Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Kun ei ole enää mitään muuta

He harhauttavat pelkoaan
ostamalla paljon lamppuja
ja pitämällä sitten katkaisijoita
käsiensä ulottuvilla
hätätilanteiden varalta

kuten kun on enää kuu
ja kun sekin sitten luovuttaa
putoaa alas

kuten kun kuu putoaa

on hyvä olla paljon valaisimia
on hyvä jos niitä osaa käyttää
kun ei ole enää mitään muuta
Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Niko Nuutinen

Annetut kommentit

Epätoivoinen ja surullinen runo. Jälleen vahvaa tekstiä. Jonkun iskevän kohdan tähän olisi toivonut, niin olisi voinut napsauttaa vitosen. Nyt "vain" 4.pistettä.
Niin, ja minä katson joka ilta, jos joudun nukkumaan yksin, sängyn alle, onko siellä mörköjä. Sängyn vieressä on spotti, joka kääntyilee joka suuntaan helposti ja äänettömästi. Sen katkaisija on käden ulottuvilla. Joskus unessa olen sytyttänyt siihen valon. Usein näen unta, että nukun. Tämäkin runo valaisee minua itseäni. Unissa olen pahojen henkien saartama. Aamulla kaikki on onneksi ohi. 5p.

Identiteetti, se varmaan on eniten kuvia, oma peilikuva, jossa nähdään jokin tarina, tarina on se tapa, jolla omaa peilikuvaa katsotaan, ja tuo tapa on menneisyyden tulosta ja tulevaisuutta ennustavaa. Ilman kuvaa on vain tämä hetki. Ainoa kiistaton todellisuus harhojen eli tarinoiden takana. Aika on muutosta, jota olemme tottuneet havaitsemaan silmillämme. Ilman niitä leikkaudumme ajan jatkumosta irti. Loputtomaan hetkeen vailla valon vaihtelun tuomia rytmejä. Hieno ja idealtaan kirkas runo tämäkin.
Pienillä asioilla olet saanut tähän huikean vahvan tunnelman. Minusta tuntuu siltä, että tähän viereen pitäisi haalia lamppu ja se katkaisija, turvaksi. Pienistä asioista tulee helposti pelastajia, kun oikein tahtoo.
Puhumalla sähkölampuista kynttilöiden sijaan, olet kiertänyt pahimman suon, johon tämä runo olisi voinut upota. Nyt selvittiin kunnialla, mutta sähkökatko lienee pahin mahdollinen skenaario.
Hauska kommenttienvaihto Kimmolla ja Nikolla..

Itse kuulun ajoittain jonkinlaiseen lamppukoulukuntaan, oikeastaan valot vain korostavat pelkoa (koska ne voivat sammua milloin tahansa ja sitten peloissaan kuitenkin odottaa sitä hätätilaa, jolloin ne eivät enää ollenkaan valaise vaikka mitä tekisi, mistä tietää että joutuu kuolemaan - kun asiat ovat siis niin huonosti etteivät lamputkaan enää tottele).


Minusta sinä olet kuitenkin liian ankara loppusäkeesi kanssa. Kerrot ihmisistä jotain, millaisia ne ovat ja siitä kuinka tyhjää niiden elämä on. Lamppuihmiset, epäilemättä vertauskuva. Ongelma on siinä, että mielipiteitä ihmisryhmistä on niin paljon. Vertauskuvalliset lamppuihmiset saavat tuomion eikä selkeämmin tunnistettava ryhmä. Vai onko se sitten ymmärtävää sääliä? (Melkein sama asia)

Tai no ole ankara, ei siinä mitään, mutta mä toisaalta haluaisi ennemmin kuulla lisää sellaisen ihmisen sielunmaisemasta, jolla ei muka ole mitään ja vähän verrata sitä omaani, tietäisi missä vaiheessa joutuu julistautumaan heiksi (eikä ole enää osa meitä, jotka lukevat näistä kuorista) - eli runo herättää minussa pelkoja ettei pysty kuulumaan tyynesti tarkkailijoiden täysipainoiseen joukkoon. Runon perusteella tiedän ainoastaan, ettei lamppuihmisillä ole mitään - ehkä mä haluaisin kuulla niiden kiihkeät vastaväitteet ja jonkinlaiset puheenvuorot ollakseni optimisti.

Oikeastaan 3p, tai jonkin kiinnostavan pikkusärmän takia 4p.
Käytän heitä ja häntä koska pelkään kirjoittamista, kaiken muun lisäksi. Runo on kirjoitettu sisältä ulospäin. En ole ajatellut ketään toisia. Mutta menneisyys hajoaa, siitä ei saa kiinni. Ja muistot eivät ole tuloksia. Mitä se sitten tarkoittaa, en todella tiedä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.11 (9 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty