Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Tapio

Iso kiitos!
-Kimmo Grönholm

Annetut kommentit

Näyttää ihan george.w.Bushilta vanhempana. hyvä kasvokuva.4p
Hieno kuva. Tässä joutuu taas uskomaan, että julkaisemiseen on saatu lupa.
Hyvä, sävyt ovat kohdallaan, kaikkia mv-sävyjä/värejä löytyy, reilu rajaus täydentää kuvan:)
Upea! Kuva jota jää tutkimaan pitkäksi aikaa.
Selvästi katse hakeutuu kauas ulapalle. Ensin tehdään pursi ja sitten lähdetään, jos ei tänä vuonna, niin sitten seuraavana - ei epäilystäkään. Syntisen hyvää sävytystä.
Jaha Kimmo on vihdoin oppinut kuvaamaan, ONNEA !! ;)
Upea portretti.
Piti ihan tän kuvan takia kirjautua sisää, että pääsee sanomaan, että "aivan upea kuva!":) Ja kuka väitti että rypyt on rumia?!? Ainakin kyseistä herraa pukee upeasti!
Kiitoksia kommenteistanne. :)

Minulle itselleni tämä on erityisen tärkeä ja rakas kuva.
Mukava tietää, että tämä viehättää myös teitä.
Sommittelu toimii todella hyvin ja väljyyttä on juuri sopivasti..Ja toi naama on upee..Hieno!
Kimmo, onks Tapio sama mies joka oli siinä vanhan Aukean kuvassa, jonka haukuin lyttyyn? Muistikuvani mukaan kasvonpiirteissä on jotain tutun näköistä. No, tiedät sanomattakin, että tämä kuvahan on täysin toisella tasolla kuin se vanha otos, josta siitäkin taisit ainakin siihen aikaan tykätä.

Mun mielestä noin paksun pipon kanssa kuvaa pukis oikein hyvin kuura parrassa. Mutta ehkei pakkasta ja kosteutta ollut tarpeeksi? Joka tapauksessa kiehtova kuva, joka kestää varmasti useammankin katselukerran.
Kiitti Antti.
Sama mies on ja kyllä tämä minustakin parempi on, vaikka pidän kyllä siitä muistelemastasi kuvasta edelleen. Etkä sinä mitään lyttyyn haukkunnu vaan esitit näkemyksesi asiallisesti ja perustellusti kuten tapanasi on. (hyvä niin)
Juu parta huurussa olen tuon miehen monestikin nähnyt, että ei se huono lisä olisi. :)
Näköjään muistin vanhassa kuvassa olleen miehen kasvonpiirteet oikein. No joo, mulla on vähän huono tapa vertailla esilläolevia kuvia turhan usein joihinkin muihin kuviin, mutta hyvä kun et muista silloisen ykkösen perustelujani pahalla. Olin huomannut, ettet vedä hernettä nenään negatiivisesta arvostelusta, ja siksi kirjoitin mielipiteeni aika suoraan... en mä sellaista kenen tahansa kuville laittaisi.

Mutta unohdetaan nyt tuo edellinen ja keskitytään tähän kuvaan, joka teki erittäin hyvän vaikutuksen heti ensi silmäykselläkin.
Loistava kasvokuva. Jään odottamaan sitä onnellista sattumaa, että itse saisin samanmoisen joskus kennolle. Röyhistelehän rintaasi!
Onnittelut Kimmo!
Kaunista katseltavaa.
Tässä on jotain kovin intiimiä ja sykähdyttävää. Mielestäni katse tehostuisi vielä entisestään, jos ylhäältä sipaisisi pienen siivun pois.
Tai sittenkin alhaalta. Kääk, joko ylhäältä tai alhaalta. :)
Antti, olen huomannut, että sulla on norsun muisti. =)
Kiitoksia Sami, Maija ja Teemu. (lämmittää)
Kiitos Saana mukavasta yksinpuhelusta. No jos itse aattelen niin korkeintaan ylhäältä minimaalisen vähän tai sitten ei mistään tai ylhäätä tosi vähän tai Kääk!
Erittäin sympaattinen ja arvokkaan oloinen henkilökuva. Todella onnistunut valo mallin kasvoilla ja pipo sopii tähän kuvaan kuin nenä päähän. Tästä tuli hyvälle mielelle.
Hyvä kuva, Kimmo! Mutta pari pikku seikkaa pistää omaa silmääni: Terävöitystä voi olla aavistuksen verran liikaa ja kuvan sävy voisi olla toisen aavistuksen verran lämpimämpi. Mutta nämähän ovat taas niitä makuasioita.
Katselin kuvaa photoshopissa, ja siellä se näkyi parempana, mm. kontrasti oli voimakkaampi. Kokeilin säätää sävyjä hieman mainitsemaani suuntaan. Voinko, Kimmo, laittaa sen hetkeksi esille?
Mainio kuva. Omaan silmään ehkä himpun liikaa terävöitetty. :)
Saransalmi, ainakin FF3seen saa tuon colormanagementin käyttöön, niin ei tarvitse kuvia fotariin heittää.
"Osoiteriviin "about:config"
ja sitten kohta gfx_color_management_enable tuplaklikkaamalla "true"
tilaan + uudelleenkäynnistys."
Marko, mikä tuo FF3 on, onko se Firefox? Itse käytän ainutta selainta, joka näyttää värit oikein, eli Safaria.
Kiitoksia Niko. (hyvä mieli tarttuu)

Kiitos Juha. Mielelläni katsoisin sinun versiosi eli laitappa vaan esille.

Kiitti Marko, terävähän tuo on, mutta en oo itse aatellut aiemmin, että olisi mennyt turhankin teräväksi. (miettii, mutisee ja raapii päätään).

Juhan ja Markon keskustelussa on jo niin paljon vieraita sanoja, etten puutu siihen. =)
Hieno on potretti.
Tästä kuvasta voi olla ylpeä niin kuvaaja kuin kuvattavakin:)
"Mielelläni katsoisin sinun versiosi eli laitappa vaan esille."

Ok, kiitos, Kimmo! Monenlaisia versioita kuvasta voisi tehdä, mutta tässä nyt yksi:

http://gallery.mac.com/saransalmi#100121&view=mosaic&bgcolor=black&sel=0
Mun mielestä tuo lievä yliterävyys toimii tässä kuvassa aika hyvin. Ei tuo Juhan versiokaan huono ole, siinä on kuitenkin aika erilainen tunnelma. Maku asia.
Oi kiitos, Päivi-Marita.

Kiitosta Juha. No ei versiosi hullumpi ollut, tuttua Juhamaista hieman rusehtavaa sävyä löytyi, muttei liikaa. Vetoketjun olit myös ainakin poistanut. Itseäni se ei häiritse, mutta olen kuullut yhdeltä tutulta mieheltä samansuuntaista palautetta, että vetuketjun voisi rajata pois. Sinä taisit kloonailla. (Hei toihan on kivaa, etsi kuvasta seitsemän virhettä.) No ei kuitenkaan tämän kuvan kanssa.

Kiitoskia Teemu myös mielipiteestä ja vertailusta. :)

Hieno. Antaa ymmärtää, mutta ei ymmärrä antaa. Sauna, terva ja kolmas.
Ja Sisu, kiitos Santtu T.
Näin tämän suurinpiirtein heti, kun se oli julkaistu. Tiesin taustat kuvattavan ja kuvaajan välillä. Pidän tästä kuvasta paljon, todella. Ainoa nillittäminen oli tosiaan tuo vetoketjun näkyvyys. Onneksi Juha jemmasi sen onnistuneesti. Pitkään mietin mitä tähän oikeasti voisi sanoa... Kuvana, tuona pienenä vetoketjun puutteen kanssa tämä on täydellinen. Siis onneksi olkoon sen suhteen, Kimmo! Kuvassa on todella karismaattinen äijä! Valokuvauksellinen. Tietäen tilanteesta kuvaajan ja kohteen välillä, niin en voi muuta kuin nostaa hattua! Todella upea potretti on tallennettu jälkipolvia varten.

Olen kerran tavannut tämän kuvaajan todella miellyttävän kuvauspäivän kera, ja se on piirtynyt ikimuistettavana harmaisiin nystyröihini. Onnittelen hienosta kuvasta!

Samalla otan osaa menetettyyn suruun.
Ystäväsi.

Niisk, ja kiitos ystäväni. (arvaan kyllä, kun olet ainoa jonka olen täältä tavannut tai ainakaan muiden kanssa en oo kuvauspäivää vietellyt.)
No onneksi tämä kuva lukuisten muiden kanssa jää elämään sekä monet kauniit muistot.
(Toivon ja pyydän, että jatkossa kommentoidaan kuitenkin vain kuvasta)
Kiitos Kimmo, täytyy sanoa että on upea kuva! värit, rajaus ja kontrastit...
Kiitos kommentista ja hehkutuksesta myös sinulle Janne. :)
Ok, kiitos, Kimmo! Se versio on nyt nähty, ja poistettu.
Valtavan upea kuva, josta välittyy haikeus... ehkä sinne ulapalle ei ole enää menemistä. Upea valo ja todella karismaattiset kasvot.
Selvä juttu Juha ja kiitos.

Outi, kiitokset sinulle.
Ulkomaisilla sivustoilla on mielenkiintoisia henkilökuvia ja niitä olen myös kaivannut Aukeaan. Nyt sellaisen sain eteeni. Silmissä on hyvin kirkkautta, kasvoissa elämisen jälki. Erinomainen!
Kiitokset sinulle Minna. =)
Upea valo ja rajaus. Hieno kuva.
Kiitos Tiina. :)
Ilmeikäs ja hieno valo.
Kiitän sua nimetön.
Katselen taasen kuvaan öbaut puoli vuotta myöhemmin (näin sen ekaa kertaa pari kuukautta sitten..).
Olen kateellisena koettanut löytää kuvasta sitä "jippoa" jolla otoksen saa onnistumaan noin loistavasti. En varmasti ole löytänyt sitä syvintä, mutta mitä itse näen ovat:
- Loistava heijastevalo (käsittääkseni otettu vastavaloon)
- Erinomainen tarkkuus
- Mielettömän hyvin taltioitu tunne
- Mainio kontrasti ja syvyyys

jos jotain pitää/saa toivoa, rajaus ylhäältä voisi olla väljempi, näkisin mielellään enemmän tuota tarkasti eriteltyä pipoa. Ehkä en rajaisi alhaalta enempää, mutta, pikkasen häikkää ns. high-tech tyyppinen takki joka ei oikein kuvasta "good-old-times" vaatepartta.
Kiitän tästä kuvanautinnosta. Must: 5p.
Tattista vaan Tomi mukavasta kommentista.
Vastavaloon joo ja mieto lisäsalami apuna.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.95 (120 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty