Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Sotilas

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Kuvasin kuvan alunperin 6x7 cm mv-filmille ja vedostin kuvan pimiössä. Vedoksesta skannaus phoshoppiin ja tein kuvaan vanhan objektiivin efektin hieman pehmentämällä kuvan reunoja + kevyt sepia-toonaus.
Tekijä: Harri Wickstrand-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Hyvä kolmonen. Mietin hetken että kakkonen vai kolmonen, kun perjaatteessa kuva voisi olla otettu tänäänkin. Muutama yksityiskohta ja auto kuitenkin tuovat teeman tunnelman. Koska kuva on otettu analogisella kameralla ja itse vedostettu, vaatii onnistuminen enemmän kuin tuhat digikuvaräpsäisyä ja niistä parhaan valitseminen, joten ehdottomasti kolmonen.

Kuvassa kaikki perjaatteessa kohdallaan. Asetelma on sopiva ja tarkennus/tarkkuus hyvä kenkään lisättyä sumeutta lukuunottamatta. Ei valitettavaa.
4p, ihan hyvä, mutta silleen epäselvä, että tästä ei ota tolkkua, onko otettu tänään vain vuosia sitten.. jossain sotaelokuvassa se olis hyväkin, koska siinä pitäis just saada yhdistettyä se vanhan ja toisaalta aitouden tuntu. Esim. uusi Tuntematon on tavallaan "liian uusi" ja vanha taas "liian vanha", totuus on tod.näk. jotain "siltä väliltä", olisi kiva kuulla 40-luvulla eläneiden näkemyksiä siitä asiasta
Työn alla Iijoki-sarja (toistamiseen), edennyt just siihen sota-ajan kohdille. Vois todeta että tää kuvaa täydellisesti meikäläisen mielikuvia siitä ajasta. Tosin nehän oli äijät aika pitkään ihan siviilivaatteissa, että tällaisenhan voisi ottaa vähän vähemmän siistinäkin versiona, eikä lavastukseksikaan tarttis paljon kokardia kummempaa. :)
Kyllä tässä on sekä nykyajan että sota-ajan tunnelmaa.
Vähän lisää kuluneisuutta kuvaan, niin menis kyllä täydestä aitona kuvana mun silmissäni.
Hyvä sommittelu sekä aihe. Very good!
Ihmetyttää kommentti siitä, milloin kuva on otettu. Ei kai tässä teemassa haettu oikeasti vanhaa kuvaa, vaan mennyttä aikaa. Hyvä kuva, tunnelma on wanha.
eli sinulla on tasoskanneri jolla skannasit kuvasta,ei negasta?
Kyllä, kuva on skannattu tasoskannerilla, en kyllä ymmärrä mitä sillä on väliä omistanko ison filmiskannerin vai en ja miten se liittyy tähän kuvaan tai aiheeseen? - kuvaaja
Mielettömän upea kuva, josta tulee eittämättä mieleen vanha perintö-albumi,
jossa originelleja kuvia sota-ajoilta ja tämä sopisi sinne sekaan täydellisesti.

Ekat 5p. teknisesti moitteettomalle kuvalle ja toiset 5p. käyttämällesi tekniikalle.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.44 (59 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty