Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Uuvanat

Mallan luonnonpuisto
-Kari Leo

Annetut kommentit

Hienosti kuvattu kasvi ympäristössään, hyvä terävyysalueen hallinta saa taustan näyttämään maalaukselta. Minua aina hirvittää tällaiset valaistusolosuhteet kun osaan kuvaa paistaa aurinko ja osa on pilvisellä alueella, tässä ei siitäkään ole yhtään haittaa, pikemminkin päinvastoin. Jos jotain korjata pitää niin hiukan haluaisin kameraa alaspäin kääntää, kukat kauemmaksi alareunasta ja taivasta vähemmän, mutta hyvä näinkin!
1/250 eli pienempään aukkoon ehkä olisi ollut varaa ja sitä myötä toiseen suuntaan katsova rykelmä olisi saatu paremmin mukaan? Ahdas alareuna ihmetyttää. Raikas, kuulas ja maiseman avaruuden välittävä otos, joka veden osittain peittävää kivenmöhkälettä siirtämällä eli poistamalla tasapainoa häiritsemästä palvelisi tunnelman luomisessa. Ristiriitaisenakin ja fyysiset ponnistukset pois ottaen on plussan puolella.
Jotenkin se "alareunan ahtaus" kuitenkin erottaa tätä työtä niistä kaiken maailman kukkakuvista (viittaan nk. peruskukkakuviin - sitä lajityyppiä, jota ei tarvine tässä selittää auki). Itse en ole käsivarressa käynyt, joten kuvassa on lisäbonuksena minulle karua eksotiikkaa. Hiano!!
Minun silmääni tämä kuva miellyttää paljon! Ja "alareunan ahtaus" ei minua ainakaan häiritse yhtään.
Hieno ekologinen kasvikuva. Kukkien sijoittaminen alareunaan lataa merkitystä kasvin ympäristölle. Valotus, sävyt ja sommittelu hallussa.
Markku ihmetteli suljinaikaa, minä herkkyyyttä. Olisin ottanut satasella, kun pelivaraa olisi ollut. Jos vaikka julisteeksi tai kirjaan... Mutta kyllä nämä uudet kamerat ovat mainioita suremmillakin herkkyyksillä!
Aah - ehkä tuolla ylhäällä tuuli ja 1/250, 400 ISOA ja käytetty aukko olivat tarpeen!

Jep, tunturissa oli hillitön tuuli, ainakin kasvikuvaajan näkökulmasta. Siksi näinkin lyhyt aika.

Kiitos kaikiklle tähänastisista kommenteista.
Kontrastia voisi vielä lisätä himpun..
Jos kontrastia vielä lisää, niin silloin uuvanan lehdet palaa puhki.
On kai se mielenkiintoista miten eri tavalla kuvat nähdään ja koetaan. Itse näen hyvänä elementtinä nuo taustan "epäterävät" ja muualle katsovat kukat. Juuri se kuvastaa vapaata ja villiä luontoa - kukkien ei tarvitse olla ruodussa niin kuin sotilaitten. Onneksi luonnossa ei ole esim. ruutukaavaa :) Tässä kuvassa uuvanat muodostavat mukavan puoliympyrän. Hyvä kuva, jossa uuvanoitten elinympäristökin näkyy laajasti.

En tiedä esimerkiksi Markon näytön tilannetta, mutta noin yleensä voisi sanoa, että niin kauan kuin itse kullakin ei ole laadukasta ja ammattitaitoisesti kalibroitua näyttöä, on turha puhua esim. kuvan kontrasteista, värisävyistä, kirkkaudesta, tummuudesta ja muusta vastaavasta. Mahtaa mennä aikaa, ennen kuin kaikkien Aukealaisten näytöt näyttävät täsmälleen samalla tavalla. Ja jos joskus niin kävisi, niin sen jälkeen kaikkien pitäisi käyttää vielä saman merkkistä selaintakin, kuten Safaria, joka näyttää värit oikein toisin kuin useimmat muut selaimet.
Suurempi syväterävyys olisi korostanut oikean reunan kiveä, joka nytkin hieman häiritsee.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.36 (95 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty