Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Mies

Joulupuinen aamupäivä,
hengityksesi ei ota asettuakseen.
Kaivan hiljaisuuteesi pimeitä kuoppia
kieritän sormeani otsallasi.
Kerron että minun on taas kylmä,
että laatat erkaantuvat minussa.

Mattokin niin kepeä jalan alla.
Mietin mikä harkittu ele uinuu
sinun kätesi vakavassa lihassa.

Sinä teet minusta niin pienen
että voin ilman pelkoa sulkea
kyllästyneen sieluni
taivaan loittonevilta renkailta.

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Aino Auranen

Annetut kommentit

4p, harkittua ja hiottua tekstiä, jossa ei ole "teknisesti" mitään valittamista. En korjaisi sanaakaan. Tekstin "heikkous" on mielestäni se, ettei se yleisesti ottaen tarjoa niin paljon uutta kuin esim. edellinen kokoelmasi. Mutta hyvä silti. Joku muu tulkitkoon sisältöä.
Onpa kimurantti runo. Mikään kohta ei häiritse tai puolestaan iske mielen sähköaitaan. Parasta tässä on ettei lukijaa päästetä missään vaiheessa niskan päälle - ainakaan allekirjoittanutta - vaan runon oma arkinen maailma on tarpeeksi kiemurteleva ja liukas käsissä. 3½p.
Kuvakieltä kerrakseen, mutta ei kuitenkaan minusta tunnu kätkevän suurempaa sanomaa. Luin tämän puhtaana tilannekuvauksena.
"Joulupuinen aamupäivä" - kivasti sanottu. Joulunjälkeispäiviä?
"Laatat erkaantuvat minussa" - tuli ihan mannerlaatat mieleen.
Hyvin tämä on kirjoitettu toki. Jostain syystä teksti tuntuu maalailevalta, eikä siihen oikein saa tarttumapintaa. Toinen säkeistö selvästi paras. 3.pistettä.
Minusta tämä runo kertoo vieraudesta, vai luenko jo koko tätä kokoelmaa ennakko-odotusten vallassa
Todella upea runo! Olet ihana, kun osaat kirjoittaa näin hyviä runoja! Tämähän on valmis, vaikka millä mittarilla mittaisi. Antin mielestä tämä runo ei tuo mitään uutta edelliseen kokoelmaasi verrattuna, mitähän hän tarkoittaa? Minusta tämä runo on oma maailmansa, ei sitä voi/tarvitse verrata mihinkään toiseen. Tämä kuvaa luottamusta ja läheisyyttä. Tekee sen hienolla tavalla.
Tässä oli niin paljon hyviä yksityiskohtia, mutta silti kokonaisuus pysyi hyvin hyppysissä. "laatat erkaantuvat minussa." Nousi kuitenkin sellaiseksi lauseeksi joka jäi kummittelemaan mieleeni. Mielenterveyden järkkyminen tuli siitä mieleen. Koko runosta tuli mieleen Richard Marxin Now and forever http://www.youtube.com/watch?v=vthNBNqAEQY (se tosin voi johtua siitäkin että tunnun olevan tänään sellaisella herkistelypäällä =))
Eheä runo, jossa kumminkin on sellaista ristiriitaa ja särmää, joka jää mieleen kummittelemaan. "Joulupuinen aamupäivä" on yhtä aikaa iloisen nokkela ja/tai erittäin tyly. Joulunodotus on kiirettä ja haikeaa odotusta ja varsinkin joulun jälkeen joulukuuset ovat karuja katsella ja ne jättävät jälkeensä pisteliään kuivien havujen maton. Ja jos joulupuulla tarkoitetaan jotain muuta kuin kuusipuuta niin ne ovat mustia ja lehdettömiä - tai valkoisen lumen peitossa.
Tämä on kaunis, ja aloin kaipaamaan joulua ja rakkautta tosissani. "Että laatat erkaantuivat minussa" on vähän häiritsevä lause... Tulee mieleen naistenpäivät :).
Annan neljä pistettä.
voi jumalauta kun on hyvä runo. Iski todella, taitavaa ja valmista tekstiä ja tietenkin runolliset näyt olivat upeita. 5p.
ja tuo Janin mainitsema maalailuhan tässä juuri onkin hienoa, ei tarvitse turhaan pinnistellä, antaa vaan mennä.
Niin, maalailua. Ja tämä taulu on kyllä mahtava.
Tämä on todella upea. Tilanteen kuvaaminen luo todella syvän immersion. Ehdottomasti parhaimpia tekeleitäsi. :)
Kauniit ja alastomat, nuoret ja pelokkaat. Inhimmillinen ja intiimi kuvaus ja niin utuinen sekä kaunis.
5p

Käyn edelleen yksinäistä kamppailua "minä" ja "sinä" sanoja vastaan. Tässäkin ne ovat jo lauseessa itsessään esille tulevia.
Rivit 3 ja 4 upeita, samoin kaksi viimeistä säkeistöä. Muuten tässä on todella vahvasti saatu hetki kiinni.
Tuli vahvasti ruoka mieleen runosta, ei tosin nälkä koska juuri söin.
Oh. Tuoretta, ihanaa kieltä. Hyvä! 5p
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.84 (25 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty