Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Katse

Kuva otettu syyskuussa Ruhengerilaisessa orpokodissa Ruandassa. Taustalla oleva toinen tenava hieman häiritsee, mutta rauhallisen taustan saaminen kuvaan oli melko lailla mahdotonta. Lapset olivat niin innokaita kuvattavia, että olivat koko ajan melkein linssissä kiinni tai sitten aina taustalla hääräämässä kun yritin yksittäisiä lapsia kuvata :)
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Petteri Havukainen

Annetut kommentit

Todella kaunis kuva! Pysäyttävä katse.
Todella, todella todella ihana kuva. Ihanan näköinen lapsi. Se näyttää riittävän. Todella ihana.
Olen täysin samaa mieltä edellisten kanssa.
Jännä, vasemman puolinen silmä näyttää epätarkalta ja oikean tarkalta? :)
Eniwei, 3p.
Todella kaunis kuva :)
Älkää nyt viitsikö. Tekeekö tumma hipiä kuvasta n. 1.2 pistettä paremman? Kuva on kelpo otos, mutta erillaisuus taitaa antaa pisteitä, luulisin. Keskiasetelma ja mutruhuulet. 2 p.
Marko: Sitä samaa olen itsekin ihmetellyt suuremmasta kuvasta :)
En ole oikein muuta selitystä keksinyt kuin, että tyttö on hiukan vinossa linssiin nähden ja toinen silmä on hiukan terävyysalueen ulkopuolella. Tosin linssinä oli käytössä Sigman 18-200mm:n zoomi jonka laatu jättää paljon toivomisen varaan... Yritin ensi alkuun kuvata 105mm:n kiinteällä, mutta se oli täysin mahdotonta, kun ei niitä tenavia saanut pysymään riittävän etäällä :)

Sami: En usko, että vaaleampi-ihoisen lapsen kanssa kuvan tunnelma olisi läheskään sama. Kontrasti ihonvärin ja valkoisen "turkis"hupun kanssa on asia, joka itseäni tässä kuvassa kiehtoo. Ja eikös niiden kuvien olekin tarkoitus yrittää olla edes jollakin tapaa erilaisia? Tuskin olisin tätä kuvaakaan tänne laittanut, jos olisin sen räpsäissyt naapurin tenavasta :)
Piti juurikin sanoa samaa. Olisiko sama kuva supisuomalaisella lapsella saanut kahta pistettä enempää? Tuskin.
Kaulassa oleva muokkausjälki häiritsee ja minun näytöllä kuva on kauttaaltaan jonkinasteista puuroa.
Minusta tämä ei ole ihonvärinkään ansiosta mitenkään erikoinen, vaan lasken tämän niiden kaikkien muiden ihanalapsipakkosaadakuva -näpsäyksien joukkoon. Sommittelu keskelle ei minusta toimi, ja neliörajaus yhdistettynä tuohon takana hyppivään poikaan pahentaa vain tilannetta. Kaunis lapsi mutta vähemmän kaunis kuva siis.
Lapsen simien katse on intensiivinen ja se on kuvan paras osa. Sen takia jäin katsomaan kuvaa pitkään. Tosi nätti tyttökin. Tausta häiritsee kylläkin, mutta ymmärrän tilanteen. Sommittelukin ehkä toimisi paremmin jos ei olisi keskellä, mutta neliörajaus on kiva.
Lari: Mitä muokkausjälkeä tarkoitat? Kuvaa ei ole muokattu muuten kuin rajaamalla ja hieman terävöittämällä. Ihmisen anatomiaa paremmin tuntevat todennäköisesti kutsuisivat "muokkausjälkeä" solisluuksi :)
kaulassa näkyy selvästi vaaleampi selvärajainen läntti, solisluun yläpuolella. mistä lie sitten johtuu jos ei ole muokattu, ehkä linssiheijastuma
Valkoinen mies menee Afrikaan ja ottaa orpokodin lapsesta kuvan kameralla jonka arvo vastaa kuvattavan kohteen seuraavan kahdenkymmenenvuoden ansioita. Lapset liikkuu taustalla, ei ole rauhallista.

Anteeksi tämä ilkeä kommentti, mutta se oli ensivaikutelma kuvasta ja tekstistä. todennäköisesti väärä.
Ei se haittaa, aina saa kommentoida, ensivaikutelma tosin ei paljon enemmän vikaan voisi mennä... Yksi valkoinen mies ei todennäköisesti pysty koko maailmaa pelastamaan, mutta ainakin tuli tehtyä jotain muutakin kuin voivoteltua maailman tilaa kotisohvalla. Ja huonoimmassa tapauksessa kuvattava kohde ei tule koko elämänsä aikana ansaitsemaan kameran arvon verran...
Todella pysäyttävä katse. Mitä jos olisit rajannut vielä tiukemmin?
Mietin itse ihan samaa. Voisi kyllä toimia paremmin niin.
Niin tai näin... tyttö on ainakin kuvattavan arvoinen! Kaunis kuin mikä ja hänellä todella todella kauniit silmät.. siis aivan ihana neiti:) Rajausta vaan tiukemmaksi, sanoisin. Mut ihan hyvä kuva.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.03 (66 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty