Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

5

Lavangosta viime kesältä vanhalla 350D:lla.
-Markus Malmberg

Annetut kommentit

Oisin ottanut kuvan vähän alempaan. Tästä ei nyt ihan tarkkaan välity lajin brutaalisuus (lue ei välity täydellisesti). Näyttäs myös siltä, et lähemmäks olis voinu mennä.

"Filkkafiiliksellä" eli tässä hailakoilla väreillä ja digirakeella olet saanut brutaalisuutta lisää. Minä itse en tosin noteeraa kuvataidetta valokuvana, enkä pidä digitaiteiltuja valokuvia merkkinä valokuvaustaidoista, joten en myöskään arvosta digitaiteilijoita valokuvaajina saatikka että arvostaisin digitaidetta valokuvana. Arvostan valokuvaajia valokuvaajina, jos he ovat ottaneet hyviä valokuvia.

Tähän kuvaan on kai lisätty jälkikäteen raetta. Suuri valokuvaaja olisi valinnut työkalunsa siten, että hän olisi niillä saanut otettua haluamansa kaltaisia valokuvia. Digitaiteilija taas räpsii valokuvia ja miettii myöhemmin koneen ääressä, että mitäköhän näistä räpsyistä saisi aikaiseksi (jotkut digitaiteilijat voi tosin ottaa digitaiteilutarpeidensa mukaisia valokuvia jo kuvaushetkellä).

Tämä kuva menee harmaalle vyöhykkeelle. Jos kuvassa on jälkikäteen lisättyä raetta ja hailakkuutta, niin vastaavaa olisi saanut aikaiseksi ilman digitaiteilua. Toisaalta taas on perusteltua ekologisista syistä tehdä tietyt muokkaukset jälkikäteen sen sijaan, että tekisi autenttista jälkeä jo kuvaushetkellä sekä korostaisi sitä pimiössä.
Onpas Mikko pahalla päällä :) Nojoo, puhuuhan hän asiaakin. Mutta ei siinä silti ole mielestäni mitään vikaa jos kuvaa käsittelee myöhemmin. Mielestäni tämä on hyvä esimerkki siitä. Ei ehkä mitään parhaimpia kuvia, mutta silti hieno. Minä pidän :)
Ei hajuakaan mistä Moilanen selittää, mutta kuva kuvana ja tämä on hyvä sellainen. Kuvia pitää ja saa käsitellä jälkeenpäin. Aivan typerää moisesta valittaa, tekee itse niin miten kokee kuvien teon sitten oikeaksi muut tekee omalla tavalla. Tässä kuvassa on onnistuttu hyvin tuon värin osalta, myös kuski ja pyörän asento on hyvä. Erittäin filmimäinen kuva tulee itselle mieleen tästä. Myös tuo rae on sopiva. Ok kuva siis.
Mitä ihmeen filkkafiilistä. Korkeintaan 1600 asasta negafilmiä. Hauska kokeilu, mutta kyllä originaali olisi parempi. Kuvahan on toimiva ja komppis kohallaan. Kaikkine varjoineen.
Taitaa Mikko Moilanen itse olla kaappidigitaiteilija kun kerta noin paljon heistä kiukkuaa?

Yleensäkin nämä filmijäärät, tosimiesvalokuvaajat ja muut alan klovnit sais painua omiin kellareihinsa nysväilemään omien vehkeittensä kanssa, kun niitä niin rakastavat - materialismi kunniaan! Vois täten ilma alkaa raikastua kuvan katsomiselle ja sen lukemiselle. Kauanko nämä narrit vielä jaksaa inistä kuvankäsittelystä ja sotia digi vastaan filmi sotaansa, kauanko??

Sovitaanko joku takaraja? Saatte valittaa, purnata ja itkeä asiaanne vaikka vuoden 2010 loppuun. Riittääkö se, vai laitetaanko vielä pari vuotta lisää? Sen jälkeen asiat olis niinku loppuun käsitelty ja kaikilla ois hyvä mieli. Jees?


Kuvasta.
Sinänsä harmi, että vauhti on juuri pysähtynyt, vaikka liikkeen jäljet toki näkyykin. Mutta tausta on rauhallinen ja kaikki elementit kohdistaa katseen tärkeimpään. Toimis varmasti hyvin alan lehdessä. Voisko jopa sanoa, että miellyttävän rauhallinen. ;)
Eiks 1600 isonen nega sit oo filmiä? Mää oon ainaki luullu, et se on.
"kuva kuvana"

Nimenomaan, kuva kuvana. Mutta ei kuvaa valokuvana. Valokuva valokuvana. Miksi jotkut kuvataiteilijat eivät halua hyväksyä tätä? Johtuuko se siitä, että heidän on helpompi saada kehuja ja arvostusta huijaamalla kuvan olevan valokuva valokuvauspiireissä sellaisille, jotka eivät käsitä alkuunkaan kuvan ja valokuvan eroa? Ei niin, että kaikki kuvataiteiljatkaan sitä käsittäisi, kuten Emerikin kirjoituksesta ilmenee.

* * *

(Tästä eteenpäin en kirjoita valokuvauksesta - hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää.)

"Onpas Mikko pahalla päällä"

Ei, olin aika hyvällä tuulella ja mietteliäänä. Luin eräältä foorumilta noin 300 viestiä liekitystä (ei minuun kohdistuvaa). Sellainen tyhjentää hyvin pään, huomasin. Sellaisessa liekityksessä ei ole oikein mitään, mistä ajatus saisi kiinni. Se on kuin joku siniaalto. Kuin kuuntelisi siniaaltoa. Ei sellainen inspiroi ajattelemaan mitään, koska siinä ei ole mitään ajateltavaa. Mutta sellaisen jälkeen on mieli levännyt ajattelemaan, ja ajatella minun pitäisi, tai ehkä ennemmin pitäisi tehdä konkreettisia päätöksiä, sillä olen tullut siihen ikään, jossa on aika kysyä hiljaa itseltään, että mitä oikein haluaa elämältä, millä alueella haluaa koetella _omia rajojaan_. Minulla vaihtoehtoina on valokuvaus ja tietotekniikka. Järkeni, sanoo, että tietotekniikka eikä missään tapauksessa valokuvaus. Mut tunnetta on enemmän valokuvauksen suuntaan.
Kiitän kaikesta palautteesta. Lehtikuvia kun yleensä olen ottanut, saattaa kuvat näyttääkkin siltä. Niin ja tosiaan olen samaa mieltä Mikon kanssa siitä, että olisin voinut ottaa kuvan alempaa.. siihen vaan ei maaston takia ollut mahdollisuutta. Vaihdanpa huvikseen rakeettomaan versioon, ja kuulisin siitäkin mielelläni kommenttia sitten :)
empäs vaihdakkaan kun aukea ei anna..
Sävyistä tykkään ja kyllähän tässä sora pöllyää muutenkin melko makeesti. Ja kun taustakin on tommonen neutraali niin täytyy olla tyytyväinen.
En tiiä missä kohtaa Moilasen aivot totaalisesti nyrjähtivät, mutta kyllä se taitaa vaan digitaalinenkin valokuva olla ihan valokuva. Ymmärrän tietysti että harmittaa näinkin hyvän otoksen näkeminen huonona päivänä kateuden hetkellä.
__

Ja itse kuvasta: Erinomainen urheilukuva. Ei mikään tajunnanräjäyttäjä mutta perusjutut täysin kohdallaan!
Konstan kommenttiin (itse kuvasta) on helppo yhtyä.
Konsta, etkö todellakaan tajua valokuvan ja digitaalisen valokuvan eroa? Entä etkö tajunnut mitään siitä, että mitä kirjoitin? Jos et, niin se ei ole kovin mairittelevaa sinua kohtaan.
onpas makee kuva tonista! en oo nähnykkää aikasemmin.. ite kuvaan crossia melkeen ainoona asiana mitä kuvaan joka viikko.. tietenkin sitten muutakin tulee kuvailtua joskus.. mutta tässä on hyvin onnistunut kuva! kohta on taas kesä ja pääsee auringossa kuvaamaan poikia! :) lauantaina tuppas olemaan näpit viellä vähän jäässä kun radanvarressa seisoi!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.24 (74 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty