Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Valoa ja varjoa

Dia Kilpisjärveltä vuosien takaa (muttei kuitenkaan ole ollut aiemmin esillä vanhalla Aukealla eikä myöskään tarkoita sitä, että olisi pulaa uudemmista kuvista).
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Antti Partanen

Annetut kommentit

Jotenkin epätarkan oloinen kuva vai? ootko kenties yrittänyt terävöittää rnties liikaakin kun taivaalla on erotettavissa vähän kohinaa? ihan kiva kuva muuten.
Yritin varoa terävöittämästä kovin paljon, ettei tuonne tunturinrinteeseen tulisi haloa tuon enempää, mutta voin kyllä vaihtaa vähän terävämpäänkin. Taivaallahan ei siis ole kohinaa vaan diafilmin raetta, joka saa mielestäni hiukan näkyäkin.
upea maisema, upeat tasot ja niiden välillä vellova valo :) jotakin kiintopistettä jäi katse vähän etsimään
Ahaa.. mulle tulikin se myöhemmin mieleen jälkeen sen kun kommentoin. Ei se rae nyt kun tarkemmin katselee kovin paljoa haittaakkaa :).
Filmikuvat taitavat olla täällä sen verran harvassa, ettei kuvissa odota näkevänsä kohinan sijaan raetta, joten eipä ihme, että tulit sanoneeksi kohinasta.

Ja vaihdoin kuvan pikkuisen terävämpään, mutta alkuperäisen diankin terävyydessä on ikävä kyllä jonkun verran toivomisen varaa: otin sen telezoomilla kohtalaisen pitkällä polttovälillä eikä paras terävyysalue yllä etualalta ihan taustalle asti.
Hienostihan tässä maisema rakentuu edestä taakse erilaisista tasoista joita valo muotoilee upeasti ja antaa vaihtelevia sävyjä.
Pitkästä polttovälistä on tällaisissa kuvissa suuri hyöty etäisyyksien "lyhentämisessä", ilman sitä ei noita tasoja olisi noin selvinä näkyvissä.
Minun mielestäni on mukava että vanhempiakin filmikuvia, "arkistojen aarteita" laitetaan esille ja tämä on kyllä teknisestikin erittäin hyvä.
On, valoa ja varjoa :) Kaunis, hyvä genrensä edustaja, joskin jotain kiintopistettä kaipailisin minäkin, että jaksaisi pitempään katsella. Niin, ja otsikko voisi olla vähän mielikuvituksellisempi...
Värit on sanalla sanoen upeita. (Ne on sellasta aluetta, johon ei mun mielestä digikameroilla helposti päästä samalla tavoin ku dialla.) Valo on upea. Ympäristö on suorastaan järjettömän kaunis... Mutta yks juttu puuttuu. Nimittäin se, kenen kautta me tää kuva nähtäis. Ihan ku tarinoissa on kertoja ja päähenkilö, tässä kuvaaja on kertoja, mutta päähenkilö uupuu. Se vois hyvinki olla joku ränsistynyt oranssi ämpäri tuolla jossain, koska se antais inhimillistä sävyä kuvalle - me nähtäis sen koettelemukset kaiken tään kauneuden keskellä.
Kiitoksia kommenteista (ja lisääkin saa toki laittaa). Mukava kuulla, että värit miellyttävät: laitoin nimittäin ekaksi hiukan varovaisen version niiden suhteen, mutta alhaisenpuoleisten pisteiden johdosta vaihdoin vähän, mutta havaittavasti kontrastikkaamman, tummemman, terävämmän ja värikylläisemmän kuvan, ja kappas vaan, keskiarvo kääntyikin nousuun.

Eli musta tuntuu, että värit tämmöisessä nettikuvassa eivät sinänsä ole dialle kuvaamisen ansiota, vaan skannauslaatu ja senjälkeinen säätö vaikuttavat paljon. Tämä onkin toinen skannaus kuin aiemmin muualla tästä diasta esillä olleet kuvat eikä tälle tarvinnut tehdä niin paljon korjausta kuin sille, mutta lähtökohta oli kuitenkin väriensä osalta huomattavasti valjumpi kuin ko. dia.

Jannen mainitsema ämpäri ei kylläkään noissa mittasuhteissa erottuisi oranssinakaan varmaan ollenkaan, mutta ajatushan on mitä mainioin. Kovin hyvää kuvalle tosiaan tekisi vaikkapa muutama vaeltaja rinkka selässään, vaikkakin heidänkin erottumisensa pisteitä suurempina olisi kyseenalaista.

Juuri tuosta mittasuhteiden selkeyttäjän puutteesta johtuen muistan verranneeni tätä kuvaa viime syksynä siihen hiukan samantyyppiseen "Pieni talo vuorilla" -kuvaani ja pitäneeni sitä selkeästi parempana. Samaa suuntaa näyttäisivät pisteetkin kertovan... mutta kun tälle tuli aikanaan vanhassa Luontotuvassa reilusti huomiota, ajatuksena oli jo pitemmän aikaa katsoa, millainen vastaanotto sille täällä tulee.
itse pidän tosi paljon kaikesta ja annan 5p. valot, varjot, värit, muodot, korkeuserot..
Hienot on Mallan maisemat kesälläkin. Nuo valon ja varjon vaihtelut tunturin rinteessä on se juttu, mikä tekee tästä mielenkiintoisen ja johdattaa samalla katsetta etualan Pikkumallalta Kitsiputouksen kautta taustan Norjan puoleisille tuntureille. Tasasen aurinkoisena päivänä tää olis ollut aika tylsä kuva, mutta nyt se elää ihan erilailla. Noista maisemista tykkäävänä jaksan tätä katsella pidempäänkin.
Mä pidän väreistä tosi paljon ja pilvien varjot on mahtavan hienoja tuolla vuorilla.
Mä en tarvitse tuon kummmempaa kiintopistettä katseelle, tää on sellanen kuva jossa katse vaan lepää, ei etsi mitään kohdetta.
Onko Suomessakin muka noin hienoo maisemaa? Vau, pitäis sitten mennä joskus valokuvausretkelle tonne :) Komea kuva, mutta ei mikään erikoinen. 3 p.
oli varmaan silmillä katsottuna mykistävä. kuvakin on kyllä hieno, mutta ei välitä ihan samoja fiiliksiä mitä kuvittelen että paikanpäältä sai
Juu siinä "Pieni talo preerialla" -kuvassa on joku kohde mihin tarttua, tästä se puuttuu. Et nyt voi vaan ihailla värejä. :D
Kiitoksia edelleen. Tämä on samalta kesäyöltä heinäkuussa 2001 kuin se uuden Aukean eka kuvani auringon noustua tässä jo vähän ylemmäs eli kellonaika on hyvin aikainen (ellen ihan väärin juuri tämän kuvan tilannetta muista). Sellainen muistikuva mulla on, että olin laittanut teltan joskus keskiyöllä pilvisessä säässä pystyyn Saanan ylärinteelle riittävän etäälle polulta - oli harvinaisen komiat näkymät "makuuhuoneen ikkunasta" - ja heräsin jotain kolmen aikoihin, jolloin valo oli semmoinen, ettei auttanut muu kuin kömpiä ulos viileään aamuun. Maisemat olivat todellakin kauniita ja kuvia tuli räpsittyä hyvä tovi, mutta eihän se vaikutelma niihin tosiaan samalla tavoin tarttunut kuin mitä se livenä oli.
Jotenkin tässä on liikaa kaikkea; taivasta voisi näkyä enemmän niin ei olisi niin ahtaan näköinen. Mukavia sävyeroja ja hienot maisemat silti.3p
Mun mielestä tää ei tartte mitään kiintopisteitä; katse soljuu ylös-alas pitkin tunturin upeita muotoja. Kaunista!
Kauniita pyöreitä muotoja, katse saa lasktella jonkun verran:)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.17 (70 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty