Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Miksi, oi toukokuu

Oi Toukokuu

Olet taas tullut luokseni, vaikka niin sinua vihaan, minä marraskuun lapsi

Heti ensimmäisenä päivänäsi heität naamalleni joukon valkolakkisia pellejä jotka veisaavat kadotetun nuoruuden perään naama sillissä ja henki vanhalta Elyseeltä haisten

Tunget haisevat leskenlehtesi nenäni alle ja pakotat haistelemaan niiden märkää tuoksua joka sekoittuu kenkieni pohjasta lähtevään esanssiin.

Laitat talitintit kuoroon ja käsket niiden laulaa korkeimmalla nuotilla heti viiden jälkeen

Jos luulenkin että aurinko paistaisi ja laitan kesätakin päälle syydät niskaan lunta, räntää ja rakeita. Jos taas luulen että vain talvikengät päästävät minut eteenpäin, paiskaat naamalleni auringonpaisteen

Ja jotta tässä ei vielä olisi tarpeeksi, laitat lapset laulamaan väärällä nuotilla korvani juuressa "Kevät sää lämmittää"


Enkä silti voi sinua vastustaa, vaan nousen ylös, puen takin ja sen typerän lakin päähäni, poimin haisevan leskenlehtesi ja liikuttuneena kuuntelen lastesi laulua.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

Tekijä: Virve Vieraankivi

-Kirjallisuuden teema

Annetut kommentit

Luonto herää ja tunkee joka reiästä. Hyvin kuvattu keväässä oleva vastenmielisyys jonka uhreina on meitä monta. Lopun uhrautuminen toimii hienosti.
Aloituksessa oleva "minä marraskuun lapsi" lauseen olisi voinut jättää sisällöstä pois ja siirtää otsikoksi.(Ilman "minä" sanaa).
Aivan mahtavaa ironiaa ja revittelyä... vähän toisenlaisia aistimuksia kuin ensin tulisi mieleen. Tykkäsin kovasti, kaikki tässä toimii mainiosti!
Niin ei mulla sinällään mitään noita ykkösiä vastaan oo, mut ois kiva tietää et jos joku tykkää viitosen arvoisesti ja miksi, niin myös se et mikä herättää sen vastakkaisen tuntemuksen.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.17 (6 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty