Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Viesti MacGyverille

Lähdin. Osaat kaiken. Seurassasi tulee tarpeeton olo.

Kokkaat itse ruokasi, peset pyykin, huuhtelet astiat heti käytön jälkeen. Et jätä vaatteitasi ja papereitasi lojumaan. Jos jokin hajoaa niin korjaat sen itse teipillä ja se on parempi kuin uusi. Et tarvitse minua. Ikinä et edes satuta itseäsi veitsellä tai vasaralla niin, että minun täytyisi puhaltaa.

Iltaisin et kompuroi kotiin humalassa ja ota kaiteesta tukea. Et makaa krapulassa ja uikuta. Et edes sairastu flunssaan. Ainoa hetki jolloin olin onnellinen kanssasi, oli silloin kun olit tapellut Murdockin kanssa ja tarvitsit pyörätuolia. Vaihdoin siteitäsi, puhdistin haavojasi.
     Niiden viikkojen jälkeen toivoin, että sinua useammin olisi mukiloitu tai ammuttu ja vihaan itseäni siitäkin.

En usko, että voit koskaan muuttua. Et osaa olla heikko tai ilkeä. Olet liian kiltti ja täydellinen.
     Kun edes joskus olisit tapellut vastaan, silloin kun mieleni teki riidellä. Jos vain olisit kohottanut ääntäsi tai tiuskaissut, niin olisin saanut syyn raivota ja purkaa pahaa oloani. Olisin saanut keksiä sinusta jonkun ikävän asian ja möläyttää sen päin naamaasi, vaikka en oikeasti ajattelisi niin. Mutta aina vain sinä olet niin sietämättömän tyyni ja ymmärtävä!
     Joka kerta jopa muistit syntymäpäiväni sekä nimipäiväni, ja keksit täydelliset lahjat. Ikinä et unohtanut edes laskea vessanpöntön rengasta.

Jaksoin olla kanssasi, koska odotin päivää jolloin et olisi osannutkaan korjata jotain konetta ja olisit menettänyt hermosi, raivonnut kuin pikkupoika ja paiskonut työkaluja.
     Silloin olisin kerrankin saanut olla se, joka on rauhallinen ja tyynnyttelee toista.
     Kerrankin olisin saanut olla tilanteen tasalla ja hallita.

Mutta sitä päivää ei koskaan tullut ja kärsivällisyydelläni on rajansa.

Voisit edes joskus masentua ja puhua maailman painosta, kertoa kuinka et keksi ratkaisua kaikkeen. Voisit painaa pääsi rakkaasi syliin ja tunnustaa, että sinua pelottaa.

Kaikki pitävät sinusta. Pahimmassa iässä olevat teinitkin ihailevat sinua. Kaikki varmaan ajattelevat, että ansaitsisit parempaa. En usko sinua, jos puhut rakkaudesta. Tai uskon ehkä sen hetken, mutta seuraavana aamuna olen taas tyhmä ja ruma, kaikessa huonompi.

Ethän vain vihaa minua kun lähden. Tai vihaa vain - oikeastaan toivon että vihaisit, koska se tekisi sinusta inhimillisemmän.

Hyvästi MacGyver. En osaa rakastaa itseäni, jos olen sinun kanssasi.

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Juho Nieminen

Annetut kommentit

Tätä herraa en kyllä tunne, ei ainakaan minä! :) Liian täydellinen ja hyvä. Pystyn kyllä kuvittelemaan hänet kaiken kerrotun perusteella, ja pelkäisin häntä. Aivan kuin jutun minä, minäkin haluasin elää jonkun ei niin kauhean osaavan ja kätevän ihmisen rinnalla, että olisi edes joskus tilaisuus onnistua. Ei paremmin, mutta edes yhtä hyvin.
No, joo. Tässäkin on hyvä idea. Toteutuksesta voisi aivan hyvin antaa täydet, ja ehkä annankin. Sillä eihän nyt kilpailla Nobelista. Eihän?
tässä on todella hyvä idea. Hieno oivallus. 5p.
Tässä iässä sitä vaan hissukseen tassuttelee ja taivaita tiirailee...
Minä ymmärrän.
Aika maukas tarina. :) Loppua kohti ja varsinkin lopussa selittelee jo liikaa. 4p.
Täydellinen luonnekuvaus tuosta miehestä, jollaisia hiihtelee keskuudessamme aivan oikeastikin - mikä pahinta!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.18 (11 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty