Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kunnes kuolema erottaa

Avaan uuden Aukean tilini ystäväpariskunnasta heidän hääpäivänään otetulla potretilla. Kritiikki on tervetullutta.
-Janne Kytömäki

Annetut kommentit

Hieno kuva,lievää kohinaa taivaalla ,mutta se ei pilaa tätä kuvaa.
Kolme "ensivaikutelmaa": painostavat surukehykset, synkkä tunnelma hääkuvaksi ja ei luonnollisen valokuvan näköinen. Vasemman yläreunan tumma taivas luo erityisen painostavan ilmapiirin. Rajaus ja sommitelma kyllä ovat ihan hyvät, niin myös hääpärin asento, joka taas näyttääkin aika luontevalta. Sekä huonoa että hyvää. Olisiko kuva hieman ylikäsitelty?
Loistavat mustavalkoiset sävyt.
Kuva sellaisenaan toimii minun värisokeaan silmään. Synkkä, ehkä. Karu. kyllä mutta surussaan koskettava.
Kuvankäsittelyssä tehty vinjetointia muistuttava reunojen tummennus ja jyrkähkö kontrasti tuovat kyllä parin esille, mutta samalla ne luovat kuvaan minustakin tuota Juhan mainitsemaa synkkää tunnelmaa, jotain uhkaavaa. Työn nimi on siihen tunnelmaan osuva ja tarkoituksenmukaisena se olisi onnistunut valinta; pari näyttää onnelliselta juhlapäivänään, mutta kuvasta voi tulkita, että heti ensimmäisen mutkan jälkeen kaikki ei enää niin ruusuista välttämättä olekaan - maailma kaikkine huolineen puskee päälle avioparin onnesta välittämättä.

Tilanne on hieman poseeratun ja jäykän oloinen, mutta jotakin vanhaa suomi-filmi fiilistä tässä aavistus on - mikä minusta on ihan positiivista.
Kaunis kuva, joskin jäykkää poseerausta, kuten yleensäkin hääkuvissa. Kammoksuttaa tosin tuo otsikko ja nuo synkät värit, tuntuu kuin kuolema oikeasti vaanisi jo kulman takana... Harva kai sellaisen haluaa viralliseksi hääpotretikseen? Mutta ei se minulle kuvan laatua huononna:)
Luonteva ei ny kuiteskaa.
Jarille: ei ollut orjasalamaa käytössä, efekti on syntynyt lähinnä jälkikäsittelystä (usm/contrast masking). Tästä ei varmaan tule virallista potrettia, täytyy löytää sitä tarkoitusta varten joku vähän kevyempi kuva/sovitus. :-) Tumma taivas, kuvan poseeraus ja keskipäivän auringon jyrkät varjot tekivät jo alkuperäisestä kuvasta aika dramaattisen, joten päätin kokeilla mitä tapahtuu jos näitä elementtejä korostaa.
Minusta tää on hauska yhteys - tausta näyttää just siltä, että kohta se maailmanloppu erottaa heijät :)

Sommitelma on kuitenki miellyttävä, sävyt on 'over-the-top', mutta mielenkiintoiset silti tällaiseen kuvaan. Vasemman reunan pilvi ois saanu mun puolesta luvan pitää valosuusasteensa vähä paremmin, jotta se antas ikään ku ojentavan käden (suhteessa pussaavaisiin) ja avartais tunnelmaa.

Tää kuva on varmasti printin tai parin arvonen - ainaki jos se sopivasti unohtuu piirongin laatikkoon vuosikymmeneks.
Enpä haluaisi tällaista hääkuvaa itsestäni (mikä ilmeisen mahdotonta muistakin syistä), mutta en pojallenikaan sitten aikanaan. "Kunnes kuolema erottaa"! Ovatko ne menossa mestattaviksi? Tuleeko takaa tsunami?

30-40-lukujen filmikuvakliseitä hyvin hyödynnetty poseerauksessa, siitä annan pisteitä. Ja eihän tämä huono valokuva ole, siitä annan lisää.
Hieno 'tyyntä myrskyn edellä' -paradoksi! VIELÄ ei vesi kohise hyökyinä, VIELÄ pilvet ovat valkoiset ja untuvaiset, VIELÄ suudellaan eikä imetä verta kaulasta... Kivasti karit esillä jo auvoisan liiton alkuvaiheessa!
Vaikuttavaa, vaikka olis fotarissakin tehty (?).
Tykkään kuvista, jotka sanovat jotain, kertovat tarinansa. Njam.
Ihana tunnelma, joskin dramaattisen synkkä. Itse näen siinä vain positiivista, ehkä olen sitten melodramaattinen ihminen.

Upeat mv-sävyt.
Oikeen hyvä. Kelpuuttaisin omaksi hääkuvakseni (henkilöt vaihtaisin tosin). Rajaus, sommittelu ja valaistus toimivat, mutta olisin kyllä photaroinut taustan purjeet ja savupiiput pois.
Minua läpiterävyys vähän häiritsee. Hääparin mustavalkoisuus tuntuu toistuvan joka kivessä ja pilvitaivaassa, katseeni pomppii. Itse pari on myös pienialaisesti edustettu ja morsian kaulan varjosta ylöspäin aika levymäinen.

Vinosti eri suuntiin viettävät kivet ja pilvet ovat mielestäni kivat kehykset ja tuovat tilaa sekä dramatiikkaa. Kuvan kulmien niemennokat näyttävät silmiini junilta, ja ehkä lopulta ovat ne (rajauksen suhteen) pahiten katsettani harottavat tekijät.

Mielestäni hääparin pääosittamisella, ilman noita niemennokkia, pystymmällä rajauksella, hillitymmällä syväterävyydellä ja ehkä tuota maa-pilvet -linjastoa liioittelemalla tämä voisi toimia huikeasti paremmin. Mainittu Suomifilmi-fiiliskin saattaisi korostua. Siis minun luuloni ja mieleni mukaan, onhan kuva näinkin nätti mutta nuo asiat minua hämäävät.
Kuva on loistava, mahtava, kaunis, romanttinen ja tramaattisen upea! Raamitkin sopivat täydellisesti tähän. Kelpais kyllä minun hääkuvakseni. :))
Täydet pisteet tästä.
Tajuttoman upea! valokuvauksellisuutta parhaimmillaan 5p
hääkuvaksi todella synkkä eikä vettä takana meinaa tajuta ollenkaan. poseeraus on kliseinen mutta toimii aina. Pari meinaa hieman pompata minun silmään ulos kuvasta. ilmeisesti photarilla laitettu aste turhan paljon terävöitystä kun on kohinaa sen verran taivaallakin. synkkyys selittyy työn nimellä ja on siihen nähden osuva toteutus. hääkuvakseni en tällaista ottaisi mutta näin valokuvana "ihan ok". hieman saisi ehkä keventää ja pehmentää.
Sinällään upea kuva. Tuo mieleen jotenkin Myrskyluodon Maijan. Mutta, mutta jokin siinä jää hieman kaivertamaan. Olisiko tuo kuvan tummuus ? Se ainakin aiheuttaa sen, että ihan heti ei kyllä oivalla, että siellähän on vesi taustalla.
Hieno kuva. Mutta miksi mallien kasvot ovat varjossa? Minusta valokuvaajan olisi pitänyt valaista kasvot, kun puvutkin on kerran valossa. Varjon reuna on ruma... Tuolla korjauksella en moittisi kuvaa. Sopiminen hääteemaan on sitten makuasia, siihen en ota kantaa :) Ainakin on vaikuttava!
Kun maisema on noin karu niin nimi vasta karu onkin....
Kyllä tässä minustakin enemmän on jäähyväisten meininki kuin yhteisen taipaleen aloittaminen. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi pidän todella paljon. Käsittelyn esiin nostama kohina verottaa hieman mutta muuten aivan älyttömän hieno kuva.
Mielestäni kuva on hieno ja tyylikäs, hyvät kontrastit ja pari tulee esiin. Minua kuitenkin häiritsee morsion pään asento, se on ehkä vähän jäykkä. Voin kuvitella että nainen on "jäkittänyt" päätään tuossa asennossa jo jonkun aikaa ja niskoihin sattuu. Mikäli minusta otettaisi hääkuva, haluaisin kumminkin että pääni näkyy kokonaan eikä nenä jää mieheni nenän taa...
Teknisesti moitteeton kuva, mutta jotenkin vain liian tekemällä tehty..., mutta aihe tietysti romanttinen,kaunis ja herkkä kuva, kyllä tällaisen kelpaa seinällä laittaa!
Loistavat sävyt ja kaunis kuva, mutta itse olisin sommitellut parin enemmän vasemmalle, että "tulevaisuus olisi edessä" (lue=oikealla) ;)
Hieno joka tapauksessa!
Siis tuosta sommittelusta unohtui mainita, että nyt pari näyttää siltä kuin olisi ajautumassa nurkkaan....

Monet ovat kommentoineet näkevänsä kuvassa uhkaavuutta, pahaenteisyyttä, synkkyyttä... Minä näen tässä kuvassa sellaista karua mutta kestävää lupausta rakkaudesta, perisuomalaista jäyhyyttä positiivisessa mielessä. Näen miten aviopari kestää ja rakastaa konkreettisista karikoista huolimatta eivätkä anna periksi vaikka maailma heitä yrittäisi erottaa, eli ei lainkaan negatiivinen mielikuva.

Itse en olisi editoinut kuvaa ihan tällä tavalla, nykyisellään morsiamen kolttu näyttää elävältä, mutta pariskunta hartioista ylöspäin pahvista leikatulta. Hiuksissa näkyvä vaalea kehä hieman häiritsee. Toisaalta olen myös sitä mieltä että parin nostaminen taustasta esiin on plussaa, joten en osaa tarkalleen sanoa mikä olisi tehnyt tästä kuvasta vielä hienomman. Olisi mielenkiintoista nähdä kuvan eri versiot, osaisin sanoa tarkemmin mitä haen tässä takaa...
Ihan pirun hieno kuva. Hyvää tulkintaa, makuasioistahan voi sitten nillittää ihan niin kauan kuin haluaa.
Erilainen hääkuva, tausta vain ei toimi oikein tässä kuvassa tuntuu kuin olisi leikattu ja liimattu, vaikka tuskin niin tehty.
3p.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.56 (118 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty