Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Savutonta ruutia

152H55 kenttätykki suora-ammunnassa keväällä -07.

Canon 350D, kitti putki. Kuvaa rajattu, muuten muokkaamaton.

Kuva on teknisesti hieman huono, sillä vastavalo ja pöly aiheuttivat linssiin heijastuksia. Jälkeenpäin heijastus näyttää kuitenkin sopivan kuvaan. Kommentteja toteutuksesta?
-Jussi Tammelin

Annetut kommentit

Mua hiukka häiritsee tuo "pelastusliivit" päällä oleva kaveri.
Muulla porukalla hyviä asentoja sekä asennetta. Fiilispohjalta kolmonen.
Hyvin epätodellinen. Kuin maalaus. Räjähdys näyttäisi olevan hyvinkin kaukana, ellei tykin piippu peittyisi kuvassa sen alle.

Hienoa miten maa on muualla harmaata, mutta räjähdyksen ympärillä vielä vihreää. Viimeistä koskematonta aluetta ympäröi kuollut ja savuava erämää. "Pahuus tulee ja muuttaa vehreän maan harmaaksi ja kuolleeksi." Ja tuon riemuitsevan, käden ylös nostaneen henkilön mielestä se on sitten hienoa... Nuo kaksi reunalla taas ovat jo niin turtuneet, etteivät jaksa enää välittää. "Seuraava lataus valmiiksi."

Eli tässä on nyt sitä sisältöä ja tarinaa. Teknisesti itse räjähdyksessä on toivomisen varaa, mutta muuten tuollainen maalausmainen jälki kyllä toimii tässä.
Tuo "pelastusliivimies" tuolla tekee rauhanajan varomääräyksen määrittämään tehtävää. Hän tietää miksi tässä ei kannata katsoa eteenpäin ja siksi on kääntänyt laukaushetkeksi kasvonsa pois päin tykistä.

Ja tuo yksi ei riemuitse.;) Hänen tehtävänsä on laukaista ase ja samalla näyttää kädellä merkkiä milloin se tapahtuu. Tuplakuulonsuojaus....
Canon 350D suora-ammunnassa. Kuvattavana 152H55 kittiputkella.

Paine-erojen nostattama pöly lisää kyllä mukavasti maalausmaisuutta. Liiveihin pukeutunut sotilas kertoo hyvin mistä kuvassa on kyse. Tässä ei pelata. Tässä ei sodita. Tässä opetetaan suomalaista lasta mäjäyttämään tuntemattomasta keltaisesta vihollisesta täytteet pihalle.

Kontrastia olisi voinut lisätä kuvaan. Tosin liika kontrasti saattaapi pilata kuvan maaluksenomaisuuden. Sijoittelu mielyttää ainakin omaa silmääni. Kuvan oikeassa reunassa olevat tyypeiltä ei puutu katsomisen kohde - se on kuvassa vasemmalla, mutta siihen suuntaan ei tarkoituksella katsota.
ah, oi näitä aikoja. muistan kun vuonna 2002 helsingin kuivasaaressa losautettiin sillä napoleonin aikaisella kanuunalla ja tuoreena kuvaajana ruotuväessä (sinne pääsin sisään silkalla tuurilla ja hienolla portfoliolla. kokemusta kuvauksesta ei ollutkaan sitten juuri lainkaan) siinä ei ollut jännäkakka kaukana kun mietiskelin että josko sen suuliekin saa kuvaan vai onko siitä historiallisesta tilaisuudesta muistona vain yksinäinen tykki luodon harjalla. ei se liekki ollut lähellekkään näin komia.
jumankauta, että on onnistunut kuva! miten ilman käsittelyä olet saanutkaan siitä näin epärealistisen.. minustakin tämä näyttää maalaukselta. ilmeisesti kirkas räjähdys jättää sotilaat tummiksi vaikka onkin auringonpaiste. helveta, antaisin kutosen jos olisi mahdollista.
Kommentteja toteutuksesta? Eeh, no ainaki vois jättää liiemmät johdattelut pois, jos rehellisiä vastauksia kaipaat :)

Okei, karuja kommentteja toteutuksesta:
- Pölyä kennossa, vasemmalla taivaassa. Ois ollu ekstrahelppoo poistaa ne (puhallin tai photoshop).
- Ylivalottunut taivas, gradaatio sinisestä valkoseen on neonvärinen.
- Ylivalottunut liekki. Värit menneet ihan "washed out". (Ylärekisteri on joissaki kameroissa vähä sellanen - antaa enemmän potkua keskisävyihin, mutta jossain on sitte annettava takas.)

Kuvan fiiliksestä täys nolla, koska ammunnat oli niin tylsiä juttuja ku olla voi. Ooteltiin koko ajan oottelemaan jotain, jota sitte sai ootella omaa vuoroa... Zzzz... Intissä oli jotku asiat siistejä, mutta ammunnat ei ollu sitä.
Itse historia ihmisenä pidän kaikin puolin, vanhaa tunnelmaa voisi olla enemmän :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.03 (60 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty