Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

CT-100

Mustaa ja valkoista
pippuria tai herukoita
miksi pitää olla kunnolla,
jos on kunnolla?

Tarinat alkavat planeetallamme usein
oikeastaan se herättää toiveikkuutta
erotus saadaan vähennyslaskusta
flunssavirus miinus tahto on likiarvoltaan terveellinen olo.

Oikein kutiavana nenä ei häiritse
edes supervallan ylintä johtoa.
Kuorimapihdeillä voidaan leikata sinistä piuhaa –
esiliina on aina jollakin päällä.

Taustalla soi televisio-ohjelman tunnussävel,
hetken näkyvä sivuosan esittäjä hymyilee
kuin aukeava auringonkukka,
kasvoilta huokuu porkkanan sävyistä oranssia.

Leikkaan huolellisesti
vasemman käden etusormen kynnen.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Harri Holtinkoski

Annetut kommentit

5p, vaikka alku ehkä vähän tuntuikin yliyrittämiseltä jo mutta kyllä se juoni sieltä löytyi
Hiukan tämäkin jää irrallisiksi huomioiksi. Vaikka ne ovatkin ihan nerokkaita. Tyylikäs ja hallittu lopetus pelastaa paljon. 4.pistettä.
En keksinyt tämän melodiaa. Lauseet ovat yksikkäin onnistuneita, mutta kokonaisuudesta en tiedä. Ehkä tämän olisi voinut sitoa johonkin paikkaan, aikaan, johonkin, vähän tiiviimmin?
Ensimmäinen säkeistö vie minut vakaviin mietteisiin. Sillä ruoka on ainakin yhtä vakava asia kuin runous ellei vakavempi. Niin kauan kuin on rutiköyhyyttä, on ruoka pelkkää vatsantäytettä, piirukin siitä ylöspäin ja se alkaa olla taidetta: hymyilevien huulten salaisuus. Pippurin määrä ja laatu è una cosa molto seria! Se ei ole rahakysymys niin kauan kuin voi sentään valita niiden määrän ja laadun välillä. Se on arvokysymys! Tiedän sen koska olen nyt elänyt kesäkuusta asti miltei yksinomaan pastalla - sitä aina hiukan muunnellen. Näin meillä katolisilla, joille ruuasta ja elämästä nauttiminen on sallittua :)
Mitä runoon muuten tulee, se ei tunnu pysyvän yhtä selkeästi aiheensa ympärillä kuin aiemmat tässä kokoelmassa - tai sitten punaisen langan löytäminen vain vaatii minulta liikaa keskittymistä näin nopeatempoisen kirjallisuuden lajin puitteissa kuin mitä nettirunous on. Eri asia sitten kun saan näistä joskus tehdä kirjallisuustutkielman :) Sen sinun runoutesi minusta ansaitsisi.
Jos jotakin pitäisi näin intuitiivisesti sanoa runon aiheesta tulee mieleeni lähinnä antiikin kohtuuden periaate, joka on usein niin karvaskin: ei makeaa mahan täydeltä. Nyt olen jopa positiivisessa mielessä yllättynyt, että sen hoksaaminen vei näin kauan, kun on vatsa täynnä vadelmia, kinuskikastiketta ja Disaronnoa - sekä kaikki ihan mukavasti juuri nyt :)
Mutta onhan tämä tosiaan lopulta aika syvällinen runo. Tahdon tehdä näille oikeutta ja jatkaa taas toisena päivänä paneutuen yhtä syvällisesti.
Toivo saadaan vähennyslaskusta! Hemmetinmoisia ajatuksia, ja jälleen, kyynisyyttä en löydä vaan pohjalla on oikeaa toivoa...epätoivon miinustamista. Yhdyn (yhteenlaskua?) Harrin näkemykseen että tässä on syvällisyyttä, ainakin enemmän mitä tämä allekirjoittanut tollo edes osaa nähdä. Annan ihan varmuudeksi jo vitosen. Kyllä muutenkin, juu.
tämä nyt ei minusta oikein toiminut. Ehkä se on juuri tuo Antin mainitsema yliyrittäminen. 3p.
auringonkukasta tekis mieli antaa femma, mutta nelkku silti.
auringonkukat kolahtellee täälläki, mutta muuten jää mulle jotenki etäiseksi. Mikä ei välttis ole paha. 4p.
Juu samoilla linjoilla Hemmingin kanssa. Tämä on aika vaikea runo, kun varsinkaan runon nimi ei ole kovinkaan yksiselitteinen. Tulee ensimmäisenä mieleen Kelan kaavakkeet, mutta tässä on liian vähän kysymyksiä ollakseen sellainen. Vastaukset ovat kuitnkin kysymyksien järjettömyyteen sopivia.

Eiliseen teoreettiseen pohdintaan vedoten. Tässä hakisin ehkä vähän enemmän varmuutta. Rehellisyys on jo.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.43 (14 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty