Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Pikkukoski, Helsinki, Finland.


-Jukka Tiippana

Annetut kommentit

Pehmeän tunnelmallinen kuva. Hyvä sommitelma ja rajaus. Päähuomion vie tuo ruskan väreissä loistava puu, melojat ja puiden heijastukset tuovat mielenkiintoa myös kuvan etualalle. Toimiva kokonaisuus.
Ihan hieno peruskuva. Ei mitään ihmeellistä. Vähän häiritsee, kun puiden heijastuu katkeaa alareunasta, mutta ehkä on vähän pilkunviilaamista. kolme pinnaa.
Mä kyllä tykkään tästä paljonkin! Miellyttää tän tää lievä "harmaus", ei mitään hirveetä kirkkautta ja kontrastia.
Tässä kuvassa ei ole vain sitä maisemaa. Itselle tulee tunne vahvasta kaipuusta luontoon ja kesää kohti. Harmittaa tällainen vuodenaika tämän kuvan jälkeen. 4p.
Hyvä otos varsin kauniista paikasta. Kuvassa oleville henkilöille olisi varmasti hieno muistokuva vuosien kuluessa.
Hieno kuva, tunnelmallinen. Sommitelmakin on hyvä. Hyvin olet saanut värit, niin ettei vesi näytä ruskealta, niinkuin se oikeasti on.. mä en oo saanut kyseisestä joesta hyviä kuvia juuri sen takia koskaan ;)
Why not in Finnish? We're all Finns, after all, and the subject matter hardly warrants the use of a foreign language... Anyway, it would've been interesting to see a tad more light shed on the boat.
Hauskaa, että, Janne, tässä puutut tuohon kieleen, kun tuossa on vain tuo Finland vieraalla kielellä. Täällä on kymmenittäin näyttelyitä, joissa kaikkien kuvien otsikot ovat vieraskielisiä, yleensä englanniksi. Itse en ole ikinä oikein ymmärtänyt sitä, miksi suomalaisten sivustojen kuville pitää keksiä vieraskieliset nimet. Sekään ei ole minusta hyvä perustelu, että kuva(t) on ollu aiemmin näytillä jollain ulkomaisella sivustolla. Ilmeisesti vieraan kielen käyttö saa kuvankin tuntumaan jotenkin "hienommalta"? Ei minusta.
Hyvä yleiskuva, mutta itse ajattelen aina yksityiskohtiin tarttumista. Olisiko kalliosta, pihlajasta ja melojista saanut tiukempana kovemman kuvan?
Ku se niin helposti ois voinu olla 'Suomi', eikä 'Finland'. Nyt tästä tulee nimenki puolesta puhtaasti postikorttimeininki mieleen. Vertauskuvana se on melkeen sama ku Patric Sarin sanois toisen laulua ruotsinlaivameiningiks. Se on paha. :)
Heh, ihan metkaa saada palautetta myös nimestä! Minusta kuva henkii amerikkalaista luonnonpuistoretkeilyä: pieni ja rajattu, keinotekoinen alue saa toimia eräaktiviteettien näyttämönä. Kuvassa Pikkukoski saa toimia vastaavana illuusiona 'Suomen luonnosta'. 'Finland' ironisoi ideaa.
Tosin 'aidosta' luontokuvasta taitaa nykyisin käydä mikä tahansa kerrostalon sisäpihanäkymä...

Ei nimi, tai tuo "Finland", kuvaa pahenna. Tästä tuli ensimmäisenä mieleen joku matkaesitteen kuva jossa yritetään houkutella ulkomaisia turisteja suomeen melomaan.

Itse kuvasta sanoisin että hieman haalea omaan makuun, mutta valo tulee kovin nätisti tuohon kallioon. Mielestäni hyvä että taustan "aarniometsälle" (heheh) on annettu tarpeeksi tilaa ja näinollen massiivisuutta, vaikkakin noiden kirkkaiden puiden heijastuksen kustannuksella.
Suomessa suomen kielellä, vaikka ei se tässä tapauksessa niin pahasti pistä silmään. Kuvan ehdottomasti paras puoli on sen luoma illuusio. Jos nimi ei paljastaisi, niin voisi kuvitella, että kuvassa melotaan jylhien kallioiden reunustamassa kanjonissa. Hyvin nähty tilanne ja taitavasti sommiteltu kuva. Vallitseva valokin on juuri sopiva. Harmaus ja kontrastin puute voi häiritä jotakuta, mutta mun mielestä ne tuovat sopivan maalauksellisuuden kuvalle.

Mun mielestä kuvan kohde on auringon valaisema kallio ja ruskanväreissä kylpevä puu sekä takana nouseva puurivistö, joka luo illuusion korkeuserosta. Melojat ovat sen verran varjossa, että silmä eksyy niihin vasta, kun kuvan muut elementit on katsottu läpi. Hyvä niin, sillä ilman melojia kuva olisi liian staattinen.

Hyvä kuva siis kaikenkaikkiaan. Juuri tuo illuusion luominen erottaa tämän keskinkertaisesta kuvasta. Eksoottisuutta voi siis löytää ihan lähimaastostakin, jos vain omaa kyvyn nähdä tilanteita.
Tuosta nimestä vielä. Minusta Finland vielä jotenkin menettelee, mutta "The Little Falls, Helsinki, Finland" kuulostaisi jo kornilta :) (Sellaistakin näkee...)
Osuitpa Sampo naulan kantaan. Nyt ku miettii kuvan nimeä, on se sentään hyvällä maulla postikorttimainen. :)
Pikkukoskesta saatu massiivisen oloinen paikka :) Hienosti sommiteltu!
En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, mutta olisit pyöräyttänyt kuvan lightroomin, aperturen tai photoshopin kautta tai jomman kumman kahdesta ensimmäisestä ja photoshopin kompinaation kautta. Olis tehnyt varmasti hyvää kuvalle pieni pimiötyöskentely.
En tarkoita sillä kuvan raiskaamista photoshopissa.
Lisäys edelliseen.
Eli olet varmasti tehnytkin kuvalle jotain, mutta se ei näy kuvan laadussa.
Muuten kuva on ihan mukava. Tuskin kuitenkaan muistan koko kuvaa enää huomenna.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.41 (78 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty