Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Talven ote


-Johannes Sipponen

Annetut kommentit

miääletön... rannan keltainen on hieno!! tosi mukavasti menee abstraktiin suuntaan.
Meinasin just sanoa, että tuon rannan keltaisen kun rajais pois:-) No Mari ehti suojella sen ekana. Olkoo siinä sitten.
Minusta tällaisessa olisi pitänyt kuvaa otettaessa olla huolellisempi: taustan puut ovat luonnottoman vääristyneitä joko kehnon objektiivin tai kuvanottokulman vuoksi. Etualan epäterävyys häiritsee, focus on jossakin. Landscape-kuvaus on yllättävän vaikeata ja haastavaa, mikäli lopputulokseen halutaan riittävä terävyysalue ja linjat suoriksi. Pieni salamakenkään kiinnitettävä vesivaaka on pop.
Taustan puut vääristyy tässä laajakulman takia. En sanois kaikki laajakulmia kehnoiksi objektiiveiksi :). Tuolta vääristymiseltähän välttyisi helposti, jos sijoittaisi horisontin keskelle kuvaa, mutta tällaisissa kuvissa se tuntuu harvoin toimivalta. Etuala voi vaikuttaa epäterävältä, koska tuossa kellertävässä osassa ei ole sellaisia yksityiskohtia, jotka erottuisivat nettikoon kuvasta. Kuva-ala on kuitenkin kokonaisuudessaan terävyysalueella.

Otin myös sellaisia kuvia, joissa ei ole tuota kellertävää osuutta, mutta ne vaikutti jotenkin tylsän tavanomaisilta. Tästä löytyi sellaista kivaa kontrastia sävyjen välillä.
No inttämällä nuo puut eivät suoristu. Sinänsä vääristymät eivät ole laajakulmaobjektiivien ominaisuus vaan ongelma, jota linssiä suunniteltaessa pyritään mahdollisuuksien mukaan korjaamaan (mikä näkyykin sitten hintalapussa). Tee testi vaikkapa sisätiloissa: kallista kameraa ylös-alas katsoen esimerkiksi kirjahyllyn reunaa, kyllä sen suoraksi saa, mutta vain yhdessä kohdassa. Erilaislla softilla voi jälkikäteen jonkinlaisia korjauksia tehdä. Olet varmaankin nähnyt maisemajulisteita, joissa yllättäen kaikki onkin suorassa.
Jep, tuo laajiksen ominaisuus/ongelma on kyllä tiedossa. Perspektiivinkorjausobjektiivillahan tuon pystyisi välttämään, tai vaikka jälkikäteen photoshopissa korjaamaan. Oikeastihan myös ihmissilmä näkee asiat samalla tavalla kaatuvina, mutta aivot korjaavat sen, jolloin koemme linjat suoriksi, niinkuin ne todellisuudessa ovatkit. Ongelmahan ei ole yksistään laajiksissa, mutta kuvakulmien takia se tulee niillä paljon korostetummin esiin.
Juu laajakulma ottaa laajakulmaa ja "kaatuvat" puut ovat jopa tehokeino joidenkin mielestä. Mutta asiaan eli kun itellä on niin hidas nettiliittymä että kuvat tulevat kun ehtivät niin meinasin ihan ihastua kuvaan enemmänkin. Kuva vois toimia ilman etualaa panoramana!?
Ehdottomasti tuo kellertävä etuala kuuluu kuvaan. Kaunis.
Mielettömän upea värimaailma. Hieno väriliukuma etualan kellertävästä, takavasemman siniseen ja sieltä oikean harmaaseen.
Toistakymmentä vuotta painajana olleena, noita "suoria maisemakuvia" näki tylsyyteen asti....
Tätä "pukee/täydentää" tuo "perspektiivin vääristymävirhe"

Yksinkertaisuudessaan upeampia näkemiäni maisemakuvia ja aukean ehdottomia helmiä, jolle annan täydet sata pistettä.
Maisemien aatelia kyllä, loistavaa käyttöä mv ja väriä ja niin hinostusneesti:)ajatuksella ja kenties (raukkaudella luontoon) tehty, aivan toista mitä on viimeaikoina nähty.
Kuvassa voi kuulla musiikin.
Yksi ääni lisää tuolle etualan keltaiselle osuudelle, tosin harmi kun se ei näytä olevan kokonaan syvyysterävyyden piirissä. Jotenkin tämä tosin tuntuu viettävän oikealle, vaikka se kuuluisa horisontti onkin todellisuudessa melko suorassa.

Mitä tuohon "vääristymään" tulee, niin ei haittaa omaa silmää. (lainausmerkit siksi, kun ei tässä niinkään mistään tynnyrivääristymästä tms. näytä olevan kyse...)
En tiiä, joku häiritsee tämän sommittelussa. Jos tuo keltaisen säilyttää niin, sitten rajaisin yläosasta pois. Suunnilleen 5 milliä ylös kukkulan laesta.
Kauniin seesteinen kuva kaiken hyydyttävän talven tulosta. Minusta laajakulma toimii kuten pitääkin.
hyvä laajakulma. hyvät värit ja maisema.
Kaunis kuva. Mielenkiintoinen keskustelu ollut täällä laajiksesta ja sen käytön "ongelmista". Pitää pistää korvan taakse:)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.05 (62 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty