Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Värihinnoittelua

Tuolta se taas lähestyi. Katsoin ympärilleni, mutta työkaverit olivat haihtuneet kuin se kuuluisa pieru Saharaan.
- Hyvää huomenta, sanoin turkis päällä kulkevalle keski-ikäiselle rouvalle.
- Huomenta, huomenta. Onko teillä sitä alladoobbia? Minä niin rakastan sitä oikeaa, kunnon alladoobbia.
Pidin ilmeeni kurissa, kun vastasin:
- Täältähän sitä lihahyytelöä löytyy, on paikallista ja kauempaa tullutta.
- Niin, sitä juuri. Me olimme mieheni kanssa Helsingissä, mieheni on lääkäri, mutta kyllähän te sen tiesittekin. Kaikkihan sen tietää. Helsingissä oli aitoa alladoobbia, ja sitä me ostimme, kun olimme ensin vieneet veljentyttöni  Tik Takin konserttiin. Kyllähän te sen tiedätte.

Puhetulvan keskeytti rouvan laukusta kuuluva Hard Rock Halleluja. Se ehti soida vähän aikaa ennen kuin rouva tajusi, että se oli hänen oma kännykkänsä.
- No, hei, minä olen juuri shoppailemassa, kävin katselemassa hameita. Pitäisi ostaa uusia vaatteita sinne meidän reissuun Garda-järvelle, mehän menemme sinne ensi heinäkuussa. Mutta kyllähän sinä sen tiesitkin. Mutta katsoitko eilen Kauniita ja Rohkeita? Minulla jäi näkemättä se ja mietin miten siinä kävi.... kyllähän sinä tiedät, missä..

Hieno rouva turkis yllään jatkoi matkaansa ostoskärryjen kanssa ja kärryjen pohjalla oli lihahyytelön kanssa sulassa sovussa punaisella hinnoiteltuja maksalaatikoita. Kyllähän sinä tiedät mitä ne ovat.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
- punainen
- Helsinki
- lääkäri
- Hard Rock Halleluja
- Kauniit ja Rohkeat
- hame
- Tik Tak
- heinäkuu
- Garda-järvi

Tekijä: Virpi Honkonen

-Kirjallisuuden teema

Annetut kommentit

Inhimillinen ja mielenkiintoinen hetki.
Hartsa on näköjään aika ulapalla noissa kommenteissaan.. mutta palatakseni tähän tekstiin, on tosi hyvin kirjoitettu. 5p minulta.
Tää on aika hauska, ehkä kaipaisin selkeämpää huippua, 4p
Mielenkiintoisesti kuvailtu asiakapalvelutapahtuma. Teksissä hyvin ilamistu lääkärinrouvan itsensätehostaminen. Maailmanmatkaaja ihan selvästi. Toisto toimii myös hyvin 5p "Kyllähän te sen tiedätte"
Hauska. kuuluisa pieru nauratti kovasti ja tuli mieleen, että tv:ssä pohdittiin, että kun pieru lakkaa naurattamasta on jotain pahasti pielessä ja pitäisi mennä lääkäriin. Silloin on ehkä nm. kuulossa vikaa. Ja kaikki mitä tv:ssä sanotaan on totta ;)
Kiitos kommenteista :)
Hulvatonta. Voin hyvin kuvitella miltä tuo hieno rouva kuulostaa ja näyttää. Niin ärsyttävää, että tekisi mieli kaivaa silmät päästä. Ja vielä lihahyytelöä! Mahtava tarina. En löydä oikeastaan mitään vikaa tästä. Ehdottaisin ainoastaan ajatusviivan käyttämistä pilkun sijaan kohdassa, jossa rouva sanoo: "Me olimme mieheni kanssa Helsingissä -- mieheni on lääkäri, mutta kyllähän te sen tiesittekin." Tämä ehkä korostaisi huomautuksen äkillisyyttä ja vastaisi paremmin rouvan puhetyyliä, mutta tämä nyt on vain pilkunviilausta. Rouvan hahmo on melko käytetty, mutta aina yhtä hauska. Hauska on myös tämä tarina.
Kiitos. Joku jaksaa vielä lukea näitä :) Pitää miettiä tuota korjausta, jos joskus saan laitettua tuon tapaista pätkää yhteen pitempään juttuun. Siinä mielessä hyvä tämä sanaharjoitus, kun tämä tavallaan loi tämän kohtauksen. Ja niin kuin Minna on sanonut, niin näitähän voi tehdä useita erilaisia ja voi saada hyviäkin ideoita.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.62 (13 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty