Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Toisilla riittää virtaa


-Kimmo Grönholm

Annetut kommentit

Tulee mieleen eläintarhojen isot akvaarioaltaat joissa on kaiken maailman viidakkoeläimiä. Tämä on kuitenkin luonnosta? Etuosa on tumma, mutta takana kiva valo.
Upea viidakko tunnelma, valot ja varjot kohdallaan. Veden liike näkyy juuri sopivasti ja taustan hiirenporras saniainen on kuin se kuuluisa piste iin päälle!
Veteen osuva auringonvalo ja saniainen tekevät tästä herkullisen katsoa.
Takaosan valo ja yksityiskohdat pelastavat tämän kuvan, vaikka onhan tuo etualan vesikin kaunista katseltavaa; suljinaika sopiva tällaiseen kuvaan. Kaunis kokonaisuus (ehkä ihan pikkuisen rajaisin alhaalta tuota vettä pois?).
Jossain syvällä Kambodzhan viidakoissa ja kohtapuoleen umpihullu eversti Walter E. Kurtz (Brando) lyllertää paikalle juuri tuolta pahaenteisen näköisestä aukosta yläoikealta. Kiitos keltaisten pilkahdusten ja hiirenportaan, tiedä häntä, vaikka olisin oikeassa. Hyvin löydetty ja hyvin valotettu. Ensi kerralla puun rungolle jollain ilveellä valoa ja kuvakulma muutama aste ylös.
Kiitosta kaikille mukavista kommenteista. :)
(negatiivistäkin kommenttia saa laittaa, koitan kestää)

Kuva on Kotkan langinkoskelta. Oskari, viidakkoeläimiä ei näkynyt, eikä sen koommin Markun "Eversti Walter E. Kurtziakaan".
Kesäisiä koskikuvia näkee liian harvoin, lienevätkö silloin yleensä kuivina? Viidakon tuntu kuvaan tulee tietysti niukasta valosta. Sademetsissä puiden latvusto on niin tiheä, että valoa ei maan pinnalle juuri tule - tai tulee spotteina, kuten tässä. Kuva on hyvä -4-, mutta sormet syyhyisivät kokeilemaan siitä vielä parempaa: vähän lisää valoa puun runkoon ja kivien kylkeen, etualan valkoista kuohua paremmin esiin. Tämä ei vielä turhentaisi tausta valospottia.
Tuo Jukan säätöehdotus vaikuttaa hyvältä. Puunrungon umpimustassa näkisi mielellään sävyjä, ja kuohuja voisi muuttaa hiukan valkoisemman suuntaan. Ainakin siinä tapauksessa, että tästä löytyy RAW, tuollaisen luulisi onnistuvan.

Viidakkomaisuus erottaa tämän ilman muuta edukseen muista vastaavista koskikuvista. Tosin kauniimpiakin ympäristöjä olen nähnyt useassakin virtakuvassa. Hyvä valinta Aukealle tällä kertaa, Kimmo.
Ei voi olla totta miten huonoja pisteitä tää kuva on saanu! Pitää vissiin lukea noita perusteluja, että miksi, mutta ite läjäytin 5p. ihan tuosta upean rauhoittavasta tunnelmasta ja kauniista väreistä.
Varsin hyvin kuvattu maisemakaistale
Erittäin upea veden virtaus hienossa maisemassa. Eipä uskois, että on Suomessa kuvattu.
ite ottaisin alhaalta 10cm siivun pois.. eli melkeen puolestavälistä poikki ja alaosa roskiin. yläosa on tosi hieno. vois toimia vähä panoraamatyylisenä. valopaikka upea. 3p, muutoin ois ollu 4 :)
Kiitoksia kommenteista. :)
Juu, kyllä multa Antti RAW-kuva löytyy ja varmaan ainakin osaavissa käsissä paremmankin version saisi.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.12 (65 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty