Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

1929

Kävelen New Yorkissa mahtavaa siltaa
Vastaan tulee ihmisiä
availevat suitansa, joista aatteen avaruus
Mitä täällä tapahtuu?
Sanovat, etteivät voi olla kuulumatta joukkoon!
Kävelee ohi
anarkisti
kommunisti
isänmaallinen
oppinut

Seison Suomeen loittonevalla sillalla
mikään ei ole muuttunut, on vain myöhässä
sanovat, kukaan ei halua kuulua joukkoon
siispä tule mukaan, eläin
tule mukaan, toveri
tule mukaan, suomalainen
tule mukaan, lukeva

Lähdin miehiin, joiden tervehdys on tenhoava heil
olen onnellinen
tiedän nyt, mitä tapahtuu.Vaan mikä on tämä silta!
Ja miksen näe toiseen suuntaan!

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Aura Nurmi

Annetut kommentit

Vuosi 29 ja Big Apple, pörssiromahdus (kaduille sataa toimitusjohtajia :D Tuo on paras rivi tuo "Lähdin miehiin, joiden tervehdys on tenhoava heil".
Onpas ovelaa tekstiä. Toinen kappale tuo mieleen 70-luvun työväenlaulut. Monia herkullisia kohtia. Absurdia tekstiä ja kiehtovaa. 4.pistettä.
Aivan mahtava, vaikka osa tästä jää hämärään minulta. Mutta tunne joka tästä välittyy on vola! Ja tuo kokoelman kuvaus runo oli hirmuisen hyvä!
Amerikasta minulla on kaksijakoinen käsitys. Siellä kohtaavat aatteen avaruus ja toivoton rajoittuneisuus. Se on alkanut tuntua pelottavalta maalta. Tuntuu kuin tämä runokin kääntäisi sille selkänsä. Heil- tervehdys on ironiaa. Tai ainakin sen pitäisi olla sitä. Muuten hyvä kohta tuo lähdin miehiin... ja vaikka sanotaan 'tieto tuo tuskaa' ei tämä runo anna niin tapahtua, se pysyy onnellisena. Aiheelliset sisäiset huudahduskysymykset lopussa. Runo on oikeassa. Maailma on niin outo paikka, että täällä joutuu ehtimiseen kyselemään. Koko elämä voidaan käsittää sillaksi, mutta mihin se johtaa? "Ja miksen näe toiseen suuntaan!" Meitä kuljetetaan eteenpäin silmät sidottuina.
Tämä runo on hauska sekoitus kevyitä ja painavia elementtejä.
Koitin tosiaan tavoitella hieman ajatusta, jossa aate saa ihmisen sulkemaan silmänsä todelliselta maailmalta, johon kuuluvat ristiriitaiset linjat, planeetan loppuun saakka. Kiitos teille kaikille! En halunnut sotkea kulunutta Wall Streetin sirkusta runoon, lähdin juuritasolta.:)
Nyrok City toimii aina mulle (vielä kun pääsis käymäänkin). Kärryt menevät tässä runossa minulta aika kaukana, mutta tykkään silti. Kumma.
Kieltämättä tosi auramainen runo: selkeää, maalailematonta ja älykästä tekstiä.
Idea on ihan hyvä, runo kokonaisuudessaan oikein hyvä.
En ymmärrä miksi kokoelma otsikoidaan sanoilla "Olen niin paska kirjoittamaan" ?
Haetaanko tässä sääliä vai mitä? Lukijan pitäisi päästä lukemaan sisältöä eikä mitään selityksiä.
Huomaathan, Asseri, että käytän joskus tarpeetonta ironiaa. Anteeksi, mutta kommenttisi pisti hivenen hymyilyttämään, runollahan minä juuri parodioin itsevihaa! :)

lopetus pelastaa tämän, sillä alku ja keskivaihe ovat kyllä aika tasaista, tarkoitan sellaista ettei oikein kolahda, tunnu. Pidän kuitenkin kantaaottavasta tunnelmasta, jännitystä ilmassa-meiningistä. 4p.
Hyvä tuokiokuvaus. New Yorkissa kyllä pitäisi käydä. Pidän huumoristasi, koska omani on melko samanlaista (luulen). Tässä on tosiaan jotain, mikä muistuttaa 70-luvun työväenlauluista. Ihailtavaa optimismia ja aitoa ihmetystä maailman reunalla! 4p.
Joo...

tässähän on todella paljon piirteitä työväenlauluista, ajan kuvasta, historiasta jne. Loistavasti yhdistelty nämä kaikki. Viis pistettä.
Mattimyöhäsenä en pääse loistamaan runosta keräileminäni oivalluksinani, pahus sentään, mutta pidin runosta. Alussa olin epäuskoinen, mutta loppua kohden, siinä sillalla seistessäni, en katsonut eteen tai taakse vaan meren vaahtopäitä, punoin runosi tekstiiliksi eteeni ja tulin uskoon.
4p. :D
mahtava on
Ajansilta?
bingo
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.11 (19 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty