Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kalastus II


-Tero Mäkelä

Annetut kommentit

Mil helvetil? Tää nyt alkaa vaan olla epäreilua, ei mun kuvissa oo ikinä skitsofreenisen näköisiä lintuja kala lapasessaan. Pistäisin 6, jos voisin.
On kyllä aivan tajuttoman siisti kuva.Huhhuh pistää oikeen henkeä haukkomaan ku niin vaikuttavan näköstä.
Okei, millä perusteella tälle annetaan kakkonen? Anyone? Onko toi kohtalolleen murjottava lohi liian apea? Kalasääksi liian skitson näköinen? Vesi liian märkää? No, ei se tuohon pisteytykseen nyt vaikuta, mutta mautonta tollanen :)
Tuo lintu on kyllä ihan selvästi yllätetty kala varkaista..ja näyttää olevan kunnon jykevä ote. Hieno kuva, vasemman siiven sameus tunkee vähän voimakkaasti. 4p
Onhan siinä hieno tilanne ja komeat pärskeet, mutta jos jostain nipottais niin mun silmiin kuva on pahasti kallellaan vasempaan, sommittelu voisi olla väljempikin ja valotus olisi voinut olla hitusen nopeampikin. Mutta ainakin ensimmäinen noista on korjattavissa.
Tähän ei voi todeta kuin jotta: mahoton paikka!

Kallellaanhan se on, mutta jotenkin se ei meikäläisen silmään tässä erityisemmin pistä, sopii jotenkin tuohon lentoon.

Nostan hattua.
Onhan tosi mahtava,ei mitään vikaa,jos vähä kallellaan,saa tällanen ollakin.Hienoa 5 pist.
Liekö Pohtiolammella kuvattu? Paikalla on piilokoju ja sääkset tekevät kymmeniä iskuja päivässä lohilammikkoon. Edellä oleva arvailu ei tietenkään vähennä kuvan arvoa, mutta antaa suhteellisuudentajua - siis edellyttäen, että arvaan oikein. Itse pitäisin enemmän, jos kuva olisi väljempi, suorempi ja terävyyttä olisi enemmän, varsinkin oikeassa siivessä, joka nyt jää ruskeaksi möykyksi. Kaikesta edellä sanotusta huolimatta 4. Ja anteeksipyyntö, jos kuva on 'lavastamaton' luomu
Yhdyn täysin Petrien kommentteihin, minulta ainakin jäi hengenveto vetämättä kuvan takia!

(okei, tottakai varmasti jos haetaan Täydellistä kuvaa niin jotain pikkujuttuja voisi säätää, mutta se taas pilaisi fiiliksen että kuva on noin vaan 'vangossa' otettu)
5p
"Okei, millä perusteella tälle annetaan kakkonen? Anyone?"

Veikkaisin, että tää on sitä "soittolistamusiikkia" :) Hyviä luontokuvia arvostavat antavat hyviä numeroita, mutta luovuutta ja omaperäisyyttä yli kaiken arvostavat antavat sitten vähän huonompia. Ei liene keneltäkään kaukana sellainen ajatus, että sopivassa paikassa (vrt. Jukan kommentti yllä) sopivalla kalustolla tuollainenkaan kuva ei vaadi "kuin" napinpainalluksen sopivalla hetkellä. Näinhän se yksinkertaistetusti onkin, mutta ei se silti mun mielestä kuvan "arvoa" vähennä.
Edellinen kommentti on se, mitä olen aina halunnut sanoa (mutten ole osannut) "onnistuneista lintukuvista". Pisteytys on aivan varmasti oikeutettu, mutta mielestäni valitettavan liian usein aukeassa kuvan harvinaisuus on tärkein tekijä. Mutta kuten edelleen sanon, kuva on pisteytetty juuri kuten se iskee ihmiseen.. eli tässä tapauksessa hyvin :)
Kyllä on hieno....... kaikki on kohdallaan. Onnittelut mahtavasta kuvasta 5p
Todella hieno, tuossa ei ole aikaa säätää aukkoja tai kameran kaltevuutta, mäkin haluan tuollaisen otoksen :)
On jumankekka yrmeän näköinen lintu eikä kalakaan kovin iloiselta näytä:))
Mahtavan hieno kuva...mää jäin ihan sanattomaksi..tää saa multa kyllä ne hyvin harvinaiset 5 pistettä!
Olenko ainoa koko aukeassa johon tämä ei iske. :D No ehkä minäkin 40 vuoden päästä näistä diggaan.
Eihän kuvan harvinaisuus tai yleisyys ole todellakaan arvosteluperusta, vaan tietenki kuva itse. Nykyisillä kameroilla saa helposti jo useita kuvia sekunnissa ja yksikin onnistunut kuva pitkästä sarjasta on riittävä. Tästä ei hirveesti miinusta saa sanottua, mutta jotakin sentään. Tuo linnun oikea siipi (kuvssa vasemmalla) suttuisuuden takia pistää likaa ulos kuvasta. Mikä lie ollut aika kamerassa kun pärskeet on kesytetty jotenkin, muttei siipeä.
Kuvan tietoja: 1/640 , f/6.3 , Iso400 , exp -0,33 , 400mm
Jukalle: kyllä on pohtiolammelta. Kesällä kun amatöörit tuonne pääsee niin 10 iskua päivässä ja tuurillani päivä aina pilvinen/sateinen. Useimmiten lintukin nousee kuvaajasta pois päin. Helppoa se ei ole ja sarjalla ei paljoa hyödytä ampua kun kamera hukkaa kohteen. On hyvin nopea toimitus. Halukkaat vaan tutustumaan paikkaan. Kotisivuilla lisää matskua ja palaute on aina tervetullutta...
Suljinaika on tuohon siiven suttuisuuteen siis suurin syy (tottakai).

Tämä ei koske tätä kuvaa:
Olen välillä ihmetellyt miksiköhön täällä keskustellaan ja arvostellaan ehkä liikaa ja vain ainoastaa kuvan visuaalisesta puolesta. Kuvan teknisyys on kuitenkin aina kuvassa lähes yhtä tärkeä asia ja joskus tärkeämpikin. Oman käsitykseni mukaan vitosen kuva täyttää nämä molemmat kriteerit.
Loistava kuva muuten, mutta aih ku mun rilleihin pistää nuo epätarkat siivet. Mietin miten makee kuva olisi muuten, mutta kuten itsekin joutunut kuvaamisessa huomaamaan niin kaikkea ei voi saada. Muuten niin silmät hienona katseenvangitsijana ja vauhti näkyy, pisarat hienot ja fisu kourissa loistavan pelottavaa. Tarkennushan katsoo etäisyyksiä, siksi siivet epätarkkoja kun lähempänä kameraa kuin vesipisarat, joku ihmetteli. Automaattitarkennus valinnut juuri tuon etäisyyden, jolloin muilla etäisyyksilä olevat kohdat jää sumeiksi.
Niinpä.
Isompi aukko niin tarkennusaluekin laajenee. Oikealla aukolla ja pitkälläkin zuumilla saa tarkkoja kuvia jos onni on puolella. Sitähän kuvatessa tarvitaan.
Matti, tarkoitit varmaankin suurempaa aukkonumeroa, ja siten pienempää aukkoa.Onnistunut kuva Pohtiolammelta. Koska kyseessä on sääksen saalistuskuvaukseen erikoistunut paikka ja tilanne ei ole erityisen harvinainen, pitää nipottaa valosta. Kovassa päivänvalossa kuvattuna tämä on tunnelmaltaan vähän lattea. 3p.
Juha: Just näin on, anteeksi huono ilmaisuni.
Upeeta jälkeä,kyl käyp katteeks.
Voi hurja!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.16 (172 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty