Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Helsingin keskusta

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Tekijä: Santtu Särkäs
-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Ai se on nykyään tän näköinen. Nopeaa kehitystä, 5p

Tästä välittyy hyvin idea ja pidän teoreettisella tasolla vitsistä, vaikka en naura
Ei tässäkään mitään ristiriitaa minusta ole itse kuvassa; ristiriita syntyy vasta kun kuvaan liitetään tuo otsikko...
Kuva ON Helsingin keskustasta! Keskustelu ruuhkamaksuista, kädenvääntö julkisen liikenteen kehittämisestä, ajan hengen mukainen kaupunkisuunnittelu yms... Eikö muka pienintäkään ristiriitaa siis kuvassa?
-Kuvaaja-
No, puistoja ja muita viheralueita löytyy paljon suuremmistakin kaupungeista. Ei siinä mitään ristiriitaa ole.
Siis yrität sanoa, että normaali mielikuva kaikista suurkaupungien keskustoista on tämän kuvan kaltainen ja tällä perusteella kuvasta nimen kanssa ei muodostu minkäänlaista ristiriitaa!?
Siis nimen omaan sanoin, että ristiriita perustuu yksinomaan otsikkoon. Tällä tavalla "ristiriidan" saisi mihin tahansa kuvaan, vaikkapa jos kuvaisin punaisen pallon ja panisin otsikoksi "Vihreä pallo". Onhan siinä ristiriita, mutta se johtuu vain otsikosta.
Näytä minulle kohta jossa tämän kuukausiteeman ohjeissa kielletään käyttämästä kuvan nimeä osana ideaa! Punainen pallo ei ole vihreä, vaikka sen nimeät vihreäksi, mutta tässä kuvassa on Helsingin keskusta ja kuvan nimenä on helsingin keskusta.

voisitko muuten vastata kysymykseen, että tuleeko sinulle mieleen ensimmäisenä ajatuksesta Helsingin keskusta tämän kuvan kaltainen kuva?
Ei kielletä otsikolla pelaamista, ei, ja okei, palloesimerkkini oli huonohko. No, entä jos kuvaan punaisen pallon Helsingin keskustassa ja panen otsikoksi Helsingin keskusta? ;) Mutta lienee turha jatkaa kinastelua, ymmärrän pointtisi. Kumpikaan ei välttämättä ole väärässä, mutta selvästikin tulkinnoissamme on jonkinlainen ristiriita :) Sen toki myönnän, että ei tule Helsingin keskusta ensimmäisenä mieleen kuvasta.
Oukei, turha jatkaa kinastelua. :) Itseä vaan rupesi häiritsemään (kuten melkein joka teemassa) se tosiasia, että itse kuvista ei puhuta mitään, haetaan pelkästään yhtymäkohtia aiheeseen ja siinä se.
Mun mielestä kuukausiteemassa on ensisijaisen tärkeää, että kuva "sopii" teemaan. Mutta on myös totta, että kovin laihaksi jää usein keskustelu itse kuvasta, vaikka sekin olisi tietysti toivottavaa. Itsekin syyllistyn tuohon - mutta onpahan ainakin varaa kehittyä, kommentoijanakin :)
Upeaa pusikkoa.
Karseet värit :(
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.56 (52 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty