Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Jossakin eikä missään


-Alpo Syvänen

Annetut kommentit

Hämmentävä, ja eroaa massasta. Pidän.
Tämä on tosiaan Hyvä kuva.
Ei voi kuin yhtyä edellisiin kommentoijiin. Ihanasti vaihtuu tuo väriskaala koivujen taustalla. Tässä kuvassa on sellaista perussuomalaista tunnelmaa.
Tässä kuvassa on onnistuttu kuvaamaan metsä puilta. Se ei ole helppoa.
Aah mitä iloa silmälle - molemmille! Eipä ole ihan tavallista, että etualan blurraus toimii näin makoisasti. Tekisi mieli nähdä tämä täydessä resoluutiossaan ja ihailla yksittäisiä lehtiä taustalta...
Kyllä silmät lepäävät. Hyvä Alpo :]
Siis tää on aivan huippu!!! Todella hieno! 5p. niin että paukahtaa!
Hieno on juu. Silmän lepäämisestä en tiedä. Kauemmin kun katselee, alkaa puut vilistä silmissä:-)
Jännä kuva. Meinaa tulla hulluksi kun jää vaeltelemaan puiden väliin.
Hieno toteutus!
Joo 5p.

Ahhh niin herkkua verticaalia. Itselläni on ihan saman tyyppinen kuva, tosin vähän shopattuna ja mustavalkoisena. 5p tällekkin.
Omaa versiotani aiheesta voit käydä katsomassa osoitteessa:
http://www.harhakuva.org/view/95688
Tää on edustaa sellaisia luontokuvia joita haluaisin itse osata ottaa. Viis pistettä.
Upea kuva. Nuo keltaiset lehdet saavat ihmeitä aikaan.
Todellinen luontokuvaajan nappiotos.
Ai kauheeta, miten hieno!
oi miten hieno
Onko tosiaan niin, että hetken silmäys ja helvetin hieno. Nämä etualan keinokohellukset todella pilaavat kaikkien mahdollisuuksien kuvan.
Etuala on vähän kaksipiippuinen; toisaalta vaikutelma kolmiulotteisuudesta kasvaa, toisaalta kuitenkin näyttää vähän levottomalta. Noh, niin tai näin, kylmänvalkoisten runkojen ja puunlehtien välinen kontrasti saa antamaan paljon anteeksi. Hyvin bongattu näkymä.
Tuo etualan puiden keinotekoisuus vie todellakin makua muuten hienosta ja mielenkiintoisesta kuvasta.
Kiitos kaikille jo kommentoineille!

Hmm... En ihan pysy kärryillä tuon keinotekoisuuden osalta? Tarkennus on tarkoituksella tuollainen, kuvaan ei olla lisätty keinotekoisesti mitään elementtejä. Hain tällaisella asettelulla juuri harhaannuttavaa ja puolisurrealistista tunnelmaa, jonka mielestäni kohtuullisen hyvin tavoitinkin. Olen kuvannut kyseistä nuorta koivikkoa jo useampana vuonna ja eri vuodenaikoina. Tämä on mieliotokseni kyseisestä sarjasta, mutta toki löytyy myös sellaisia, joissa lähes kaikki puut ovat terävyysalueen sisällä ja silti tunnelma on kohtuullisen paljon samanlainen kuin tässä.

Vielä kerran kiitos runsaista ja rakentavista kommenteista.
Olin satavarma, että osa runkoja, jos ei nyt lisätty, niin ainaakin jälkikäteen blurrattu. Sikäli oudoilta näyttävät, ja muunneltu-kategoria lisäsi hämmennystä. Mutta kun näin ei ole, perun puheeni ja yhdyn hieno-porukkaan.
Tässä kuvassa on se suomalaisuus kaikki, koivu ja auringonlasku.
Upea, kerrassaan vihreän värin loppuminen oikeassa kohdassa ja ruskan alku jes) täysi kymppi
Harvoin tulee kuvia pisteytettyä, mut tää on niin hieno että vitskan annoin =)
Markku: Muunnelluksi laitoin koska olen joutunut säätämään tasoja sekä kontrastia ja lisännyt kehykset. Tämä blurrausefekti on saatu aikaa Nikonin 80-200 2.8 objektiivilla siten, että käytin kuvatessa 200mm asentoa ja aukkoa 4.5. Etäisyys lähimpiin puihin oli ehkä n. 10 metriä. Tarkennus tapahtui käsin, siten saa parhaiten hoidettua tällaiset kohteet, joissa pääaihe on valtaosin peitossa.
Nerokas. Loppujen lopuksi aika ahdistava. ainoastaan yksi koivu näyttää epäilyttävältä ottaen huomioon etäisyyden kamerasta.
Mulla kesti aikanaan kuvaa ekan kerran katsoessani kauemmin kuin hetken hahmottaa, mitä tuossa oikein on, etualan koivunrunkojen blurraus kun vei silmäni harhaan juuri niin kuin olit ilmeisesti tarkoittanutkin. Näytti kuin taustalla olisi jotain ihmeen kultanauhoja... Kun sitten heräsin harhautuksesta, pikkuisen fiilis kyllä latistui, kun siinähän on vaan viivasuoraa koivikkoa. Mutta erittäin hyvin hoksattu idea ja toteutus!

Ei tuota muuten tuommoisten perussäätöjen takia olisi tarvinnut merkitä muunnelluksi. Kuten kävi ilmi, sellainen herätti vain tarpeettomia arveluja jostain rajummasta photoshoppailusta.
Hyvä nimi, mahtavasti toteutettu!
Todella hyvä, joutui hieman katsomaan tarkemmin että mistä on kyse :)
Aivan mahtava, muuta ei voi sanoa....
Tämä on varmaan paras tämänkaltaisesta perinteisestä aiheesta näkemäni kuva. Ihan menee pää kipeäksi tuosta kolmiulotteisuudesta!
UPEE!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.14 (181 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty