Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Aamuaurinkoon

Hornborga, Falköping, Ruotsi. Huhtikuu 2007.
-Tuomo Björksten

Annetut kommentit

Ihan vaan WAU! Sommittelultaan ja väreiltään täydellinen!
Loistava, kuten Mertaranta sanoisi- se on siinä:)
Hyvä!
Tää on kyllä hieno. Onko sulla isompaa versiota tästä saatavilla? Toi auringon yläreuna näyttää vähän ehkä kärsivän tässä tiedostokoossa...
Hyvä Tuomo!
Mielettömän kaunis! Vau isolla veellä! Menin muuten lähes sanattomaksi! 5p.
Palaset kohillaan. Aika tiukka!
Ihania yksityiskohtia ja kokonaisuus miellyttää silmää. Noi pilvethän muodostaa palavan ilkeän naaman ja vasemman laidan linnun siluetti näyttää puumerkiltä. Kehyksistä (väri, koko) en tällä kertaa välitä. :/
tekee mieli manata ku on komea. uskomatonta että onkin asetelma osunut noin, ja maisema on todella mahtava. hyvähyvä
Kyllä tämä on hieno, ei siitä pääse mihinkään! Hienosti jotain sumua tuolla puiden luona.
Tylsää.
Hitto. Kiitos tästä.
Sommitelma on kaunis, miellyttää kovasti silmää. Yläreunan pilvet luovat hienoja 'väreitä', vaikka toistuvatkin hieman oudosti. Samoin tuo epäluonnollisen näköinen kohina häiritsee oikeen kovasti... :/
Olipa loogisesti sanottu :) Siis ei nuo pilvet häiritse fiilistä, vaan tuo outo kohina.
Tästä isommasta versiosta osui silmiin mielenkiintoinen yksityiskohta, joka ei siellä toisaalla pienemmässä koossa huomiota kiinnittänytkään eli vasemman alanurkan vesilintu (telkkänaaras?); sommittelua mukavasti rikkova pointti kurkien alle lentäessään, mutta toisaalta katseeni hakeutuu nyt yhtenään sinne, kuva kun on muuten ennestään kovin tuttu...

Erittäin komeahan tämä on ja selkeää julisteainesta. Tuon kohinan poistaminen olisi kyllä ollut ihan paikallaan, ja kehysten väri ja tyyppi on minusta jokseenkin epäonnistunut, kun muistelen joitakin toisenlaisia kehyksiä, jotka ovat selvästi tukeneet muutamia kuvia ja parantaneet kokonaisuutta (esim. Juha Ollilan kurki- ja töyhtötiaiskuvissa vanhalla Aukealla).
Eihän tämä huono ole, mutta jostain syystä ei kuitenkaan puhuttele minua. Ehkä tässä pelataan kuluneen tuntusilla elementeillä.
Yhdyn kehujiin. Loistava kuva!
On kyllä upea kuva. Kuinkas tämä kohina? Onko kuva leikattu isommasta kuvasta että se kohisee vai onko vaan noi asat liian isona? Mutta luulen että isompana vdosteenakin on hieno.
Kiitoksia kaikille kommentoijille. Tässä vastauksia palautteisiin:

Heikki Räisänen: "Onko sulla isompaa versiota tästä saatavilla?"
V: Netissä ei ole. En uskalla panna kovin isoja tiedostoja esille, koska ne lähtevät liian helposti kiertämään netissä ja päätyvät helposti joidenkin muiden nettisivuille (kokemusta on).

Samaan liittyy myös tässä kritisoidut kehykset. Tiedän, että ne voisivat olla paremmatkin, mutta kehykset on liitetty tähän kuvaan lähinnä tuon tekijänoikeusleiman vuoksi, jonka halusin ujuttaa johonkin kulmaan.

- Janne Mankila: "Samoin tuo epäluonnollisen näköinen kohina häiritsee oikeen kovasti"
V: Olen Lightroomissa vääntänyt kuvan värikanavia, eli vahvistanut lähinnä punaista. LR helposti nostaa silloin kohinaa, joka pitäisi poistaa esim. Noise Ninjalla. Nyt olen niin tehnytkin, mutten vääntänyt NN:n nappeja ihan täysille, koska ajattelin, että pieni rakeisuus ei ehkä häiritse. Täytyy Aukean palautteen perusteella lisätä enemmän kohinanpoistoa arkistoni painokelpoiseen tiedostoon.

- Jukka Kontkanen: "Onko kuva leikattu isommasta kuvasta?"
V: Tätä ei ole rajattu lievää suoristusta lukuunottamatta.
Kohina ja värit järkyttävät. Pilaavat muuten varsin seesteisen ja hienon kuvan. Äkkiseltään kokeiltuna ei toiminut mv:na, mutta värien säätö ja noiseware auttoivat aika tavalla.
Kommenttina Saanalle, että värit tässä ovat juuri sellaiset kuin toivonkin. Ja kiitos edelleen palautteesta!
Kuin maalaus. Kehyksiä ei tueta, mutta parempi toi nimmari kehyksessä kuin itse kuvassa sotkemassa.
Kiitos selkeästä ja varmasti monia täällä opastavasta vastauksesta, Tuomo! Mun mielestä tossa kohinassa on jotain muutaki ku pelkkä määrä. Mää oon mielestäni viimenen ihminen valittaan reilun näkösestä rakeesta, mutta tässä tuo taustan tekstuuri vaikuttaa samalta ku laikukas iho... Oon tottunu tosi näkyväänki kohinaan mun digikameroissa, mutta se näyttää aina suht monokromaattiselta ja "möykyttömältä".

Sori, jos meen tekniselle puolelle ja kauas ite aiheesta, mutta toivon, että jotku vasta alottaneet oppii kattoon noita eroja tekstuurissaki.

Mun mielestä sun ois pitäny kuvata tää filmille, siinä kai ainut ratkaisu. :)
Ehkä tuo tiedoston pakkauskin tekee vähän korostaa kohinaa? Ainakin kuvan pinta on täynnä "pientä hilettä", joka johtunee pakkauksesta.
Aika syaani meininki. Värimaailma pilaa muuten ihan hyvän kuvan.
että voi olla hieno. satumaisen kaunis.
Wooo-ouuu!!!
toi kohina näyttää mun silmään liian rankalta unsharp maskilta
Aivan upea kuva, mutta sommitelmassa häiritsee keskeinen aurinko ja epäsymmetrinen parvi. Parven sijoittumiseen ei hevin voi vaikuttaa, joten pieni rajaus oikealta olisi voinut tasapainottaa?
Pidän kuin hullu puurosta. En keksi naputettavaa.
Oi aah, mikä löytö!
Huikea kuva!
Tää on vaan niin nätti! Jaksaa katsoa uudelleen ja uudelleen...
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.97 (190 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty