Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Odottajat


-Jari Alanen

Annetut kommentit

Normaalisti annan ylen aina ku ajattelen sanaa tai käsitettä 'fine art', mutta ehkä tässä mennään sen yläpuolella. Sommitelmassa on ongelmia, ainaki minun makuun. Vasemman reunan käsi leikkautuu hankalasti, ja välillä näyttää, että se olisi taustaa, mikä tietysti tekee naisen vartalosta älyvapaan näköisen. Jos kuvasta rajaisi käden pois, sommitelmasta tulis tasapainoisempi ja tois miehen ja naisen esiin yhtä merkittävinä. Siitä mää tykkäisin.

En tiiä, miellänkö miehen kasvojen tunteettomuuden positiiviseks voimaks tässä kuvassa, mutta ainakin sormus näyttää hieman siirappiselta. Johtuuko sitten Juno -leffan fanituksesta vai mistä, mutta tyhjä nimetön antaisi enemmän pohdittavaa. Sormus tuntuu muutenkin pelkkää ihoa täynnä olevassa kuvassa hieman irralliselta.

Kyllä tää positiivinen kuva on.
Yleensä olen inhonnut tälläisiä hempeilyjä, mutta tässä on jotain tarkemmin määrittelemätöntä. Se voi olla toi tykkimäinen nänni alustoineen tolla strategisella kohdalla, sävymaailma- ja tasapaino. Otsa sopivasti tissin tasolla ja mies täten asiaankuuluvan nöyränä, odottavana (silmät kiinni) ja palvovana. Jostai alhaalta tunkee käsi mahan päälle. No ei hätiä mitiä! Sormus siinä kertoo, et se on ton äijjän. Eli ne sitten kuitenkin elää sellaisessa symbioosissa.
Tämä mies on kaikella ruumiinkielellään kertomassa ettei ole sydämmellään mukana odotuksessa.
Tämäkin kuva on kuin 50-60 luvun kameraseurakamaa.
Silloin ihmiset kuvissa olivat kuin mallinukkeja, jäykän puisia.
Ottaen huomioon että puolet avioliitoista purkautuu hyvin nopeasti, ei sormus lupaa hyvää syntyvälle lapselle päinvastoin koska sormus korostuu aika hassulla tavalla on syytä epäillä että kyseessä on muodollinen liitto.
Naisen käsi on aika tyhmällä tavalla leikkaantunut. Olisi kokonaan kuvassa tai kokonaan pois. Miehen ilme näyttää erittäin teennäiseltä ja siltä, ettei hän rakasta tuota naista oikeasti. Mutta muuten hieno kuva :)
Itse asiassa tykkään miehen ilmeestä. Siinä on mukana jotain rauhallista, kuuntelevaa ja kunnioittavaa. Ja tykkään kuvasta yleensä.

Tässä kuvassa korostuu kuitenkin mielestäni nimenomaan isän ja lapsen suhde ennemmin kuin miehen ja naisen, ellei se sitten ole miehen vieraantunut suhde naisen vartaloon.
Mielenkiintoinen seikka, kuinka eri tavoin miehen ilme voidaan tässä käsittää. Tunteettomalla kolme ääntä, kunnioittavalla yksi. Koska se on niin tärkeä osa tätä kuvaa, voisin ihan pyytää katsojilta kommentin oheen maininnan, kummalla kannalla ovat. :)
Kuvan miehen ilme on mielestäni aika poissaoleva, hän näyttää aivan tanssijalta joka miettii omaa ohjelmaansa..
Naisen käsi on oudosti leikkaantunut.
Minun silmääni ottaa ensimmäisenä tuo törröttävä nänninpää :) Naisen käsi tosiaan häiritsee minuakin. Mies on silmät kiinni, paha mennä sanomaan mitä hän ajattelee? Tunteettomalta se minustakin vähän näyttäisi, että on muut mielessä kun tuleva lapsi.

Kuvana ahdas ja rajaukset tosiaan ontuu. Ihminen leikattu nivelestä poikki (miehen käsi), jota pitäisi välttää. Kaipaan alas enemmän tilaa ja rajaisin naisen käden pois kuvasta. Valo on vähän liian "kovalla". Valoa olisin laittanut hieman korkeammalle ja aavistuksen vasempaan, pientä hienosäätöö siis :)
Minua ei rajaukset ahdista mutta yhdyn muutamaan edelliseen mitä tulee mallinukkemaisuuteen tai vaikeuteen aistia miehen kovilta kasvoilta tunnetta. Valaistuskin luo kylmän vaikutelman. Käsi ja sormus ei minussa herätä minkäänsortin kuvanlukutaidollista symbolismin tajua, ne ovat oikestaan mitättömin muoto koko kuvassa ja naisen leikkautuneen käden graafisuuskin herättelee enemmän.

Nänni on erittäin kauniilla ja inhimillisellä tavalla epäeroottinen, mikä on tietysti ihan terveellistä välillä näin nuorelle miehelle nähdä korostetun naisellisissa piirteissä kauneutta ilman välitöntä kiimantunnetta. Toisaalta se(nänni) on taas miestä kohtaan mielestäni erittäin vihamielisen ja hyökkäävän oloinen, mikä on ristiriidassa edellämainitun pehmeän inhimillisyyden kanssa.
Heh.. Puusa todisti taas ihanan ja kannustavan olemuksensa. "Placebo - Song to say goodbuy" vois olla Jorelle semmonen sopiva biisi. Huom lyriikat.

Pahoittelut kuvaajalle, etten siedä tuon yhden kommentointia. Kuva tekee mulle ristiriiaiset tunteet, ihan kuin en tietäisi tykkäänkö hurjasti :) Jokin häiritsee. Ehkä se, että kuva on niin kylmä ja aihe niin lämmin. Tai ehkä se, että jos itse olisin miehenä tuossa, tunkisin koko päänkylkeni masuun kiinni, oikeen intensiivisesti. Tai jopa silmät auki hymyillen, tosin kuvan nimi olisi silloin aivan eri.

Conlcusion: Hyvin hyvin huoliteltu ja ihana idea ihanasta aiheesta. Harmi, että miehellä on vaatetta päällä muuten niin alastomaan kuvaan. Pieni intensiivisyys puuttuu kummaltakin sukupuolelta, mutta rinta on ainakin täysillä mukana. :} Kuvattaville aivan satavarmasti täydet pisteet papukaijoineen(jos ovat pari). Ulkopuoliselle (mulle) 3p. Loistava kuva-aihe odottaville pareille.
Toisaalta, nyt kun luin kaikki kommentit, tekee miehen ristiriitainen (meidän mielestä) ilme kuvasta puhuttavamman ja paremman. Käsitämme kasvojen välittämät tunteet eri tavalla, eli tässä kuvassa saattaa olla enempi kuin tuhat sanaa :)
Kiitos kaikille palautteen antajille, erityisesti Jannelle joka kiinnostui ilmeestä niin paljon että palasi takaisin kommentoimaan. Kiitos myös Jonille joka jaksoi kiinnostua.
Tämä pariskunta on naimisissa ja he ovat silminnähden toisiinsa rakastuneita. Sempä takia tuo sormuskin on näkyvillä, otin kuvia heille ja itselleni. Olisin voinut tietysti kuvata toisinpäin ja sitten fotarilla kääntää peilikuvaksi mutta se ei sitten enää olisi totta. Naisen käden leikkautumisen ajattelin niin että kun se käsi kuitenkin on osa ihmistä niin se saa tässä näkyä. Miehen käden rajaaminen ranteen nivelistä on kyllä moka mutta annoin sen itselleni anteeksi. Halusin tiukan tunnelman kuvaan. Tiukan tunnelman puolesta puhui myös aika ahdas kuvaustila.
Miehen ilme on silmät kiinni kaikkein levollisin. Kuvasin silmät auki, katsetta ylös ja alas mutta silmät kiinni oli paras. Kaikkein oudoin kuvasta tuli silloin kun mies katsoi kameraan, ihan kuin olisin luvatta tirkistelemässä heidän onneaan.
Kuvausta seuraavana päivänä he saivat pienen pojan.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.3 (54 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty