulle omaa tilaa ja vapautta" ja "Lääkäri antaa sinulle kaiken tilan minkä tarvitset". Joitakin näistä lyhyemmistä lauseista voisi ehkä yhdistää pilkuilla pidemmiksi, jotta tuo "Lääkäri"-aloitus ei ala käydä puuduttavaksi.

Joka tapauksessa, tässä on todellakin luovuutta ja mielikuvitusta. Olisi hauskaa lukea kokonainen kokoelma tällaisia lyhyitä juttuja. :)
-
Tämä on niin hauska, että nauroin ääneen kun luin tätä. Tämä on mestariteos! Sattumalta joudun usein kuuntelemaan tässä kuvatun lääkärin sisäisiä tuntoja, ne eivät naurata.

Hyvä, Juho! Miten oikeaan olet osunut!
Värikäs lääkärissä käynti... 4 p.
Samanlainen rakenne kuin edellisessä, mutta riemastuttavammalla otteella, otsikkoa myöten. Yhdyn noihin Minnan huomioihin, tosin jotkut kohokohdat (esim. Lääkäri luhistuu syliisi) tarvitsevat oman pisteensä. Pienetkin poikkeamat rakenteessa (Tietenkin lääkäri...) sävyttävät soppaa lisää.

Lopetus kaatuu nokkeluuteensa, toimisi vallan mainiosti jättämällä viimeinen lause pois, jolloin kolme viimeistä lausetta muodostaisivat varsinaisen kliimaksin.

Kappalejako on perusteltu, koska puheen sävy niissä hieman muuttuu, mutta voisit silti kokeilla miltä kokonaisuus maistuisi yhteen kirjoitettuna. Toisessa kappaleessa tulee tunne että puhutaan yhtä paljon ellei enemmänkin lääkärin vastapelurista ja mahdollinen moniäänisyys/perspektiivinvaihto vain lisää runon te(n)hoa, puhuja häivyttää itsensä. Vaikka toisto saattaa tuntua jostakusta puuduttavalta, se ylläpitää myös rytmiä, jota voisivat tukea myös lyhyiden ja pidempien virkkeiden vuorottelu.
ihan, loistava runo, mä en oikein kyl tiedä mitä mieltä oon tosta että jotain sanaa toistetaan koko ajan, niinkun anteeksi tos edellisessä ja lääkäri tässä, se on pikkusen häiritsevää mut varsinkin tässä runossa se mun mielestä toimii jokatapauksessa mästerwörkki
Tämäpäs vasta yllätyksellinen pikku tarina, hauska pläjäys.
Mitä hittoa :D mainio
Niin... saisikohan tuon lääkärin juuri tuollaisena pomonsa tilalle. Lapset laulaisivat lapsille ja tanssisivat suurena spiraalina taivaalle :D
Täällähän tämä lääkäriruno oli! Poetry Slamissa kuultuna olin jotenkin hahmottanut rivityksen toisenlaiseksi eli lyhyitä, "tiukkoja" rivejä. Lukemanasi tämä oli hauska ja vauhdikas. On tämä luettunakin.
On ollut jännä nähdä, miten runoista tulee erilaisia, kun ne esitetään. Tarkoitus mennä kuuntelemaan viikon päästäkin ääneen luettuja runoja. Kiitos tämän päivän pläjäyksestä! Selma
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4 (12 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty