Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Karikukko

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle

-Kari Leo

Annetut kommentit

Täysosuma!
Mitähän sitten sanoisi, kun upea ja kaunis ei enää riitä...
Häikäisevä.
Olenko ensimmäinen, jota tuo yksi korsi pään edessä häiritsee? :)
Hirveän kaunis. Lintu on omassa ympäristössään, hiukan piilossa mutta kuitenkin näkyvissä. Heinät tekevät kuvaan kauniin utuisen pinnan, jonka läpi karikukkoa katsoo kuin unessa.
Ihan hiukkasen harmitti, etten aivan ehtinyt scoupata tuota tilannetta, kun lintu jo täytti ruudun mukavan näköisessä pystykuvassa häipyäkseen juuri ennen laukaisua. Mutta paljon enemmän olisi harmittanut, ellei Karikaan olisi ehtinyt tallentaa noin miellyttävän näköistä kuvaa.

Jos kuvittelisin, että tuo otos olisi omani, poistaisin surutta heinän pään edestä. Tämähän ei ole VLK-kisa, joten kun kuva ilman muuta paranisi sellaisella pikkumuokkauksella, "roskan" poiskloonaamisessa ei olisi mitään ongelmaa eikä kuva siitä muunnelluksi muuttuisi (asiasta mainitseminen voisi olla paikallaan, mutten pitäisi sitä ihan välttämättömänä).
5p ilman kommentteja.
No, tästä saadaan tietysti äkkiä dogmaattinen kiista aikaan, mutta olen sitä mieltä, että luontokuvasta ei pidä poistaa pieniä epätäydellisyyksiä. Ne juuri ovat sen suola. Että on joku sellainen todellisuus, jossa ihminen ei järjestä kaikkea, vaan jossa heinät sojottavat luonnollisessa epäjärjestyksessään omien lakiensa mukaan. Siitä syntyy luonnon kauneus, josta dokumentaarisen luontokuvan soisi kertovan. Järjestys on ihmisen luomaa kauneutta, jota voi ihailla kylliksi kaupunkien keskustoissa.
Mielenkiintoinen näkökohta Jounilla, jota en tullut noiden heinien kohdalla ajatelleeksikaan, ja kyllähän tuossa on perää.

Mutta kun kuva on noin mielenkiintoinen, piti kokeilla, mitä silmän edessä olevan heinän poistaminen vaikuttaisi: no silloinhan se heinätupsu linnun silmän alla tökki pahasti, joten sekin piti poistaa. Mutta kun katson peräkkäin alkuperäistä ja siistittyä versiota, kyllähän se jälkimmäinen miellyttää silmiäni selvästi enemmän: jos karikukko vielä tekisi siinä jotain, vaikkapa varoittelisi nokka auki, niin semmoinen versiohan olisi erittäin varteenotettava ehdokas Vuoden Luontokuva -kilpailun kärkisijoille... Mutta kun siellä ei heinien poiskloonaamisia sallita, pitää tyytyä tähän alkuperäiseen. Enkä yllättyisi ollenkaan, jos tämä kuva aikanaan komeilee kilpailussa palkittujen/huomioitujen kuvien joukossa.
Hurmaavaa syväterävyyden käyttöä, pidän !
No tää on oikeasti jo erilainen. Hieno.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.89 (70 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty