Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Hyppy tuntemattomaan

Valokuva on otettu ratsastuskilpailuissa Muuramen Riihivuoressa, oli harmaa ja sateinen päivä.
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Suvi Nieminen

Annetut kommentit

uljas. hieno. 4pojoa. tausta upea tällaiseen tilannekuvaan!
Kyllä lähtee!
Erinomainen kuvakulma.
tämä on todella hieno!
Wau mikä... kuvakulma :D
Hyvä perse! 5p
Kauniit värit, nimi erittäin kyvä. Hieno otos!
Ymmärtäähän sen, että tytöt tykkää hevosista ja pojat taas tytöistä, mutta jotenkin rajaus kiinnittää hypyn paikoilleen, vaikka katse viekin eteenpäin. Varmasti tuolla taustalla löytyy otos, jossa molemmat eläimet ovat kokonaisia. Näemmekö varastossa?
Samasta paikasta on toki paljon kuvia, mutta heti kun on rajattu yhtään alemmas, näkyy ratsukon takana rumat aidat ja estetolpat ja -puomit.
on hyvä ratsastuskuva, kiva uniformu ja kaunis asento (ja hevosella hyvä ilme). ehkä toi (tytön) katseen suunta tosin vie vähän sitä pohjattomuutta, näyttää että siinä on jotain aika lähellä, kuitenkin. hienoa kans et on irrallaan siitä kilpailutilanteesta ja puomeista tällasenaan, tosin toi tytön katse taas kun keskittyy...
Minusta tämä on kyllä aika hyvin onnistunut tilannekuva, ja kaiken lisäksi humoristinen, sillä: minusta näyttää kuin kyseinen parivaljakko olisi hyppäämässä jyrkänteeltä alas, niin sain päivän naurut tästä kuvasta joka on siis positiivinen asia. kuvakulma on todella hyvä tässä kuvassa, sekä rajaus on todella hyvä... 5-pistettä kuvalle :)
Toi hevonenhan lentää... Aivan mahtava. Pidän väreistä, kuvakulmasta, terävyydestä, sommittelusta... Kaikki kohdallaan. Hyvä.
Miks tää mun silmiin näyttää niin kovasti muokatulta? En meinaa mitään leikkaa&liimaa -kikkoja, vaan ihan jotain kohinanpoistoa, silottelua ja erityisen kovaa ja selektiivistä terävöintiä... Valkonen taivas vähentää vähä tunnelmaa, pakko sanoo, kuin myös sommittelu. Ihan ku sitä ei ois. :/ Tytön katse on ainut tosi mielenkiintonen piirre kuvassa.
Mahtava kuvakulma, aivankuin hepo ratsastajineen lentäis puunlatvojen yläpuolella:))
Kyllä minä ainakin pidän tästä kuvasta!
Hyvä!
Janne: ainoa asia mitä olen kuvalle tehnyt, on koko kuvan (ei tiettyjä valittuja kohtia) pieni terävöitys pienennyksestä johtuvan pehmeyden poistamiseksi. Mitään kohinanpoistoa tai silottelua en harrasta.
Erittäin onnistunut tilannekuva ja varsinkin tuon taustan osuminen noin kohdalleen.
Hienot värit ja hyvin rajattu:).. hieno tilanne ja tausta!
Niin ja kauniit kasvonpiirteet naisella/tytöllä.
Ihastuin tähän kuvakulmaan -vaikkakin takapuoli jotenkin raivostuttaa. Hevonen ja tyttö näyttävät jotenkin tunnelmallisilta ja rauhallisilta, tytön keskittynyt ilme sopii kuvaan. Harmi että päivä oli harmaa, taustasta olisi saanu hienomman jos värit olisivat kirkkaat ja tarkat, kunnon kontrastit. Heidi M.
No huh huh, jo on maisemat kun 'meidän' tallin kenttään vertaa... :D

Loistava kuva kyllä. :)
Sitte on kamerassa vika. :)

PS: Jotku tykkää, että kamera antaa vähä yliprosessoituja kuvia. Mielipidejuttuja, nääs.
Taustalla kun olisi vielä vähän enempi väriä ja kontrastia, niiin... mutta mainio kuva näinkin.
Heidin kommentti (Markuksen nimellä) oli mielenkiintoinen. Kuvaaja ei ole ilmeisesti ajatellut hetkeäkään, että ratsastajan peppu olisi mitenkään oleellinen 'pahe', mutta Heidi suuttui. Miksi raivostuit, Heidi? Ja Suvi, miksi et ajatellut, että joku voisi paheksua peppua?

Niin, jos laitettais silmät kiinni, lähettäis mielikuvitusmatkalle ikkunasta ulos, korkealle, korkealle - puiden latvoihin asti ja pilviin - eikä pysähdyttäis ennen ku koko maapallo ois pienen pieni kärpäsen kikkare, joka sekin peittyy avaruuden pimeyteen. Nähtäis koko linnunrata kokonaisuudessaan...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Milky_Way_IR_Spitzer.jpg
...ja mietittäis, että mitä nää nyt oli nämä pienet erimielisyydet, ja miksi niistä pitää naljailla ja vääntää kättä... Sitten tultais hiljaa alas ja takas maan päälle. Huomattais, että erimielisyydet johtuu ihan tyhmistä asioista. Että ehkei riidan aiheita kannata etsiä sieltä, missä niitä ei välttämättä ole...
:D Ei se itse peppu itseasiassa raivostuta, vaan yleisön mahdollinen reagointi siihen.. Ja oma reagointi muiden reaktioon.. Nyt katse oikein tarrautuu siihen:) Ymmärrän hyvin Jannen pointin, itse uutena aukealaisena koen että ihmiset ikään kuin väkisin etsivät "virhettä" (esim. Klik-kuvan sähköjohto) jota moittia eikä kiinnitä huomiota oleellisiin asioihin kuten valoon, tarkkuuteen, laatuun, siihen miten vaikea kuva on ottaa, ainutlaatuisuuteen, ideaan, ammattimaisuuteen.. Muuten niin on todella opettavaista kuulla eri näkökulmia ja nähdä muitten teoksia! Heidi M.
Kiitos kaikille kommenteista, otan mielelläni vastaan kaikki pienetkin parannusehdotukset. :)

Takapuoliasiaan vielä: tuosta kulmasta ja hetkestä on vähän hankala saada otettua kuvaa, jossa ei olisi takapuoli tuolla tavalla, se kun kuuluu esteratsastukseen. Jos taas olisin ottanut kuvan sellaisesta kulmasta, että siinä ei olisi tuollaista pyllistystä, niin koko idea hypystä tuntemattomaan olisi kärsinyt.

Tänä viikonloppuna on taas kilpailut samassa paikassa - taas pääsee kokeilemaan kuvakulmia! :)
Kuvasta 5 pinnaa kuskista 10! a86;
Miks noi housut pitää olla kaksväriset...
Entisenä heppatyttönä niin nuo housuthan ei varsinaisesti ole kaksväriset, niissä on saumattomat mokka- tai nahkapaikat ja kilpailuissa kuuluu olla valkoiset ratsastushoisut. Mokkaa ja nahkaa ei oikein valkoisena löydä ja se kuluu käytössä, näin ollen epäesteettiset housut:) Heidi
5p, vaikka ratsastus onkin vähän semmoinen yläluokan eliittilaji... mutta kuvassa on runsaasti erotiikkaa, urheilua ja viriiliä alkuvoimaa, todella niinku elämää.. semmoistahan sen valokuvauksen pitää olla
Nappiin osunut rajaus. Mainio tilannekuva.
Yläluokan eliittilaji... Hehheh. Kerrotko, mikä tekee ratsastusharrastuksesta halventamisen arvoisen? Jos joku tekee lajille hallaa, niin ne on ne elitistit, ei hepat ja harrastusmuoto itsessään. Väitelläänkö? :)
Mahtava otos! Suun sai loksahtamaan auki.. oikea ajoitus hypylle ja kuvan otolle..

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.5 (90 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty