Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Aura

Tytön oranssi hattu oli vetänyt häntä puoleensa. Siitä sen täytyi johtua. Hän oli tavannut tytön likaisessa ja harmaassa kaupungissa, jota veikeä oranssi hattu oli pilkannut. Oulussa oli ollut kaksi metriä lunta ja hän pohti missä tyttö oli tällä hetkellä. Pitäisikö hänen uskaltaa palata Ouluun, sen jälkeen mitä oli tapahtunut?

Ei ainakaan ilman asetta.

Tapahtumat olivat johdattaneet hänet lopulta poliisin huostaan, onneksi vain vähäksi aikaa, sillä koppalakit olivat ymmärtäneet yskän. Sen sijaan tytön isoveljet saattoivat olla hieman näreissään kalastajakipostaan. Oli sattunut pieniä väärinkäsityksiä merellä, kun hänen tyttöön kohdistamasta viattomasta flirtistä hurjistuneet kolme velipoikaa olivat ajaneet hänen ökyjahtinsa kylkeen pienellä puisella veneellä. Siinä oli tarvittu puuseppä paikalle aika nopealla aikataululla.

Kaiken lisäksi paikalliset apujoukot saivat hänet kiinni juuri kun hän oli nostamassa tytön kukkamekkoa ja löytämässä oman taivaansa. Taivas, aina se otettiin pois häneltä. Hän olisi siinä karkuun juostessaan voinut vaikka vannoa, että väkijoukolla oli mukanaan talikoita ja soihtuja. Mokomatkin kylähullut.

Heinäkuun lämpö muistutti häntä tytöstä, ikävä kyllä. Hän oli vaihtanut jahtinsa purjeveneeseen ja seilasi Niiliä edestakaisin. Ei mennyttä, ei tulevaa. Vain Afrikan laskeva aurinko ja yön pimeydessä nauravat hyeenat. Edes täällä, kaukana menneen ajan virrassa, vieraiden tähtien alla, hän ei voinut unohtaa tytön hymyä ja jalokivinä välkehtiviä sinisiä silmiä.

Hän katsoi revolveria ja ruoskaa, jotka roikkuivat hytin seinällä. Työvälineet naisten ja hevosten kesyttämiseen. Ehkä oli jo myöhäistä. Tytöllä oli varmasti ollut tähän mennessä neljäkymmentäkolme poikaystävää, kunnes joku diplomi-insinööri oli antanut tarpeeksi hienon sormuksen ja pullat uuniin siinä samalla. Mihin se rommipullo oikein pyörähti? Hän luopui ajatuksesta etsiä pullonsa rojun seasta.

Hän luopui paljosta, mutta sellaista oli vapaus.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
oranssi
Oulu
poliisi
Väärinkäsityksiä merellä
Puuseppä paikalle
kukkamekko
Kylähullut
Heinäkuu
Niili


Tekijä: Paul Pekkarinen

-Kirjallisuuden teema

Annetut kommentit

Mielenkiintoinen runo.
Ei ole runo.
Koko kokoelma on pakko sijoittaa samaan kategoriaan teknisistä syistä. Runo-kategoria on valittu siksi, että otsikko näkyisi kirjallisuuspuolen etusivun ylemmässä palkissa - kokoelman teoksia ei siis pidä arvioida ainakaan sen kategoriavalinnan perusteella.

Ollakseni rehellinen, tämä on huippuhyvä ja alkaa kiehtovasti, ainoa mikä vähän häiritsee on teoksen nimi, mistäköhän senkin olet keksinyt, 5p
Mukavasti kirjoitettu soljuvaa tekstiä.
Muutamia helmiä: "likaisessa ja harmaassa kaupungissa, jota veikeä oranssi hattu oli pilkannut.", "Ei ainakaan ilman asetta." (ampui loistavsti tuolta tekstistä aivan yllättäen) "Työvälineet naisten ja hevosten kesyttämiseen." :D
Mutta kliseitäkin löytyi mm. koppalakit (onko suomen poliiseilla koppalakkeja? en ole ainakaan nähnyt) ja ökyjahdit... itseasiassa niistä tuli mieleen Aku Ankka :D
Onko Aura henkilö vai paikka, minulle tuli mieleen että tässä puhuttiin (taas) naisesta. =)
Nimen keksimisen kanssa oli vähän vaikeuksia, joten vetäisin vaan nopeasti jotain joka tuli mieleen:)
Onkohan nimellä jonkinlaisia yhteyksiä CMXn suuntaan? Se tuli ensimmäisenä mieleeni, muuta mielenkiintoista siitä en sitten löytänytkään. En voi olla miettimättä, onko tuon revolverin ja ruoskan koomisuus tahatonta vai tarkoituksellista itseironiaa. Oli kummin tahansa, hauska kyseinen kohta on silti. Tässä on hienosti vastakkain (tai rinnakkain) karrikoidun feminiininen (kukkamekko, kirkas oranssi hattu) ja maskuliininen (aseistus, "oma taivas") puoli. Kerronta on hienoa ja värikästä, joskin paikoin hieman kornia. Ilmaisu olisi kaivannut lisää potkua. Kaiken kaikkiaan pidin tästä. Kuvitteelliset pisteet vielä YUPstä.
Rakkaus voisi olla oranssi väri aurassa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.88 (8 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty