Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Kylmiä heijastuksia

Inuiittioppaamme suostuivat viemään meidät pitkälle veneretkelle asumattomille seuduille Itä-Grönlannissa. Tässä kuljemme jäävuoria täynnä olevassa laguunissa kaukana kaikesta sivistyksestä. Mitään merkkejä ihmiskunnan olemassaolosta emme nähneet koko matkan aikana, eikä noilla karuilla seuduilla juuri muutakaan elämää ole. Erityisen jännää pohjoisella Jäämerellä on sen tyyneys ja kirkkaus -- sekä jään kauniit sinertävät sävyt.

Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Ville Miettinen

Annetut kommentit

On kyllä mukavan kylmät sinisen sävyt. Hieno.
Sävyt on kylmät ja jännän hienot, mutta minusta sommittelu ontuu. Lisäksi jää maku, että tuolta saisi varmaan paljon upeampia kuvia. Ja niinkun on huomattu, että osaat luoda hienoja kuvia, niin jään vaan odottelemaan lisää kylmän-kuvia. 3p.
Mahoton paikka miten näyttää virtuaaliselta tuo vesi! Hieno kuva, todellisuus on tekaistua ihmeellisempää.
Kimmo, muita kuvia samaiselta reissulta löytyy Flickr-sivuiltani (http://www.flickr.com/photos/wili/).
4p. aika hieno. :)
No heejjaaa! Ehkä just epätodellisen tasaisen sävyjakauman vuoksi tää tuntuu hyvältä just tekstuurina, mutta sitä paremmalta, ku huomaa, että tää onki kolmiulotteinen sielunmaisema. :) Sommitelma ei ehkä revittele mahdollisuuksillaan, mutta kiva näinkin.
Upea kuva, vaikka kuten tuossa jotkut jo mainitsivat, pienellä vaivalla olisi ollut ehkä mahdollisuus parempaankin. No, saahan tuon vieläkin rajattua uudestaan ja oikaistua (minusta näyttää, että pikkusen viettää vasemmalle - vai näyttääkö se vain siltä?). Komeat sävyt on kuvassa!
Nyt iski allekirjoittaneen luihin ja ytimiin. Tuli oikein kylmä tätä katsellessa.
Sampo: mä kyllä katsoin että sen pitäisi olla pikselilleen suorassa. Luulenpa että tuo taustalla olevien vuorten tasainen madaltuminen vasemmalle mennessä aiheuttaa tuon kallistuksen tunteen. Kokeilin pientä lisäkallistusta ja kuva alkoi näyttää hassulta.

Jos jollakulla on hyviä ideoita paremmasta rajauksesta, olisi mahtavaa kuulla. Sommittelussa tuo etualan jäävuori pääsi lipsahtamaan ulos kuvasta. Syynä on osittain se, että tämä kuva on otettu liikkuvasta moottoriveneestä, käsivaralta. Vaikka leikin paljon eri valotuksien kanssa, jäälaguuni osoittautui todella haastavaksi Nikonille: minulla on tuolta reissulta joitain satoja kuvia ja vain pienessä osassa valotukset ovat edes jotenkin kohdallaan.


Tää on tehty jollai 3D-ShopPhotoDynamicRenderDefinition softal..Mielettömät sävyt! Ja loistava syvyys kuvassa. 5p
Joo, voi olla että horisontti sekä veden ja pilvien diagonaalilinjat hämää. Veneen vieressä vesi näyttäisi kyllä olevan "vaaterissa", joten uskotaan, että kuva on suorassa :)
Kateeksi käy, kun tuolla olet ollut =)
Uskomattoman upeat värit, kerrassaan hieno kuva.
Aivan tautisen hieno kuva! Mahtava tilan tuntu, upeat värit enkä näe sommittelussakaan mitään vikaa.
Kiitti linkistä lisäkuviin, joita olikin todella runsaasti, sanoisin jopa valtavasti. :)

Olihan siellä hulppeita kuvia joista useatkin olivat tätäkin parempia. mm. mustavalkoinen jylhä jäävuori, muutama upea kuva kylistä ja monta hyvää muutakin.

Ei mulla tuosta rajauksesta parempaa ideaa oo. Sommittelussa hänkslää tuo mainitsemasi jäävuoren katkeaminen ja veneen sijainti. Eli parempi olisi jos olisit kuvannut hieman aikaisemmin ettei paatti olisi lipunut noin kauas eivät veneiliöiden päät sekä vene sekoittuisi rantaan. Ymmärrän toki ettei liikkuvasta veneestä ja vielä kun molemmat veneet liikkuvat se onnistu helposti ja tarvitaan jopa hieman tuuria.

Mahtavia elämyksiä ja komeita kuvia kennolle sekä aivojen poimuihin tallensit, hyvä niin.
Tää on siis hieno mutt... pälä, pälä pälä........
Onks tää Kulusukin läheltä? Mä olin siellä kans veneilemässä kesällä :D En kyl ottanu yhtä hienoi kuvii mut tuli siel jotain räpsittyy. Mä tykkäsin paikassa eniten jäätiköltä puhaltavasta tuulesta, joka oli täyttä airwaves-purkkaa.
Tomi: Kulusukista jatkoimme helikopterilla (Grönlannin kyliä/kaupunkeja ei yhdistä tiet), sieltä on vartin lento länteenpäin Tasiilaqiin, Itä-Grönlannin suurimpaan metropoliin (asukasluku vajaat 2000). Tämä laguuni on taas pari tuntia sieltä länteen nopealla moottoriveneellä.
Ahaa, kiitos tiedosta. Oli varmasti mahtava reissu. Itse olin Grönlannissa vaan yhden yön, joten ei tullut nähtyä Kulusukin lähiseutua enempää, mutta paikka oli kyllä niin uskomaton, että pelkkä pintaraapaisukin oli todella voimakas kokemus. Täkäläisten ihmisten mielenlaatu on täysin erilainen kuin meillä länsimaalaisilla, eikä kylässä kävellessä tuntenut oloaan erityisen kotoisaksi. Öinen kuvausreissukin oli jännittävä kun oli juuri kuullut, kuinka jääkarhu oli 2 päivää aikaisemmin tunkeutunut kylään ja vastarannalta kuului suden/huskyn ulvontaa. Jääkarhu oli empimättä ammuttu ja syöty ja näin vielä sen mahalaukusta tehdyn rummun, josta valui tuoretta rasvaa islantilaisen matkamuistomyyjänaisen kassakoneen päälle.
Kertakaikkiaan! 5p.!!!
Jopa on kuvassa näköä. Enpä löydä mitään mitä pitäis korjata. Ja mikä taivas.
teijän tyyppien pitäis syödä sienii et maailma näyttäis tolta :)
Vasemmalla olevan jäälautan heijastuksen alta loput pois rajaamalla tästä kuvasta tulee kuva. Muutama milli (kolme valkoista viirua vedessä) vielä vapaata kyseisen heijastuksen alle. Siten näyttäisi omaan makuuni tasapainoisemmalta ja tehokkaammalta ; )
Vielä täydennystä edelliseen kommenttiini: Moni asia on kaksipiippuinen, niin myös kuva. Aiemmin esittämäni rajausvaihtoehto tuo kuvaan erilaisen jännitteen, mutta samalla menetettäisiin taivaan hienoa heijastusta vedessä. Ehkä siis molempi parempi :)
Ei sillä moottorisahalla saa jälkeä vaikka kuinka yrittäis. 2p kun on viittiny tonne asti matkustaa
Ihana paikka.. kunpa joskus pääsisi:( Ja hieno kuva, sinisen sävyt ovat ihmeellisen upeat!
Loistava. Rytmeja, linjoja, värejä. 5
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.26 (199 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty