Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Burn baby. Burn.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Tutkin lentokoneiden vaikutusta ilmaston muutokseen ja sita, pitaisiko lentomatkustusta rajoittaa, etta lapsenlapsemme saisivat henkaista viella taalla. Kaikki mietelmat paatyvat siihen, etta tuhannet tyopaikat menisivat, eika talous nykyisellaan kestaisi sita. Paska saka.
Tekijä: Sampo Muranen-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Tästä samaisesta kuvasta kävinkin jo niin pitkän keskustelun ilmastonmuutosten todellisista ja suurimmista syistä että en oikein ymmärrä miks tää kuva on taas täällä.

Jos olette lukeneet niin viime talvi oli kylmin mailmalla 100 vuoteen!
Joten aina ei ole kyse vain yhden maan lämpimästä talvesta....Kokonaisuus se kuitenkin ratkaisee.
Ja edelleenkään en usko että ihmisellä on kovinkaan paljoa tekemistä todellisen ilmastonmuutoksen kanssa - saastuttaa ja roskastaa me kyllä osataan ja siksi luonto kyllä hoitaa meidät pois maailmankartalta jos näkee meissä liian suuren uhan.
Todelliset ilmastonmuutoksen syyt ovat enemmän ilmaston luontaisessa vaihtelussa kun meidän toiminnassamme.
Olemme hyttysen pieru Saharassa.


Itse kuva tuntuu kohtuullisen kaukaa haetulta näinkin tärkeään aiheeseen..

Mutta Päivi-Maritan kommentti kyllä pistää kiehumaan ja pahasti! Voi herranjestas voi olla typerää, ymmärtämätöntä ja itsekästä porukkaa liikenteessä! Näinhän se tietenkin on, että rouva Talasmäki tietää asiat niinkuin ne on ja tuhannet ja taas tuhannet tiedemiehet ja asiantuntijat ovat aivan hakoteillä.. Asiahan rupeaa olemaan tiedostettu ja myönnetty viimeisimpiä vastaan hakotelleita suuria valtionmiehiä myöten(myöskin Suomen ulkopuolella), mutta kyllä Talasmäen perhekunnassa tiedetään asioiden oikea luonne.

Mutta, jos Päivi-Maritalla on parempi mieli oheisen kommentin jälkeen ja hyvä omatunto niin ei muuta kuin onnea valitsemallasi tiellä!
pistetään vielä pää pensaaseen, ehkä sitten kaikki menee ihan hyvin!
Kymppi keräykseen ja pää perseeseen hyvällä omallatunnolla tuntuu olevan yllättävän yleistä.
Ihminen saattaa olla hyttysen pieru maailmankaikkeudessa mutta ei missään nimessä maapallolla! Aika pieni tämä planeetta on, ja kovin herkkä systeemi. Hiilidioksidin kierto säätelee keskilämpöä luonnollisesti, kompensoiden mm. Auringon luontaista vaihtelua, ja nyt ihminen sotkee sen totaalisesti vapauttamalla miljoonien vuosien hiilet maaperästä. Ei luonto mitään 'katso', onko meistä uhkaa vai ei ja toimi sen mukaan, luonto vain noudattaa luonnonlakeja.
Heh...arvasin että joku ottaa taas pulttia:))

Itse olen viimeiseen asti luontoihminen ja myös kierrättäjä ja käytän niin pitkälle luomua kuin vain mahdollista, mutta en silti usko että voimme tehdä yhtään mitään luonnon normaaleille sekä lämpimille että kylmille jaksoille.

Niin kauan kun maapallukkamme on pyörinyt ovat säät ja ilmasto vaihdelleet todella rajusti.
Tuskin oli juuri kahdelle jalalle nousseen luolamiehen syytä se että tuli jääkausi ja sen jälkeen ilmasto lämpeni. Tuskinpa heidän juuri keksimänsä tuli olis lämmittänyt ilmastoa niin paljon että jäät sulivat...

En kiellä saastumisen vaikutusta elämäämme, me tuhoamme itse itsemme saasteillamme, mutta itse luonto on se joka sanoo sen viimeisen sanan.

Ihan turha kiehua asioista joista myös tiedemiehet keskustelevat hyvin kiihkeästi, hekään eivät ole syystä ja seurauksista samaa mieltä - miten siis me tavalliset pulliaiset voisimme olla?
Jos sanon oman näkökantani niin suon sen oikeuden tietenkin myös muillekin - ilman että haukun rakasta toisinajattelijaa idiootiksi:))
On kyllä luontaista vaihtelua, sitä ei kukaan kiellä, mutta lisäksi on ihmisen aiheuttamaa vaihtelua. Eikä se luontainen eroa yhtään ihmisen aiheuttamasta mekanismiensa puolesta, samat kasvihuonekaasut (mm. CO2) ne puskevat tulivuorista ja ihmisten autojen pakoputkista. Miten voit sitten kieltää ihmisen vaikutuksen ja myöntää luonnon vaikutuksen? Ja on turha vedota tiedemiesten kiistelyyn, koska tieteessä ei ole yhtään mitään varmasti totta, vaan aina on monia näkökantoja. Tässä asiassa tavallinen talliainen voi perustellusti nojata enemmistön mielipiteeseen, joka on aika selvä. Jos menee vähemmistön kelkkaan, niin silloin pitäisi olla oikein erityisen painavia perusteita miksi niin tekee.
Sanoit itse sen mitä tarkoitin. Tieteessä ei ole mitään varmaa totuutta, on vain tiedemiesten ajatukset ja niiden erot.
Mä en nojaa enemmistön mielipiteeseen vaan katson että jokaisella on saatava olla oma mielipiteensä asiasta..eikö totta?

Sitähän tää vapaa sananvalta on. Mä en hyppää kenekään kelkkaan vaan ajattelen niillä rajallisilla aivoillani jotka mulle on suotu.
En ole laumasielu joka ajattelee ja sanoo mitä suurin osa ihmisistä ajattelee ja sanoo. Ajattelen-siis olen, eikös jossain niin sanottu?

En missään tapauksessa sano että olen varmasti oikeassa, suon jokaiselle oman vapaan mielipiteensä. Tuskin olenkaan oikeassa, tuskinpa kukaan meistä on absoluuttisen oikeassa, mutta eikä ole kuitenkin oikeus sanoa oma mielipiteensä..ja ennenkaikkea ajatella eritavalla?
Eikös me eletä maassa jossa kaulaa ei katkaista meiltä eritavalla ajatteleviltakaan?

Eiköhän me olla parasiitteja maapallon pinnalla..paljon haitallisempia kuin lapamadot tai AIDS tai EBOLA-virukset..ainakin luonnolle.
Niin ja kunnon tulivuorenpurkaus tekee saman muutamassa minuutissa kun ihminen saasteillaan sadassa vuodessa...Luonto voittaa joka tapauksessa.

Mennään me vaan ja vikistään.
Se, että kukaan ei ole varmasti oikeassa ei tarkoita, että kaikki olisivat yhtä oikeassa. Ei tässä ole pelkästä mielipiteestä kysymys, vaan faktoista.

...the largest national producer of CO2 emissions since 2006 has been China with an estimated annual production of about 6200 megatonnes. (=6200 MILJOONAA tonnia) (http://en.wikipedia.org/wiki/Greenhouse_gas_emissions_from_transportation)

Volcanic activity releases about 130 to 230 teragrams (145 million to 255 million short tons) of carbon dioxide each year (http://en.wikipedia.org/wiki/Volcano)
Jahas, kompastuin omaan nokkeluuteeni, eli taitaa sillä Kiinalla vähemmän olla kuin kaikilla maailman tulivuorilla (6.2 Tg vs. 145-255 Tg luulisin)... Enivei, tuo todistaa että kyllä ihminen on sadassa vuodessa tuottanut aika paljon enemmän kuin tulivuori muutamassa minuutissa.
Vieläkin kiistellään siitä tappoiko äkillinen ilmastonmuutos, meteoriitti vai iso tulivuorenpurkaus dinosaurukset...ja jos se oli äkillinen ilmastonmuutos niin aiheuttiko sen meteoriitti vai se tulivuorenpurkaus.
Molemmista on kuulemma saatu "varmaa" tietoa. Ihan vaan katselin jonkun tiededokkarin tässä joskus jossa puollettiin isoa tulivuorenpurkausta joka pimensi auringon koko maapallolta muutamaksi sadaksi vuodeksi...vai olikohan peräti tuhanneksi.

Oli mikä oli, ihmisellä ei ainakaan ollut sen katastrofin kanssa mitään tekemistä.
Hyvä Päivi-Marita, samoilla linjoilla ollaan. Ilmastomuutos on ehkä totta mutta tuntuu eniten keinolta rahastaa.
Itse opiskelen alaa(matkailu) ja lentomatkailusta tulee vain noin 2-5% maailman kasvihuonepäästöistä.. Joten määrä on kohtuullisen pieni, vaikka en kylläkään tarkoita sitä että se mikään hyvä määrä on. Kuvana jotenkin aika tylsä eikä jotenkin hiveesti nappaa..
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 1.63 (41 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty